Activiteiten

Activiteiten

Onze activiteiten voor en door de leerlingen tonen aan dat onze school echt leeft. Door de verscheidene projecten kunnen leerlingen hun vrije tijd zinvol invullen. 

Via een ruim aanbod aan projecten, activiteiten en de leerlingenraad bieden wij jonge mensen alle kansen om hun talenten te ontplooien, verantwoordelijkheid op te nemen en te participeren aan het schoolleven.

Middagactiviteiten

Een lesdag is een erg intensief gebeuren. Het is dan ook goed dat de leerlingen tijdens de middagpauze eens kunnen ontspannen. Op de speelplaats kan je rondwandelen of gezellig babbelen op een van de zitbanken. Je kan ook basketbal of voetbal spelen.

Wij bieden als school een hele waaier aan middagactiviteiten aan:

Zin in een halfuurtje wereldzingen? IEDEREEN kan zingen. Enthousiasme, daar draait het om. Als je ons nog niet kent, tik dan eens in YouTube “Abadabukileyo” in! Kom eens proeven, wedden dat je verslaafd raakt?

Iets opzoeken op het internet? Een taak afwerken? Een groepswerk voorbereiden? De computerklas is elke middag open. 

Hou je van lezen? Praat je graag over boeken? Dan is dit iets voor jou! Samen lezen en bespreken we boeken. Welke boek(en) en passende data, dat bespreken we tijdens de eerste bijeenkomst. Er volgt nog een bericht via Smartschool.

Je leert eenvoudige openingszetten bestuderen en uiteraard speel je partijtjes schaak tegen elkaar.

Elke maandagmiddag houden we shottraining en spelen we 3 tegen 3. Iedereen is welkom!

Inschrijven per klas. Dit mag gemengd zijn: jongens en meisjes samen!

Tijdens een acht weken durend tornooi spelen leerlingen uit de eerste graad tegen elkaar. 

Verkies jij ook groen boven grijs? Werk je graag mee aan een gezonde en milieuvriendelijke school? Zowel denkers als doeners zijn welkom.

Kijk jij ook elk jaar uit naar Kerstmis? Kom dan mee adventskransen maken voor onze school. Eind november spreken we een middag af om de kransen te maken. 

Heb je soms ook moeite met de manier waarop sommige mensen behandeld worden in de wereld? Kom dan een brief (over)schrijven tegen mensenrechtenschendingen. Een klein gebaar met grote impact!

Wil je soms even weg van de drukke speelplaats? Lees je graag rustig een strip? Of speel jij graag een gezelschapsspelletje? Kom dan op vrijdagmiddag naar het OLC. 

Zin in een wedstrijdje tafeltennis of zin om gewoon een (tafeltennis)balletje te slaan? Je hoeft niets mee te brengen! Kom zeker langs!

Sport en bewegen

Op sportief vlak bedienen we onze leerlingen echt op hun wenken. Naast de voetbalcompetitie op de speelplaats, bieden we ook de sporten over de middag aan. Ook onze jaarlijkse skireis met de tweedejaars is een onvergetelijke ervaring!

SGW neemt ook deel aan de scholenveldloop en aan een groot aantal SVS- wedstrijden (zwemmen, badminton, atletiek outdoor en indoor, balsporten …) waarin de leerlingen zich kunnen meten met leerlingen uit andere scholen. 

Cultuur beleven

In de derde graad maakt het vak esthetica alle leerlingen warm voor kunst en cultuur. Op vrijwillige basis kunnen ze met ons naar top-voorstellingen in de grootste cultuurhuizen van Vlaanderen. Een unieke kennismaking voor zeer democratische prijzen met alle vormen van cultuur, van opera over dans tot theater en muziek.

SGW heeft ook een lange traditie van schooltoneel, zowel door leraars als door leerlingen. 

Regelmatig gaan we op uitstap. Deze uitstappen zijn vakoverschrijdend en laat de leerlingen tal van steden en landen ontdekken. Denk maar aan Rijsel, Brugge, Middelburg, Italië, Trier, Keulen, Alphen aan den Rijn en Parijs. 

Pastorale werking en MOS (Milieu Op School)

We leven op onze school niet op een eiland en kijken met aandacht naar wat er in de wereld gebeurt. Inzet voor mens en milieu vinden we belangrijk.

Dit vertaalt zich onder meer in talrijke acties: Welzijnszorg, Damiaanactie, Broederlijk Delen, Schrijf-ze-vrijdag, Dopperflessenverkoop, Oxfam …