VANDAAG

Meer info

 
Navigatie
test
 • SGW-MAIL
 • MOODLE
 • ECHO'S
 • HULPLIJNEN
 • CONTACT
 • Topweekend ... Dank u!

  07/05/2018
  Toekomstige leerlingen hebben onze school ontdekt, nieuwe leerlingen schreven zich in, onze huidige leerlingen en leerkrachten lieten het beste van zichzelf zien tijdens Cultuurfrituur. Er was veel lekkers om van te snoepen. Het was super! Bedankt aan iedereen!

  Verwen-ontbijt op zondag 6 mei

  06/05/2018

  Gun uzelf een fijne start van de de zondag en geniet van ons collegeontbijt op zondag 6 mei in de nieuwe refter. Onze collega's zorgen voor een gezond en gevarieerd buffet!

  Inschrijven kan hier.

  SGW voelt zich blij!

  04/05/2018
  Druk druk druk ... We zijn er bijna. Morgen CULTUURFRITUUR: SGW zingt, danst, tekent, fotografeert ...  En de lente brengt ons een stralend zonnig weekend. Succes aan alle leerlingen die hun talent tonen!  Lees er alles over op FB.

  Montenegro, here we come!

  28/04/2018

  Anouk Beckers (6LT) won met haar essay “Imagination is not dead” de Belgische preselectie van de International Philosophy Olympiad. Van 23 tot 27 mei mag ze in Bar, Montenegro onze kleuren verdedigen. Ze zal er o.a. een essay schrijven over “Environment”. SGW is super trots op jou, Anouk! Van harte proficiat. FB. TVOost

  Het is het seizoen ...

  24/04/2018
  van de studiereizen! De eerstes trokken naar de wereld van de wetenschappen: Technopolis, HET doe-centrum voor techniek. Ze namen er deel aan een e-rally, een vragenparcours waarbij ze door te experimenteren met allerlei opdrachten tot een correcte en goed werkende oplossing moesten komen. Meer op FB!

  De tweedes speeddaten ...

  24/04/2018
  met de tweede- en derdegraders over studiekeuzes maken. De ervaringsdeskundigen bieden goede raad en tonen waarover het gaat. Ze zijn super ambassadeurs voor hun eigen richting gebleken. Bedankt meisjes en jongens! Op FB zie je hen aan het werk.

  Minivoetbal: beker van Oost-Vlaanderen

  18/04/2018
  Onze jongens van de eerste graad zijn er net niet in geslaagd hun halve finale te winnen. De schoolploeg van de tweede graad heeft zich wel kunnen plaatsen voor de finale op woensdag 9 mei in Gent. Hopelijk doen ze even goed als hun vrouwelijke collega's die al Oost-Vlaams kampioen zijn. We supporteren!

  Verbeelding

  17/04/2018
  was het thema van de filosofie-olympiade en dat thema leidde Anouk Beckers (6LT) naar de top tien bij de Belgische preselectie van de International Philosophy Olympiad!
  Proficiat Anouk! Op de Dag van de Filosofie weten we of ze mee mag naar Montenegro! SGW duimt!

  We zijn er weer!

  16/04/2018

  De natuur ontploft eindelijk onder een stralende lentezon en wij beginnen met goede moed aan het derde trimester. Succes allemaal! We kijken uit naar de Collegefeesten met onder meer  de Cultuurfrituur, door de leerlingen. Volg ons op Facebook voor alle info. 

  Zalig Pasen!

  01/04/2018
  Heel fijne paasdagen aan iedereen. We wensen jullie een ontspannende, deugddoende vakantie.  Warme groet aan de sgw'ers in Rome of  Lappach.

  Geen gewone vrijdag, Goede Vrijdag

  30/03/2018
  Christenen over de hele wereld geloven dat oorlog en geweld niet het laatste woord mogen hebben, tweeduizend jaar geleden niet, honderd jaar geleden niet, vandaag niet. Het laatste woord moet liefde zijn, in al haar vormen: solidariteit met slachtoffers van geweld, onze vriendschap voor elkaar, onze zorg voor de meest kwetsbaren dichtbij en ver weg.
   

  Witte Donderdag

  29/03/2018
  Nog een paar uur en ze zijn weg. Naar Italië! Deze morgen woonden de zesdes een viering bij in de kapel voor Witte Donderdag.

  De Goede Week is een Drukke week

  28/03/2018
  Het is nog maar woensdag en toch: de tweedes werkten aan hun stemproject en ze kregen uitleg bij hun loopbaankeuzes voor volgend jaar. In de derde graad legden ze theoretisch rijexamen af,  ze stortten zich op de wetenschap of ze waagden zich aan de filosofieolympiade. Volg het allemaal op FB !

  We zijn curieuze neuzen!

  26/03/2018
  Ja, we bekennen, we zijn curieus! Samen met 19.999 andere meetpunten gaan we tijdens de maand mei de luchtkwaliteit in heel Vlaanderen gedetailleerd in kaart brengen. Lees hier meer over het project.

  Paris en Amsterdam

  23/03/2018
  De vijfdes trokken op studiereis naar twee mooie steden, er wordt nog aan het verslag voor Echo's gewerkt maar op Facebook lees je al meer.

  Voor eventjes terug op het college

  10/03/2018
  We zien ze altijd graag terug, onze oud-leerlingen. Dit keer op de beroepenbeurs voor vijfdes en zesdes. Ze zijn de enthousiaste vertegenwoordigers van hun studierichtingen, heel leuk hen zo gedreven bezig te zien!  Facebook.

  Een welverdiende 10

  09/03/2018

  voor sfeer en gezelligheid op de sobere maaltijden vorige week. Net geen 800 leerlingen en leerkrachten aten mee ten voordele van Broederlijk Delen. Lees meer in Echo's. FB

  Week van de vrijwilliger

  08/03/2018
  We willen de 30 leerlingen uit 5 en 6 die in de vrije ruimte voor vrijwilligerswerk hebben gekozen deze week een dikke pluim geven. Ze werken in een crèche, een rusthuis, een ziekenhuis, voor Oxfam … Een welgemeende dankjewel namens alle mensen die daardoor geholpen worden! Facebook

   

  Gsm´loze donderdag op SGW

  22/02/2018

  Vandaag gaan we helemaal los! Los van onze smartphones. Uitschakelen en de boekentas in. Gewoon eens écht praten met elkaar! Yes we can! FB

  Deze ochtend op Radio2OVL .

  Kampioenen gespot op SGW!

  21/02/2018

  Deze namiddag werden onze meisjes 2de graad Oost-Vlaams kampioen minivoetbal!
  De jongens plaatsten zich voor de halve finale.

  Dikke proficiat aan spelers en coaches!

   

  "Bewust Digitaal Leven" in CC Nova

  19/02/2018
  Vandaag luisteren al  onze leerlingen naar deze lezing. Games, social media, YouTube … zijn voor de meeste jongeren een onmisbaar deel van hun leven. Matthias Dewilde is een ex-gameverslaafde en inspireert hen met zijn eigen verhaal tot een on- en offlineleven in balans. Een leven met tijd voor sociale contacten én studies. 

  Vlaamse olympiades

  10/02/2018

  Onze school kent een sterke traditie in de olympiades wetenschappen en wiskunde.

  We schreven al eerder over fysica maar ook op de geo-olympiade zijn onze leerlingen sterk bezig! Proficiat! Echo's.

  Gouden Tine, zilveren Annelien in SVS atletiek

  09/02/2018
  Vier SGW'ers trokken naar de topsporthal in Gent voor de SVS indooratletiekmeeting: Jade Vandevelde, Tine Vandenborne, Tine Bauwens en Annelien Beelaert. Lees meer  op onze FB-pagina en in Echo's , ze deden het schitterend! 


  Dikketruiendag 2018

  08/02/2018
  Donderdag 8 februari zullen we op SGW de Dikketruiendag laten plaatsvinden.  Wij kozen deze datum omdat we zo kunnen aansluiten bij de vakantie en de verwarming op nachtstand kunnen laten staan.  Kleed je dus extra warm aan!

  We zijn nu ook goed in ... zaalvoetbal!

  30/01/2018
  Voor het eerst in de geschiedenis hebben we een ploegje afgevaardigd voor de scholencompetitie zaalvoetbal. Onmiddellijk met succes. We wonnen onze 4 wedstrijden in de voorronde vrij gemakkelijk met 21 doelpunten en slechts één tegendoelpunt.  Woensdag 14 maart spelen we de finale van het Oost-Vlaams kampioenschap. 

