Activiteiten

Activiteiten

Onze activiteiten voor en door de leerlingen tonen aan dat onze school echt leeft. Door de verscheidene projecten kunnen leerlingen hun vrije tijd zinvol invullen. 

Via een ruim aanbod aan projecten, activiteiten en de leerlingenraad bieden wij jonge mensen alle kansen om hun talenten te ontplooien, verantwoordelijkheid op te nemen en te participeren aan het schoolleven.

Middagactiviteiten

Een lesdag is een erg intensief gebeuren. Het is dan ook goed dat de leerlingen tijdens de middagpauze eens kunnen ontspannen. Op de speelplaats kan je rondwandelen of gezellig babbelen op een van de zitbanken. Je kan ook basketbal of voetbal spelen.

Wij bieden als school een hele waaier aan middagactiviteiten aan:

Zin in een halfuurtje wereldzingen? IEDEREEN kan zingen. Enthousiasme, daar draait het om. Als je ons nog niet kent, tik dan eens in YouTube “Abadabukileyo” in! Kom eens proeven, wedden dat je verslaafd raakt?

Geen lessen in badminton, maar wel vrij spel en/of tornooien spelen.

Je leert eenvoudige openingszetten bestuderen en uiteraard speel je partijtjes schaak tegen elkaar.

Op een vast moment tijdens de middag houden we wekelijks shottraining en spelen we 3 tegen 3. Iedereen is welkom!

Tijdens een aantal weken durend tornooi spelen leerlingen per graad tegen elkaar. 

Tijdens een aantal weken durend tornooi spelen leerlingen uit de eerste graad tegen elkaar. 

Heb je groene vingers of een groot hart voor de natuur? Bij mooi weer werken we buiten (bijv. bloemenperkjes onderhouden), bij nat of koud weer steken we binnen de handen uit de mouwen (bijv. planten stekken om de lokalen op te fleuren). Samen maken we van onze school een groenere plek!

Wil je soms even weg van de drukke speelplaats? Lees je graag rustig een strip? Of speel jij graag een gezelschapsspelletje? Kom dan op vrijdagmiddag naar het OLC. 

Zin in een wedstrijdje tafeltennis of zin om gewoon een (tafeltennis)balletje te slaan? Je hoeft niets mee te brengen! Kom zeker langs!

Iets opzoeken op het internet? Een taak afwerken? Een groepswerk voorbereiden? In het OLC kan je tijdens de middagpauze in alle rust op je laptop werken.

Bollen wol in alle kleuren en diktes liggen klaar om omgetoverd te worden tot een warme sjaal, muts, minidiertje of een eigen creatief accessoire. Of je nu een beginneling bent of al wat meer ervaring hebt … iedereen mag komen breien of haken.

Hou je (een beetje) van lezen? Praat je graag over boeken? Heb je tips nodig om te lezen? Dan is dit iets voor jou! We komen af en toe samen om te praten over boeken en geven elkaar leestips. 

Sport en bewegen

Op sportief vlak bedienen we onze leerlingen echt op hun wenken. Naast de voetbalcompetitie op de speelplaats, bieden we ook de sporten over de middag aan. Ook onze jaarlijkse skireis met de tweedejaars is een onvergetelijke ervaring!

SGW neemt ook deel aan de scholenveldloop en aan een groot aantal SVS- wedstrijden (zwemmen, badminton, atletiek outdoor en indoor, balsporten …) waarin de leerlingen zich kunnen meten met leerlingen uit andere scholen. 

Cultuur beleven

In de derde graad maakt het vak esthetica alle leerlingen warm voor kunst en cultuur. Op vrijwillige basis kunnen ze met ons naar top-voorstellingen in de grootste cultuurhuizen van Vlaanderen. Een unieke kennismaking voor zeer democratische prijzen met alle vormen van cultuur, van opera over dans tot theater en muziek.

SGW heeft ook een lange traditie van schooltoneel: onze collega’s geven het beste van zichzelf en brengen om de twee schooljaren een toneelstuk voor jong en oud.

Regelmatig gaan we op uitstap. Deze uitstappen zijn vakoverschrijdend en laat de leerlingen tal van steden en landen ontdekken. Denk maar aan Rijsel, Brugge, Middelburg, Italië, Trier, Keulen, Alphen aan den Rijn en Parijs. 

Pastorale werking en MOS (Milieu Op School)

We leven op onze school niet op een eiland en kijken met aandacht naar wat er in de wereld gebeurt. Inzet voor mens en milieu vinden we belangrijk.

Dit vertaalt zich onder meer in talrijke acties: Welzijnszorg, Damiaanactie, Broederlijk Delen, Schrijf-ze-vrijdag, Dopperflessenverkoop, Oxfam …