WELKOM OP

Uw zoon/dochter zet binnenkort de stap van de vertrouwde basisschool naar het secundair onderwijs. U bent ongetwijfeld op zoek naar een geschikte school. Dan is uw zoon of dochter uiteraard van harte welkom op SGW.

SGW staat voor uitdagend onderwijs met een focus op ontwikkeling en met een oog voor verschillen.  

Als doorstroomschool is het ontwikkelen van een goede leerhouding en leermethode een essentiële vaardigheid die nodig is om hoger onderwijs aan te vatten. Sommige leerlingen leren ‘vanzelf’, zo lijkt het wel. Voor anderen loopt het niet allemaal van een leien dakje. Op SGW begeleiden we deze leerlingen gericht en zorgen we voor ondersteuning, remediëring en differentiatie.   

Daarnaast mogen we de cognitief sterke leerlingen niet uit het oog verliezen. Ze verdienen ook onze zorg. Deze leerlingen gericht uitdagen is niet evident. Daarom volgen we dit schooljaar met het schoolteam een extern traject rond cognitief sterk begaafde leerlingen. We hopen zo dat we een goede ondersteuning kunnen bieden om hen op een gepaste wijze te begeleiden. 

Graag leiden we u digitaal rond op SGW. Bekijk deze filmpjes en maak kennis met onze school!

Video afspelen
Video afspelen

Wilt u alle info nog eens rustig doornemen? 

Blader dan zeker eens in onze infobrochure voor de eerste graad (2020-2021). Binnenkort komt de versie 2021-2022 online. 

Wilt u graag op de hoogte gehouden worden van onze infomomenten? Vul dan hier uw gegevens in. 

Hoe verlopen de inschrijvingen voor nieuwe leerlingen?

U kan het digitaal aanmeldingsformulier invullen.

Op die manier kunnen we u contacteren zodra de toestand genormaliseerd is. We spreken dan af voor een persoonlijk contact om de inschrijving definitief te maken.

Op deze manier bent u gerust dat u bij ons aangemeld bent en bent u er zeker van dat uw kind bij ons een plaats heeft.

Naast deze pagina vindt u op onze site hopelijk al veel antwoorden op uw vragen. Indien u nog bijkomende vragen hebt: aarzel niet om ons te contacteren via info@sgw.be 

We helpen u graag!

Wenst u een infofolder over de eerste graad op papier? Dan sturen we er graag eentje op zodra de infofolder gedrukt is. Vult u het onderstaande formulier in? Bedankt! 

Terug