  Zesdejaars bezinnen zich ...

  25/01/2018
  op al dan niet sportieve bezinningsdagen. De eerste foto die we binnenkregen komt uit de Ardennen onder het motto "vuil worden is ook plezant". Maar ook: we worden hier ferm uitgedaagd om grenzen te verleggen, fysiek en mentaal!

  Archeoloog in de klas

  25/01/2018
  Oud-leerling Arne De Graeve vertelde aan 3HWA honderduit over zijn werk als archeoloog. Hoe een klein klompje roest een mooie sierspeld van honderden jaren oud kan verbergen bijvoorbeeld. Of hoe moderne wetenschappen  oude voorwerpen kunnen helpen dateren...

  Een jaar later

  15/01/2018

  Philip Plaetinck

  6 juni 1958 - 15 januari 2017.

  On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux.

   

  Je ziet elkaar beter met het hart. Waar het echt om gaat is met het blote oog niet te zien.

  (Le petit prince). 

  Nieuwjaarswensen

  08/01/2018
  Als u hier klikt leest u onze welgemeende wensen. Openen met Chrome of Firefox.

  Tweede semester/trimester

  07/01/2018

  Maandag nemen we met zijn allen een nieuwe start, leerlingen die dat in een andere richting wensen te doen worden om 8.30 uur bij de directie en leerlingenbegeleiders verwacht om alles te regelen. Je kan je beslissing al melden: directie@sgw.be .

   

  Warmathon in Gent, SGW-stijl

  19/12/2017
  Er is gestapt, gelopen, gedanst, gezongen en plezier gemaakt! SGW kan 1.353 euro schenken aan de warmste week voor Deelpunt vzw. Bij Music For Life draait het  ook om de muziek: wij kozen ‘Een ster’ van Stan Van Samang als warme herinnering aan onze collega Philip Plaetinck, die zonder twijfel vol enthousiasme zou meegelopen hebben. Bedankt aan iedereen voor jullie bijdrage, aanmoedigingen … 

  Today is the day...

  18/12/2017
  dat 33 collega's, tussen het verbeteren van proefwerken door, deelnemen aan de Warmathon in Gent. De opbrengst gaat naar vzw Deelpunt, gevestigd @tivoli in Wetteren.

  We kijken uit naar Kerstmis

  14/12/2017
  De laatste proefwerken zijn in zicht en we kijken al voorzichtig uit naar onze Warmste Dag. De zesdejaars die de cursus vrije ruimte Handwerk volgen deden hun best om kerstmotiefjes te borduren in kruissteek, dat worden unieke kerstkaartjes die we verkopen voor Welzijnszorg. 

  Winter SGWonderland

  11/12/2017

  Proefwerkperiode. Stil op de speelplaatsen. Winter Wonderland.

  Maar opletten in het verkeer!

  De ouderraad heeft de verkeersenquête van juni verwerkt en besproken. U leest het verslag in Echo's.

  Vannacht op stap ...

  06/12/2017

  Stopt hij ook op SGW?

  We wensen alvast iedereen een fijne sinterklaas ! De sint wenst alle leerlingen veel succes met de proefwerken. 

  Samen uitkijken naar mooie kerst

  03/12/2017
  Een tiental leerlingen zette de advent enthousiast in: ze maakten in de middagpauze adventskransen . En met een mooi resultaat! Met groene takken, rode kaarsen, lint en sierappeltjes toonden ze de symboliek van deze verwachtingsvolle tijd. We kijken samen hoopvol uit naar een liefde- en vredevol Kerstmis 2017.

  SGW in de Olympiades

  21/11/2017
  De Vlaamse Olympiades zijn wedstrijden waarin leerlingen van de derde graad secundair onderwijs, theoretische en experimentele vragen over een bepaald vak beantwoorden.   Traditioneel neemt SGW deel aan alle wetenschappelijke Olympiades. Meer in Echo's. Aardrijkskunde. chemie

  VERKEERSVEILIGE WEEK

  20/11/2017
  De Verkeersveilige week was vaak een oogopener. De tuimelwagen (KLIKVAST ALTIJD!), de dronkenmansbril en de impactweegschaal maakten indruk. Maar ook de interactieve workshops over de risico's in het verkeer, rijden (z)onder invloed, de rijopleiding,...

  De SPAGHETTI was lekker

  17/11/2017

  en we willen alle aanwezigen en alle helpers hartelijk danken! We sparen opnieuw een beetje budget bij voor een gezellig pleintje aan het nieuwe gebouw.

   

  20 toontjes later klonk geweldig!

  10/11/2017
  Van harte proficiat aan alle zangers van Abadabukileyo met de porseleinen verjaardag! De verjaardagsconcerten waren ook een feest voor het publiek. Uitgebreid verslag met massa's foto's in Echo's.  

  Shoppen in Wereldwinkel

  09/11/2017
  Tijdens de les S.E.I. brachten de 2de modernes in het thema rond soorten verkooppunten en solidariteit, een bezoek aan Oxfam Wereldwinkel. We werden er ontvangen door 2 enthousiaste vrijwilligers die ons lieten kennismaken met de principes van eerlijke handel en het assortiment aan producten.

  Guy Didelez en Luc Descamps over boeken

  06/11/2017

  November is de boekenmaand bij uitstek: boekenbeurs in Antwerpen, events in de boekhandels en auteurs op SGW! De eerstes kregen maandag bezoek van Guy Didelez, op dinsdag komt Luc Descamps bij de tweedes.

   

  Abadabukileyo op de radio

  05/11/2017
  Ons schoolkoor werd ter gelegenheid van hun 20-jarig bestaan uitgenodigd bij de lokale radio, Radio Accent. Het hele interview inclusief een schriftelijke synthese vind je hier .

  Mijn mening, mijn recht

  20/10/2017
  Iedereen heeft recht op een eigen mening. En iedereen heeft ook het recht deze mening te uiten. Vrije meningsuiting ligt onze leerlingen na aan het hart.  96 van hen kwamen op vrijwillige basis een brief schrijven op Schrijf-ze-vrijdag. 

  Sporten kan ook over de middag

  20/10/2017
  Om onze middagsporten aan te bevelen werden er een paar demonstratiewedstrijden gespeeld door leerlingen en leerkrachten. We laten even in het (discrete) midden welke ploeg het beste uit deze eindstand voetbal kwam... Fotoreportage volgt in Echo's.

  Xiu veilig terug op SGW

  19/10/2017
  Zoals je reeds kon lezen in Echo’s namen enkele 1ste-jaars samen met hun creatieve leerkrachten deel aan de wedstrijd van MNM ‘Xiu’, in sms-taal: ‘ik zie u’. Sinds vorige week hangt het fluo-kunstwerk aan de poort van de Wegvoeringstraat. Lees hier meer en duimen maar!

  Fietsen door het landschap

  13/10/2017
  Als we naar het landschap rondom ons kijken staan we er zelden bij stil  hoe dit allemaal gevormd is. Maar nu weten onze zesdejaars hier al een heel stuk meer over, dankzij de landschapsexcursie in het kader van de lessen aardrijkskunde. Tienduizenden jaren aan landschapsvorming werden samengevat in 1 dag. Lees hier meer.

  Er zijn héél dappere sportieve leerkrachten

  11/10/2017

  die zich samen met een grote groep leerlingen waagden aan de Survival Trophy in de Gentse Blaarmeersen.Een welgemeende proficiat aan alle survivers! Foto's volgen.

   

  Zesdejaars naar Duitsland

  29/09/2017

  De talenrichtingen van het laatste jaar trokken op verkenning naar Keulen en Bonn.

  Uitgebreid verslag volgt in Echo's.

  Mist en een beetje regen...

  28/09/2017
  hielden de tweedejaars niet tegen! Op verkennende leeruitstap, georganiseerd door de leerkrachten aardrijkskunde, ontdekten deze enthousiaste fietsers de landschappen in Wetteren: toerisme, verkeer, landbouw en industrie… Met een frisse, nieuwe blik op Wetteren en een streepje zon reden ze terug naar SGW. Foto's 

  Startviering met vredeswens aan allen

  28/09/2017

  De eerstes trokken donderdag naar de dekenale kerk voor de traditionele startviering. Onderschat je invloed niet: jouw aanwezigheid heeft altijd invloed.Waar jij komt, ontluikt er meer vrede of ontstaat er minder onvrede. Jijzelf hebt de keuze.Binnenkort meer in Echo's.
   

  Ultimate School Run

  27/09/2017
  Liefst 25 ploegen van het college namen deel aan de hindernissenloop in de Warande. We waren de best vertegenwoordigde school en onze sportievelingen liepen zo maar even 275 km samen! Proficiat! Fotoreportage.

  Pimp je Dopper

  25/09/2017
  Milieu Op School  (MOS) wil het gebruik van kraanwater promoten en vindt het belangrijk om bewust met water om te gaan. We willen info geven over water én een duurzame waterfles te koop aanbieden.  Verkoop: eerste week van oktober. We koppelen daar ook een wedstrijd aan: Pimp je Dopper en plaats een foto op de FBpagina!

  Verdriet om Karel

  14/09/2017
  Het ongeloof en de verslagenheid is groot in ons college bij het vernemen van het totaal onverwachte overlijden van Karel Vercruysse, 17 jaar en op 30 juni afgestudeerd in Wetenschappen-Wiskunde 8 uur. Er is een rouwregister geopend in de hal van het kasteeltje (open elke schooldag tussen 08.00 en 17.00 uur). 

  Nieuwe fietsersbrug: NIEUWE INFO !

  13/09/2017
  Vanaf 11 september is er geen doorgaand AUTOverkeer meer mogelijk langs de Scheldekaai. FIETSverkeer zal onmogelijk zijn van vrijdag 15/09 tot dinsdag 19/09. De politie zorgt voor maximaal toezicht en vraagt om stipt de richtlijnen te volgen. NIEUWE INFO van de gemeente.

  Je hoeft het niet ver te zoeken

  12/09/2017
  om in de natuur allerlei kleine levensvormen te vinden. De tuin van het rusthuis naast de school bijvoorbeeld is een rijke biotoop! De eerstejaars vonden er allerlei kleine organismen.

  Sportieve bezinningsdagen derdes

  07/09/2017

  In Tongerlo loopt alles naar wens met enthousiaste leerlingen en een super gedreven team begeleiders, leerkrachten en "grote broers en zussen". In Echo's veel nieuwe foto's! 

  Derdes zijn vertrokken

  06/09/2017

  Deze ochtend vertrokken de derdes naar Tongerlo voor drie sportieve bezinningsdagen. Nog diep in de zomervakantie kwamen leerkrachten en grote broers/zussen al samen om alles perfect voor te bereiden. Succes allemaal!Eerste foto's nu in Echo's.

  Elkaar écht ontmoeten

  04/09/2017
  De eerstejaars trokken er al onmiddellijk op uit, de tweede schooldag. Om elkaar te leren kennen, de basis te leggen voor mooie vriendschappen met zoveel nieuwe klasgenoten. Dit is het startsein voor een mooi schooljaar in een toffe klas!Foto's.

  Ons bibje groeit!

  02/09/2017
  Ook onze schoolbibliotheek staat te trappelen om aan het nieuwe schooljaar te beginnen. En goed nieuws... ze werd uitgebreid met een kast vol stripverhalen.

  De nieuwe lichting is aangekomen

  01/09/2017

  Welkom 189 eerstejaars. Het ontbijt staat klaar, de klassenleraren zijn er klaar voor,   de ouderraad verrast jullie met een cadeautje... Jullie SGW-leven kan starten! Foto's.

  Welkom beste leerlingen!

  31/08/2017
  We zien jullie graag terug of we verwelkomen je graag voor het eerst op SGW. Laten we er samen een fijn schooljaar van maken! One child, one teacher, one book can change the world. (Malala Yousafzai).

  Ze liggen klaar...

  29/08/2017
  We zien jullie graag terug na de vakantie! Gezinnen met meerdere kinderen kunnen uiteraard alle boeken tegelijk afhalen, de planning staat in de kalender en op je lijstje. Bij voorkeur betalen met bancontact. Breng een stevige tas mee!

  Abadabukileyo TWINTIG Toontjes Later

  25/08/2017

  1997-2017 Het wereldmuziekkoor viert zijn twintigste verjaardag in stijl. Zin in een verwarmende avond vol jeugdig enthousiasme?  Kaarten vanaf 1 september in CC Nova Wetteren (aan de balie of telefonisch 09/365.20.20 of beter nog zelf online - dan kan je je eigen plaatsen aanklikken)! Beelden van de eerste repetitie en meer info hier .

  BCA-programma 2017-2018

  23/08/2017
  Het programma van de Buitenschoolse Culturele Activiteiten voor de leerlingen van de  derde graad is bekend. Je klikt hier voor alle info.

  De zomer is een beetje zoek...

  21/08/2017
  maar wij zijn helemaal terug! De school is open en in volle voorbereiding op het nieuwe schooljaar. We  wensen de leerlingen nog fijne laatste vakantieweken toe.

  Plechtig afscheid van de tweedes

  30/06/2017
  Op 30 juni kregen de tweedes hun getuigschrift van de eerste graad tijdens een plechtige proclamatie. Ze zijn klaar voor de tweede graad! Fotoreportage volgt in Echo's en nu op Facebook.

  Zesdes nemen afscheid van SGW

  26/06/2017
  In de dekenale kerk van Wetteren kregen de laatstejaars hun diploma en veel welgemeende wensen voor een mooie toekomst! Fotoreportage volgt in Echo's en nu al op Facebook.

  SGW wordt filmset

  25/06/2017
  Oud-leerling Michaël Vermaercke neemt volgende week scènes voor zijn nieuwe film "Memento Mori"op in ons college. Hij heeft nog leerlingen - figuranten nodig uit de tweede en derde graad: lees er alles over in je sgw-mail!

  Dag van het onderhoudspersoneel

  20/06/2017
  We verrasten onze onderhoudsploeg met een, toegegeven, vandaag niet zo nuttige attentie op hun speciale dag. Of toch nuttig ... tegen de brandende zon? Zeker met onze oprechte dank voor hun werk  en de ondersteuning bij zovele projecten!

  Een bijzondere les techniek

  12/06/2017
  Om twee leerjaren techniek waardig af te sluiten trakteerden de vakleerkrachten hun tweedejaars op een lekkere wafelbak. Het vraagt eens een ander soort ... techniek!

  Augusta Treverorum

  29/05/2017
  Onze vierdejaars Klassieke Talen trokken op de woensdag vóór Hemelvaart naar Trier (Duitsland). Het werd een dag waarop ogen en geest het aanbod van deze Romeinse keizersstad nauwelijks konden verwerken. Reportage nu in Echo's.

  Tropische survival in Blaarmeersen

  25/05/2017
  Vrijwilligers uit de derde graad én zes leerkrachten waagden zich vorige woensdag aan een namiddag klimmen, rennen, kruipen, lopen, vallen en weer opstaan in de Survival Trophy 2017...   And they did it! Proficiat dappere sporters!!

  Kan Grieks studeren gelukkig maken?

  24/05/2017

  Geluk is zoals wanneer … na lange tijd je zomerkleren de kast nog eens mogen verlaten om de warmte te trotseren. Zonnestralen blinken op ieders huid en verwarmen alle harten diep binnenin. Een lach siert vele gezichten en doet de wereld weer een beetje meer opklaren. Lees meer.  

  DANK U!

  22/05/2017
  De collegefeesten zitten erop.  Bedankt dat u erbij was. We werken aan de reportages, maar hier alvast drie jonge ondernemers die u een "like" geven omdat u hun minimarkt hebt gesteund!

  Ikigai

  21/05/2017
  Dat Abadabukileyo hun ikigai, hun passie, ooit tot in Japan zou uitdragen, had het schoolkoor nooit durven dromen. Lees het reisverslag in Echo's.

  Sportieve collegefeesten

  20/05/2017
  Wandelen-joggen-fietsen: voor elk wat wils op zaterdag 20 mei. Je kan je al registreren via deze site, waar je ook meer info leest. De inschrijvingsgelden gaan naar het Rode Kruis. Omdat eerstelijnshulp belangrijk is! Route 100 km .

  Verwenontbijt op zondag

  20/05/2017

  Wat is er op zondagochtend leuker dan gewoon aanschuiven aan een super-de-luxe verwenontbijt? Samen qualitytime nemen, ideaal om de dag te starten! Inschrijven kon  tot vrijdag 16.00 uur.

  Culinaire Collegefeesten: proeven van de zomer

  20/05/2017
  Op zaterdagavond kunt u al even van zuiderse vakantieoorden dromen: waar u bij bent maken we een overheerlijke paella klaar. Die geuren, die kleuren ... De zon moet u er misschien bij verzinnen, maar gezellig wordt het zeker! 

  Leerlingen in (sportieve) actie!

  12/05/2017
  Het weer viel geweldig mee op de sportdag, het enthousiasme was groot. En nu komen schitterende fotoreportages binnen, klik hier .

  Paris sera toujours Paris …

  08/05/2017
  Twee dagen voor de historische verkiezingen in Parijs konden onze vijfdejaars de lichtstad verkennen. Genieten van de sfeer, de Parijse gewoontes, de prachtige wijken, gebouwen, de  culturele en culinaire hoogstandjes en ’s avonds une balade en bateau mouche, le Paris illuminé! Verslag in Echo's.

  Bedankt iedereen!

  07/05/2017

  Dit jaar hebben we met zijn allen een bijdrage van  3050 euro kunnen overmaken aan Broederlijk Delen. Dankzij deze gift kan Broederlijk Delen de plannen van het Zuiden blijven ondersteunen: www.broederlijkdelen.be

   

  Leerlingenraad geeft cadeau

  05/05/2017
  De leerlingenraad heeft ons een super origineel cadeau gegeven: 120 kleine whiteboards om in de klassen te gebruiken. Een gigantisch succes bij leerkrachten en leerlingen, de school heeft er zelf nog meer gekocht om alle aanvragers te kunnen bedienen. Bedankt leerlingenraad en een dikke pluim voor het leuke idee!

  Grote broers en grote zussen

  04/05/2017
  Deze zesdejaars werden vandaag grote broer of grote zus. Wat dat wil zeggen, lees je  in Echo's!

  150 jonge "Grieken" op bezoek

  03/05/2017
  150 jongeren die het meer dan de moeite waard vinden om het Grieks en de oude Griekse cultuur te bestuderen komen uit diverse scholen uit Oost-en West-Vlaanderen samen op sgw voor de Dag van het Grieks. Meer in Echo's.
   

  Tweedes op speeddate

  28/04/2017
  De tweedejaars staan voor een belangrijke studiekeuze en konden daarover donderdag op afspraak bij vierdejaars, de ervaringsdeskundigen bij uitstek. Naast de info van CLB en leerkrachten krijgen ze zo een nog vollediger idee van hun keuzemogelijkheden. De vierdes deden dat super!

  En nog een finaleplaats minivoetbal!

  27/04/2017
  Onze voetballers blijven uitstekend presteren. Na de derde graad vorige week, heeft nu ook de eerste graad zich zonder veel problemen geplaatst voor de minivoetbalfinale op 10 mei in Gent. We wonnen tegen Mariagaard, VC Mariae Brakel en Sint-Jozefsinstituut Geraardsbergen. Proficiat!

  Brugge is altijd scone...

  27/04/2017
  en kreeg goed volk over de vloer. Onze derdes verkenden de binnenstad als waren ze personages uit lang vervlogen tijden. En ze trokken deze week ook naar het nabije buitenland, op verkenning in Lille.   En français évidemment! Meer in Echo's.

  Gespot op SGW: nieuwsgierige jongeren ...

  22/04/2017

  ... op verkenning in de wondere wereld van de humaniora: zelf robotjes ontwerpen, kunstwerken, biologisch onderzoek, talen, Latijn! Proeven van alles wat vanaf september op hen afkomt en ... van de lekkere pannenkoeken natuurlijk! Fotoreportage.

  Rare jongens, die Romeinen?

  20/04/2017

  De tweedes zochten het uit in Velzeke. Of in Archeon. Het werd een boeiende reis naar de oudheid. Echo's.

  Naar de finale!

  19/04/2017

  De jongens van de derde graad plaatsen zich voor de finale minivoetbal Oost-Vlaanderen. Er waren overwinningen tegen Visitatie Mariakerke, TA Brakel en Mariagaard. Proficiat!

  Projectdag Techniek: al spelend fysica leren

  30/03/2017
  De opdracht: een rollercoaster bouwen via een stappenplan. De uitdaging: met alle onderdelen een super knikkerbaan maken. Door onderling overleg, samenwerking en proefondervindelijk bijsturen kwamen ze tot mooie creatieve resultaten. Een leuke, leerrijke dag en iedereen fier op het resultaat! Meer in Echo's .


  Japan ontdekt Abadabukileyo

  27/03/2017
  Ons leerlingenkoor was uitgenodigd door de nationale Japanse televisie om met 6 zangers deel te nemen aan een grootse zangwedstrijd die open staat voor iedereen ter wereld die in het Japans zingt. Ondertussen zijn ze terug in het land, een verslag kan pas na 13 mei, dag van de uitzending! Meer in Echo's.

  22 maart, een jaar later

  22/03/2017

  Een minuut stilte, ook op SGW, ter nagedachtenis van alle slachtoffers van terreur en blind geweld in de wereld. "Liefde is het enige antwoord", zegt Kristin Verellen, echtgenote van een slachtoffer.

  Middagen tussen twee vuren

  22/03/2017
  Deze week alweer de laatste dag van een acht weken durend tornooi "tussen-2-vuren" in de 1ste graad (alle klassen deden mee!) waarbij de leerlingen van de VR bewegingsagogiek scheidsrechters waren. 1 Ma werd de terechte winnaar en kreeg een trofee en toegangsticketjes voor het openluchtzwembad De Warande (dank u sportdienst Wetteren). Nu nog wachten op mooi weer. Fotoreportage.

   

  Jongens derde graad maken brandhout van tegenstanders

  17/03/2017
  Maxime, Jasper, Lennert, Thomas, Robin en Remi hebben zich op 8 maart moeiteloos geplaatst voor de halve finale minivoetbal. Met een 9-0 overwinning tegen St.-Vincentius Gijzegem en een 13-1 tegen St.-Paulusinstituut Herzele lieten de jongens geen spaander heel van de tegenstanders. Proficiat en veel succes in de halve finale!


  Voor Burkina Faso

  17/03/2017
  Meer dan 800 leerlingen én leerkrachten namen de voorbije week deel aan de sobere maaltijd. De opbrengst gaat naar Broederlijk Delen. De sobere maaltijd is een jarenlange traditie op SGW en we zijn er  trots op dat we elk jaar op de enthousiaste aanwezigheid van onze leerlingen kunnen rekenen. Later meer.

  Samen wiskunde-uitdaging aangaan

  16/03/2017
  83.457 Vlaamse jongeren nemen vandaag deel aan Kangoeroe 2017! Onder hen de tweedejaars van SGW, hier op de foto aan het zwoegen op de reken-, denk- en puzzelwedstrijd voor leerlingen in de eerste graad.

   

  The azure window ...

  15/03/2017
  was nog net niet ingestort toen de leerlingen vrije ruimte Toerisme op verkenning waren op Malta. Lees hier alles over hun geslaagde trip.

  Die Gedanken sind frei

  15/03/2017
  De Iden van maart 13 uur… Vijftien ontluikende geesten wagen zich aan de voorronde van de Internationale Filosofie Olympiade. Benieuwd of onder hen de volgende Johan Braeckman, Danny Praet, Lode Lauwaert of Johan Verstraeten zit (allen oud-leerling van het college)? U leest meer HIER

  Knappe prestatie ... in het Duits!

  12/03/2017
  Eline De Keyzer (6LT) heeft deelgenomen aan de eerste ronde van de taalwedstrijd Duits aan de KU Leuven en ze mag doorstoten naar de tweede ronde. Dat is enkel weggelegd voor de 10 beste leerlingen van de wedstrijd.  Een prachtige prestatie om fier op te zijn! We duimen voor de tweede ronde op 22 maart. Meer in Echo's.

  Uitwisseling Polen ...

  06/03/2017
  een schot in de roos!  Zaterdag kwamen 44 leerlingen uit de derde graad terug uit Polen. Ze hadden er een achtdaagse reis opzitten, eerst in het zuiden van Polen, vervolgens in onze zusterschool in de buurt van Poznan. Je kan hun hele avontuur (van achter naar voren) herbeleven op de blog .

  SGW zond zijn zesdes uit ...

  20/02/2017
  op al dan niet sportieve, avontuurlijke, actieve of stille bezinningsdagen. In Echo's lees je (foto)reportages.

  Het was super!

  18/02/2017

  De moord in de leraarskamer ... Het idee, het verhaal, de dialogen ... De typetjes, het decor, de techniek ...  De grime, de kleding, de kapsels ... Allemaal door leerkrachten zelf bedacht en uitgevoerd ...

  Grote proficiat aan alle medewerkers voor en achter de schermen! Fotoreportage.

  DIKKETRUIENDAG 17 februari

  17/02/2017
  Nu vrijdag zetten we de verwarming een paar graadjes lager. We roepen iedereen op om aandacht te besteden aan de grote uitdaging van de klimaatverandering. We willen immers niet alleen zorgen voor een energiezuinige school, maar ook sensibiliseren om zelf actie te ondernemen. Alle beetjes helpen! info.

  Minivoetbal tweede graad: net niet ...

  15/02/2017
  De jongens van de tweede graad konden zich net niet plaatsen voor de volgende ronde minivoetbal. Na verdiende overwinningen tegen Mariagaard en SMC Lede kwamen ze   net tekort tegen  het St.-Jozefscollege Aalst. Bedankt voor jullie grote inzet.


  Het oosten wenkt

  02/02/2017

  Tijdens de krokusvakantie trekken leerlingen op uitwisseling naar Polen. Dat het een echte levenservaring wordt, daar twijfelt niemand meer aan. Ook niet de op de infoavond  aanwezige ouders, van wie menigeen direct de bus wilde opspringen om het avontuur mee te beleven. Verslag in Echo's.


   

  Onze jongens naar halve finale

  01/02/2017
  De jongens van de eerste graad haalden vandaag de halve finale minivoetbal na  klinkende overwinningen op de buren van Mariagaard (15-7) en Scheppersinstituut (16-4). Proficiat!

  Archeoloog in de klas

  30/01/2017
  Arne De Graeve, archeoloog en oud-leerling, kwam vorige vrijdag in de 3HWE vertellen over het werk van archeologen. Lees er binnenkort alles over in Echo's.

  Intens verdrietig

  23/01/2017
  moesten wij vorige zaterdag afscheid nemen van onze bijzondere collega, goede vriend en zeer geliefd leraar Philip Plaetinck, 58 jaar jong. Het college ligt er stil bij, leerlingen en personeel zijn verenigd in verslagenheid. Het rouwregister blijft nog de hele week beschikbaar in de hal van het kasteeltje.  

  Junior College dag filosofie

  22/01/2017
  Begin januari trokken de laatstejaars klassieke talen samen met hun geestesgenoten uit de vrije ruimte filosofie naar de universiteit van Leuven om er – samen met vele honderden laatstejaars uit heel Vlaanderen – deel te nemen aan de Junior College Dag Filosofie. Een verslag leest u hier.

  Samen wiskunde-uitdaging aangaan

  18/01/2017
  115 leerlingen van de tweede graad en 45 leerlingen van de derde graad namen vorige woensdag deel aan de eerste ronde van de Wiskunde Olympiade.

  Maak je zichtbaar in het verkeer!

  16/01/2017

  Goed zichtbaar zijn is een basisvoorwaarde om veilig aan het verkeer deel te nemen. Opvallen doe je door heldere kleuren, relecterende voorwerpen, fluo, goede verlichting ... Wie goed zichtbaar naar school komt, gaan we belonen ... 

  SGW houdt Wetterse zwemtraditie in eer

  11/01/2017
  Op de Oost-Vlaamse zwemkampioenschappen voor scholen wisten 8 SGW'ers maar liefst 5 medailles bij elkaar te zwemmen. Lees er binnenkort alles over in Echo's.

  WAT? In de leraarskamer????

  03/01/2017
  Kom het mysterie zelf ontrafelen, klik hier voor alle info over het leerkrachtentoneel! Beide voorstellingen zijn uitverkocht.

  ... een warm moment op SGW

  25/12/2016
  http://www.echo.sgw.be/kerst-op-sgw/

  Op een warme dag in december...

  23/12/2016
  was er op het college een fijne kerstmarkt. De eerstejaars speelden Expired, een spel rond (kans)armoede. en ze maakten een uitgebreide fotoreportage voor Echo's.

  Fortissimi sunt Belgae

  09/12/2016
  Naar aanleiding van de lectuur van Caesars De Bello Gallico werden de Latinisten van het vierde jaar  creatief uitgedaagd. En of er pareltjes bijzaten. U ziet, leest en hoort er  meer over in Echo's.

  307 okkernoten in de vaas

  07/12/2016
  Dat was het juiste antwoord op de prijsvraag op de spaghettiavond. Sinterklaas bracht nu ook de prijzen mee. Winnaar van 4 filmtickets voor de beste gok (311) is Lauren Van Den Noortgate (2MWd). De dopperflessen gaan naar Lauren (ook de op één na beste gok), Michiel Lachaert(3Lb) en Eloïse Neirinckx/Lies Poppe(2MW).

  Gisteren nog op SGW ...

  06/12/2016

  De sint bedacht iedereen met een kleine, maar fijne attentie. Dank u Sinterklaas en de helpende oud-leerlingenbond! Vandaag wenst de sint alle leerlingen veel succes met de proefwerken. Fotoreportage in Echo's .

  Soep op de stoep

  02/12/2016
  Geef verse seizoensgroenten in handen van deskundige leerkrachten en je krijgt liters overheerlijke soep om op een koude winterdag van de speelplaats een warme soepbar te maken. Een fijn idee van MOS (Milieu Op School),  de opbrengst gaat naar Welzijnszorg. Foto's.

  Even Her Majesty The Queen ...

  21/11/2016
  was in the house. Vandaag was het de dag van het Engels. De school wemelde van de Angelsaksische figuren ... Met deze heren van stand lichten we alvast een tip van de sluier op. Het hele verslag leest u in Echo's .

  Een goede babbel over... boeken!

  19/11/2016
  De derdes vertelden elkaar vorige week alles over hun favoriete boeken. Over de klassen heen werden boeken besproken en aangeprezen. Je leest er meer over in Echo's .

  SPAGHETTIAVOND: DANK U!!!

  18/11/2016
  Aan de nieuwe sportzaal/refter hopen we een mooi recreatiepleintje aan te leggen voor onze leerlingen. De opbrengst van onze spaghettiavond moet de inrichting van deze ontmoetingsplek helpen financieren. Hartelijk dank aan iedereen die kwam eten of helpen! 

  Impresa

  15/11/2016
  Die naam kozen de jonge ondernemers uit de 6de Economische voor hun nieuwe minionderneming. De aandeelhoudersvergadering betekende meteen de start van hun activiteiten. Binnenkort lees je er alles over in Echo's.

  Until we meet again

  11/11/2016
  "Until we meet again, may God hold you in the palm of His hand.” Met deze Ierse zegen sloot Abadabukileyo de academische zitting af rond “100 jaar opgeëisten in Wetteren". Foto's en meer in Echo's . Op 10 november herdachten de tweedes de overledenen in hun eigen omgeving in een sfeervolle viering in de kerk. Meer in Echo's .

  Beetje boekenbeurs

  07/11/2016
  Hoog bezoek maandaag bij de eerstejaars: jeugdauteur Guy Didelez kwam vertellen over zijn boeken. En op disndag vertelde Luc Descamps honderduit voor de tweedes. Later meer in Echo's.

  Welkom in de schoolbib!

  05/11/2016
  'Maak van elke dag een sprookje.
  Red draken en versla verwende prinsessen.
  Kus af en toe een kikker en pluk de rijpe bramen.' (Loesje)
  Welkom in onze schoolbibliotheek! Elke dinsdag en vrijdag van 12.30 tot 13.05 u. Ook tijdens een opdrachteloos studie-uur kan je naar hartenlust snuisteren in stripverhalen, sudoku's, tijdschriften, jeugd- en andere boeken ... Veel plezier!

  Tweedes in de Wereldwinkel

  25/10/2016
  Tijdens de les S.E.I. brachten de 2de modernes in het thema rond soorten verkoop-punten en solidariteit, een bezoek aan Oxfam Wereldwinkel. We maakten er kennis met de principes van eerlijke handel en het assortiment aan producten. We werden ontvangen door 2 van de 35 enthousiaste vrijwilligers die actief zijn in deze wereldwinkel!

  Missing you ...

  24/10/2016
  Een vreemd figuur deze middag op de speelplaats ... Verdrietig ... Wie ook treurt om het verlies van een dierbare, mocht de naam op het levend standbeeld schrijven. Wie steun nodig heeft kan naar FB "Herkenbaar verlies". Meer info in Echo's .

  Met kinderrrechten speel je niet

  21/10/2016
  Amnesty International koos dit jaar dit thema voor de Schrijf-ze-vrijdag. Recht op onderwijs bijvoorbeeld: bij ons 'moeten' kinderen naar school, maar elders worden kinderen verplicht om te werken, vaak in schrijnende omstandigheden. Proficiat aan de zowat 100 leerlingen die brieven kwamen schrijven. Meer in Echo's.

  In de weer voor de Voedselbanken

  15/10/2016
  Ook dit jaar deelden onze leerlingen in hun vrije tijd bonnen uit aan de klanten van Delhaize. Een mooi engagement, ondertussen traditie geworden. Lees meer in Echo's.

  Leerlingen thuis op maandag en dinsdag

  10/10/2016
  Op maandag 10 oktober en dinsdag 11 oktober zijn de leerlingen thuis. Op maandag is er klassenraaddag voor alle leerkrachten en op dinsdag pedagogische studiedag.

  DAG VAN HET FRANS

  30/09/2016

  Vrijdag 30 september

  Dag van het Frans

  We daagden iedereen uit om in de Franse kleuren naar school te komen: 

  sfeerbeelden.

  Het kan heel mooi worden...

  29/09/2016

  als we dingen samen doen. Ongeveer een maand geleden maakten onze eerstejaars kennis met hun klasgenoten en leerkrachten. Aan de start van dit nieuwe schooljaar vieren zij samen eucharistie in de prachtige met bloemen versierde Sint-Gertrudiskerk.Verslag in Echo's.

  Hindernissen nemen in de Warande

  28/09/2016
  In de Warande werd woensdag de 25ste editie van de scholenveldloop gelopen. Speciaal voor dit jubileum werd een 'Ultimate School Run' georganiseerd voor de leerlingen van het secundair onderwijs. Onze leerlingen waren met liefst 25 ploegen  aanwezig! Proficiat aan de sportievelingen! Fotoreportage.

  ZE KWAMEN UIT HET OOSTEN

  26/09/2016
  Vrijdagnacht zijn 45 Poolse jongeren voor een weekje neergestreken in het Wetterse. De 5de uitwisseling al met onze zusterschool uit Krzesiny (bij Poznan). Zaterdag werd op de fiets bij prachtig nazomerweer genoten van de Schelde, de Meersen, Kalken en  Laarne. Gevolgd door een quiz en heerlijk avondmaal, bereid door collega Kristien. Zondag ging het richting Parklife. Het wordt alweer een gegarandeerd zalige ervaring. Eerste beelden . (R.B.)

  Tweedes spotten Wetterse landschappen

  21/09/2016
  Schitterend weer en enthousiaste leerlingen, zo fietsten de tweedes Wetteren rond. Zij herkenden een industrielandschap, een landelijk, een toeristisch en een verkeerslandschap. Een pracht van menselijke en natuurlijke landschapselementen in eigen gemeente.  Meer.

  Zesdes fietsen het Scheldeland in

  21/09/2016
  Dankzij het Sigmaplan (= een overvloed aan fietsfaciliteiten), dankzij het mooie weer (= een deugddoend septemberzonnetje), dankzij het mooie plaatselijke landschap (= Kalkense meersen, Berlare Broek) en dankzij een geïnteresseerd publiek (= onze laatstejaars) werd het een geslaagde excursie. 

  Ken je biotoop!

  16/09/2016
  De eerstes verkenden het Hommelveld, de prachtige tuin van onze buren in WZC Schelderust. Ze gingen er op zoek naar allerlei soorten van leven in het kader van de lessen natuurwetenschappen. De uitbundige zon op een prachtige nazomerdag maakte de uitstap extra leuk.

  Een koek voor een boek

  16/09/2016
  'A house that has a library in it, has a soul.' (Plato) In de loop van dit schooljaar starten we in onze studiezaal met een bibliotheek. Omdat we graag ook stripverhalen, krant(en) en tijdschriften zouden aanbieden en we een financieel extraatje kunnen gebruiken, hielden we vorige vrijdag een koffiekoeken-verkoop.  En of ze gesmaakt hebben! We haalden 255 euro op, een mooi startkapitaal!

  Speuren in de kerk

  15/09/2016
  De dekenale kerk van Wetteren viert deze maand haar 150ste verjaardag. De eerstes nemen deze week deel aan een uitdagende speurtocht die hen op speelse wijze laat kennismaken met het religieuze, historische en culturele erfgoed dat onze kerk te bieden heeft.   

  Toon je sport @school, SGW-style!

  14/09/2016
  Op deze zwoele zomerse woensdag toonden alle sportievelingen zich trotse ambassadeurs van hun sportclub. En (zoals altijd) gaven leerkrachten het goede voorbeeld! Foto's in Echo's .

  Derdes in Tongerlo

  06/09/2016
  In Tongerlo beleven de derdejaars hun sportieve bezinningsdagen: ze werken er allemaal samen aan de klas, aan de vriendschap. En het loopt daar allemaal héél goed! Fotoreportage in Echo's.

  De eerstejaars leren elkaar beter kennen ...

  02/09/2016

  en lachen het nieuwe schooljaar tegemoet. Samen werken aan een super klas! Fotoreportages Waasmunster en De Pinte in Echo's .

  Die allereerste schooldag op SGW ...

  01/09/2016

  210 eerstejaars stappen met een klein hartje over de rode loper. Na een gezond ontbijt en een warm welkom wordt de glimlach al breder. Van de ouderraad krijgen ze meteen ook een leuke brooddoos mee. En nu met de klassenleraar naar de lokalen ... Foto's.

  Samen maken we er een top-jaar van!

  WELKOM OP SGW!

  01/09/2016

  Om halfnegen verwelkomen we de eerstejaars met een gezond ontbijt. Tweedes en derdes komen om 13.15 uur, vierdes en vijfdes om 14.15 uur en de laatstejaars om 14.45 uur. De nieuwe leerlingen in 2des tot en met 6des verwachten we om 11.30 uur.

   

  Boeken afhalen tweedejaars

  29/08/2016

  Afspraak op maandag 29 augustus in de nieuwe refter, parkeren kan op de speelplaatsen.  

   

  09.00 uur: 2 Latijn met familienaam A-M 

  09.30 uur: 2 Latijn N-Z. 

  10.00 uur: 2 Moderne A-M

  10.45 uur: 2 Moderne N-Z.   

  11.30 uur: 2 Grieks-Latijn.

   

  Boeken afhalen eerstejaars

  29/08/2016

  Afspraak op maandag 29 augustus in de nieuwe refter, parkeren kan op de speelplaatsen.

   

  13.00 uur: 1ste Modernes met beginletter familienaam A tot en met M

  13.45 uur: 1ste Moderne N-Z

  14.30 uur: 1ste Latijnse A-M

  15.15 uur: 1ste Latijnse N-Z

  Boeken afhalen tweede graad

  29/08/2016

  Afspraak op maandag 29 augustus in de nieuwe refter, parkeren kan op de speelplaatsen.

  09.00 uur: 3ECA+3ECB

  09.30 uur: 3LA+3LB+3WE

  10.00 uur: 3HWE+3GLA/GLB+3GA/GB

  10.30 uur: 4ECA+4ECB

  11.00 uur: 4GLA+4GLB+4LA+4LB+4WE

  11.30 uur: 4HWE+4GL+4GA+4GB

   

  Boeken afhalen derde graad

  29/08/2016

  Afspraak op maandag 29 augustus in de nieuwe refter, parkeren kan op de speelplaatsen.

  13.00 uur: 5ET+EWE+EWI+WW

  13.30 uur: 5GL+GWE+GWI+HWE1en2

  14.00 uur: 5LT+LWE+LWI+TWE

  14.30 uur: 6ET+EWE+GL+GWE+GWI+WW

  15.00 uur: 6HWE+LT+LWE+LWI+TWE

  De school is open

  16/08/2016
  Na een deugddoende vakantie werken we voort aan de voorbereiding van het nieuwe schooljaar. Op maandag 29 augustus worden de boeken afgehaald, het uurschema volgt nog. Wie verschillende kinderen op school heeft kan uiteraard alle pakketten tegelijk afhalen.

  Een heel fijne zomer aan iedereen!

  10/07/2016
  De school is van zondag 10 juli tot en met maandag 15 augustus gesloten. Vanaf dinsdag 16 augustus zijn we opnieuw tot uw dienst. We wensen iedereen een mooie en deugddoende vakantie!

  Stralende klassenleraren van de tweedes

  30/06/2016
  Directeur Kristel Van Driessche en de klassenleraren zijn heel trots op de tweedejaars die vandaag plechtig hun diploma van de eerste graad overhandigd kregen. Proficiat aan alle leerlingen!l Later meer foto's in Echo's.

  Plechtige proclamatie zesdes

  28/06/2016

  Dinsdag namen de laatstejaars officieel afscheid van het college tijdens de plechtige proclamatie in de kerk. Later meer foto's in Echo's.

   

  Minivoetbal eerste graad: FINALE!

  20/06/2016
  De kampioen van de eerstes tegen de kampioen van de tweedes: de grote finale! Lees er meer over in Echo's . De winnaars hadden met stip ook de meest opvallende fanclub van het hele tornooi...

  Nu nog de Rode Duivels...

  20/06/2016
  Onze minivoetbalploegen deden het bijzonder goed in de interscholencompetitie van Oost-Vlaanderen. De eerste graad haalde brons, de tweede zilver. Proficiat aan alle spelers en coachende leerkrachten!

  Studentikoos afscheid

  09/06/2016
  Zes jaar Latijn volhouden in de 21ste eeuw, tegen de stroom in. Wie zijn ze ? Wat drijft hen? Wel, deze 17 jongeren hebben het op SGW volgehouden en onderweg heel wat geestelijke bergen beklommen. Ze zijn nu klaar voor het Echte Leven. Zeker nu ze het Gaudeamus Igitur kennen.

  Minivoetbal 3de graad eindigt mooi voor 6ET/WW2

  04/06/2016
  Een volledig verslag in woord en beeld lees je in Echo's!

  Aardrijkskundeles in centrum Wetteren

  03/06/2016
  In het kader van de lessen over bebouwing en bewoning trokken de eerstes op leeruitstap in het centrum van Wetteren. Via straatinterviews leerden ze soorten gebouwen en hun verschillende functie kennen. Een leuke ervaring. Foto's in Echo's.

  Survival in de Blaarmeersen

  02/06/2016
  Strijdvaardig trokken ze naar de Blaarmeersen: een enthousiaste groep leerlingen én dappere leerkrachten durfden de Survival Trophy aan. De foto's zeggen het allemaal... 

  Stralend met zilver

  02/06/2016
  De meisjes van de tweede graad verloren nipt de finale van het Vlaams Kampioenschap BASKETBAL van Waregem. Actiefoto's  in Echo's, hier zie je hen alvast glunderen met hun zilveren medaille. Dikke proficiat meisjes!

  Mooie dagen, er zijn zo een mooie dagen

  23/05/2016

  Een van de mooiste edities van de Collegefeesten was het en wij leven hier nog op wolkjes. Dank u voor uw talrijke aanwezigheid, uw steun. Een hartelijk dank u wel aan alle collega's die zichzelf overtroffen hebben, aan de ouderraad. En groot respect voor het talent van onze leerlingen: wat zijn wij trots op jullie!  

  COLLEGEFEESTEN: ontbijt *****

  22/05/2016
  Op zondag genoten onze gasten van een overheerlijk ontbijt om de dag gezond te starten. De nieuwe refter gaf het allemaal nog meer uitstraling. Foto's in Echo's. Klik hier : winnaars familiekaarten

  COLLEGEFEESTEN: CULTUURFRITUUR

  21/05/2016

  Leerlingen zingen, dansen, acteren, fotograferen, schilderen, tekenen, musiceren, ...   Verrast of ontroerd, blij of geraakt: het talent van onze leerlingen maakte op iedereen indruk! Klik hier voor onze FB-pagina. FOTOREPORTAGE.

  COLLEGEFEESTEN : en in de oude refter?

  21/05/2016
  Wel, de oude refter krijgt een heuse lounge-look aangemeten door de leerlingen van "re-design", wat meteen inspiratie biedt voor een filosofisch café. En u krijgt daar ook de tentoonstelling "100 jaar college" te zien. Een aanrader!

  COLLEGEFEESTEN : MINIMARKTEN

  21/05/2016
  Stralende gezichtjes bij onze jonge ondernemers van de derde economische! Veel volk, lekker zonnetje en al hun waar binnen de kortste keren uitverkocht.  Foto's in Echo's.

  De school is open op dinsdag 31 mei.

  20/05/2016
  De vakbondsactie van dinsdag 31 mei 2016 zal op onze school hoogstwaarschijnlijk weinig impact hebben op onze werking, gezien de luwe stakingsintenties van ons personeel. Morgen is de school open, en we kunnen indien nodig voor opvang zorgen, desnoods door acute reorganisatie.
   

  Een zonovergoten sportdag!

  13/05/2016
  Ideaal weertje om te sporten vandaag: de hele school is zich aan het uitleven op diverse locaties. FOTOREPORTAGES IN ECHO'S .

  Aux Champs-Elysées

  01/05/2016
  De vijfdejaars (behalve de HWE, die naar Amsterdam reisden) verkenden PARIJS. Reportage.

  Eerstejaars@science en @the museum

  26/04/2016

  Ook de eerstes stortten zich op de wetenschappen: niets leukers dan alles zelf testen, proberen en uitzoeken. Fotoreportage. En dan naar het oude Egypte... In het Jubelpark weliswaar.

  Tweedes duiken in het verleden

  26/04/2016
  Foto's . De 'moderne' tweedes gingen op verkenning in het antieke Tongeren met een bezoek aan het Gallo-Romeins museum waar ze allerlei opdrachten tot een goed einde moesten brengen. Ook de stad zelf werd verkend: zoeken naar Romeinse en middeleeuwse restanten. Gelukkig waren de weergoden ons nog vrij goed gezind (droog maar koud) in tegenstelling tot de filegoden. Bij Jupiter...

  Leerlingenraad kleurt de Open dag

  25/04/2016
  Een mager zonnetje en een ijskoude wind, maar de leerlingenraad liet zich niet tegenhouden: ze hielpen bij de zoektocht, serveerden pannenkoeken, brachten de leerkrachten in de lokalen drankjes en zorgden voor een heel leuke fotoactie #SGW . Superambassadeurs voor onze school: bedankt! 

  Our Ladies@Science

  22/04/2016
  Wetenschappen iets voor meisjes? Natuurlijk! Op 20 april 2016 vond aan de KULeuven de derde editie van Ladies@Science plaats. Meer dan 200 meisjes namen deel aan workshops over chemie, fysica, geologie, informatica en wiskunde. Zes SGW-dames deden mee! Verslag volgt in Echo's.

  Kristallen: wonder en wetenschap

  21/04/2016
  De leerlingen van 4WE1, 4WE2 en 5WW1 hebben drie weken lang kristallen laten groeien. Tijdens de lesuren en tussen de middag werd een oververzadigde oplossing verwarmd en net na schooltijd werd het kristal aan een draadje in de oplossing gehangen. 's Nachts groeiden de kristallen door een langzame temperatuurdaling.

  Want daar is de lente... voor eventjes toch

  21/04/2016
  Om te vieren dat we vandaag de eerste -nog voorzichtige- lentedag mochten beleven, besloten we op sgw om buiten te lunchen. Even proeven van de zon, het gezelschap en een pittig potje voetbal.

  Als je op zoek bent naar een school...

  19/04/2016
  die helemaal bij jou past: kom dan bij ons eens een kijkje nemen op zaterdag 23 april (10.00 tot 17.00 uur). We tonen met veel enthousiasme onze school aan 12-jarigen én aan oudere leerlingen die een nieuwe uitdaging zoeken. Wil je voor 8 uur wiskunde gaan? Is humane helemaal je ding? Zoek je de wijsheid in Grieks of Latijn? Wil je de economie beter begrijpen? Je bent welkom voor alle info!

  VIER finalisten in wiskundeolympiade

  19/04/2016
  We hebben voor het eerst liefst vier finalisten in de wiskundeolympiade ! In de 2de graad (JWO): Louis De Vos (4WE2) en Silke Van Loo (4WE1) en in de 3de graad VWO: Brecht Reyniers (5WW1) en Sander Stroobandt (6WW1). Ze krijgen nu woensdag in Brussel vier open vragen (geen multiple choice meer) te beantwoorden in drie uur tijd. We duimen met zijn allen en wensen hen veel succes!

  SGW en France

  18/04/2016
  De derdes trokken naar Lille voor een bezoek aan de stad onder leiding van monitoren van Roeland vzw.  « Un excellent groupe, motivé, curieux, respectueux. Ils ont fait toutes les activités avec enthousiasme, et toujours en s’exprimant en français. » besloot een van de gidsen. Meer in Echo's .

  We zijn héél goed!

  15/04/2016
  Zowel de jongens van de eerste graad als die van de tweede graad hebben zich afgelopen woensdag geplaatst voor de Oost-Vlaamse finale minivoetbal. Beide teams lieten in de voorrondes en de halve finale meer dan 45 andere ploegen achter zich en spelen op 11 mei voor een medaille. Hopelijk kan de derde graad het volgende week woensdag even goed doen. Supporters zijn zeker welkom. Place to be: Mariagaard.

  Kangoeroe in de wiskundeles

  14/04/2016
  Vandaag nemen onze tweedejaars deel aan de kangoeroewedstrijd. Onder het motto  'ik reken, denk en puzzel' nemen zij deel aan deze internationale wiskundewedstrijd (3de leerjaar tot 2de middelbaar).

  5HWE in de ban van de media

  13/04/2016

  Dinsdag volgde 5HWE een themadag over de werking van de moderne nieuwsmedia. Klik hier voor een beeldverslag met dank aan Florian Boterdaele voor de montage. 

  Een trieste Goede Week

  27/03/2016
  Voor ze naar Italië vertrokken, vierden de zesdes nog samen met pastoor-deken Stassijns en hun leerkrachten eucharistie op Witte Donderdag. Alle andere leerlingen namen deel aan de bezinning op Goede Vrijdag. De gedachten gingen ook naar de slachtoffers van de aanslagen...

  Filosofisch talent op SGW!

  26/03/2016
  Aranka De Vos (6HWE3) mag op 9 april meedingen naar een plaats in de 'International Philosophy Olympiad'. 'De meest opvallende en beloftevolle leerlingen stellen hun essays voor rond het – spijtig genoeg zeer actuele – thema  ‘Oorlog en Vrede. Hopelijk kan Aranka zich kronen tot een van de 10 Belgen die zich van 12 tot 15 mei mogen meten met internationaal filosofisch talent! Alvast een dikke proficiat en we duimen op 9 april. 

  SGWetenschappers, afdeling chemie

  26/03/2016
  Damien Segers en Karel Vercruysse (beiden 5WW1) slaagden erin zich te plaatsen voor de tweede ronde van de Chemie Olympiade in Gent. Proficiat heren!

  Leerlingen kunnen naar huis om 15.45 u.

  22/03/2016
  De leerlingen mogen op het gewone uur de school verlaten. De overheid vraagt wel om niet op straat te blijven rondhangen. Alle info wordt via deze site gegeven.

  22 maart 2016

  22/03/2016

  En toen werd het stil...

   

  Tine is kampioene "freeski"

  21/03/2016
  Tine Van Laere (5WW1) mag zich Vlaams Kampioen Freestyle Ski (dames, seizoen 2015-2016) noemen.  In de paasvakantie neemt ze deel aan het Belgisch Kampioenschap “Snowjam 2016”. Wij wensen Tine alvast heel veel succes! Meer in Echo's.

  4HWE1 na 24 lesuren ...

  21/03/2016
  De lessenmarathon ten voordele van de Brailleliga was een succes. Het ontbijt op zaterdag verliep een beetje slaperig maar ze hebben het goed doorstaan! Proficiat en veel dank aan de wakkere leerkrachten en directeur en aan oppercoach mevrouw De Nil. Meer in Echo's .

  LEERLINGEN BLIJVEN OP HET SCHOOLTERREIN.

  21/03/2016
  12.00 uur. Op vraag van het Ministerie van Onderwijs blijven al onze leerlingen op het schooldomein tot nader order. De poorten zijn gesloten. Wij zorgen voor een lunch indien nodig. We volgen ook de oproep om zo weinig mogelijk te bellen, onze centrale is overbelast. SMS- verkeer is wel toegelaten. Verdere info volgt via deze site.

  Historisch

  17/03/2016
  Op woensdagnamiddag 16 maart namen 9 bedachte leerlingen deel aan de Filosofie Olympiade. Twee uur lang broedden ze in het Engels (!) op een essay rond Oorlog & Vrede. Een vredevolle impressie van een kleine filosofische oorlog leest u in Echo’s .

  (bijna) Iedereen sober!

  15/03/2016
  Meer dan 90% van alle leerlingen nam deel aan de traditionele sobere maaltijden ten voordele van Broederlijk Delen. Samen met de leerkrachten een teken stellen van solidariteit met de derde wereld.

  Vier finalisten in wiskundeolympiade

  12/03/2016
  Met trots melden we dat liefst vier leerlingen  de finale haalden van de Vlaamse Wiskundeolympiade: Brecht Reyniers (5WW1), Sander Stroobandt (6WW1), Louis De Vos (4WE2) en Silke Van Loo (4WE1). Puike prestatie! We duimen voor de finale op 20 april in Brussel.


  Felgesmaakte beroepenbeurs voor zesdes

  05/03/2016
  De zesdejaars zitten volop in hun keuzetraject naar het hoger onderwijs toe. Meer dan 90 oud-leerlingen, ervaringsdeskundigen bij uitstek, stelden hun studie/beroep voor aan de laatstejaars en hun ouders. Ook de vijfdes konden aansluiten. Het werd ook een  blij weerzien met onze oud-leerlingen !

  4HWE1 zorgt voor ontbijt

  04/03/2016
  De leerlingen die op 18 maart een lessenmarathon houden ten voordele van de Brailleliga nodigden vorige week de eerstegraders uit voor een gezellig ontbijt. Het werd een groot succes! Proficiat! Echo's.

  De olympiades lopen lekker dit jaar

  03/03/2016
  Na het doorstoten naar de tweede ronde in de olympiades aardrijkskunde, chemie en fysica, trok woensdag een talrijke groep leerlingen naar de UGent voor de tweede ronde in de wiskundeolympiade. 

  Geo-olympiade: de tweede ronde gehaald

  01/03/2016
  Viktor, Tibo, Victor, Lukas, Jonas, Phaedra, Jana, Judith en Alexander (ontbreekt op de foto) slaagden erin zich te selecteren voor de 2de ronde van de Geo-olympiade. Negen geselecteerden voor de tweede ronde … een zeer mooi resultaat!!!

  En het publiek was héél gelukkig ...

  29/02/2016

  Dit weekend speelden de tweedes En ze leefden nog lang en (on)gelukkig ... Een toneelstuk bedacht en geschreven door enkele leerkrachten die het heel belangrijk  vonden om de inbreng van de leerlingen op de eerste plaats te zetten. Het werd een groot succes: proficiat aan alle medewerkers! fotoreportage in Echo's.

   

  Ontbijt lessenmarathon

  29/02/2016
  Morgen, dinsdag 1 maart, verzorgt 4HWE1 een lekker ontbijt voor de (ingeschreven) leerlingen van de eerste graad. Vergeet jullie bonnetje niet mee te brengen! De opbrengst gaat naar de Brailleliga, het goede doel waarvoor deze klas een lessenmarathon organiseert.

  Olympiade fysica - tweede ronde

  23/02/2016
  In Gent vond de tweede ronde van de fysicaolympiade plaats. Twee van onze leerlingen hadden zich hiervoor in januari al geplaatst, samen met 359 anderen. Half maart komen ze te weten of ze ook hier geslaagd zijn en mogen deelnemen aan de nationale finale. Lees meer.

  Piraten meren aan op SGW

  19/02/2016

  Vrijdagochtend lag een origineel piratenschip aangemeerd op de speelplaats: 133 mooi uitgedoste piraten vieren hun 100 dagen ... Sfeerfoto's binnenkort in Echo's. Een pluim voor de mooie en creatieve invulling, dat wordt een uitdaging voor de huidige vijfdes om beter te doen volgend jaar...

  Valentijnsactie leerlingenraad

  19/02/2016
  De leerlingenraad bracht zomaar even 275 zakjes valentijnssnoepjes - al dan niet anoniem - naar de juiste persoon deze week. Lees hier  hun verslag.

  Abadabukileyo op de Kwaremont

  17/02/2016
  Ons schoolkoor, versterkt met gelijkgestemde zielen, verzorgde in het sfeervolle kerkje op de Kwaremont het voorprogramma van het jaarlijks concert van het OVK (Ouders van Verongelukte Kinderen). Het werd een memorabele trip. Kijk HIER. Lees meer .

  Minivoetbal: ook de kadetten naar halve finale!

  17/02/2016
  Mooi prestatie van Victor, Robin, Olaf, Wout, Preben, Emre en Jasper. De eerste wedstrijd werd vlotjes en met ruim verschil gewonnen van SMC Lede. De tweede match, tegen sportschool Mariagaard, was geen "makkie". Na een 1-3 achterstand, werd deze situatie toch nog met veel overtuiging en "klasse" rechtgezet naar een 10-4 overwinning. Proficiat jongens! Coaches van dienst: P. Plaetinck en S. Abraham.

  Maandag 15 februari is Dikketruiendag

  15/02/2016
  De eerste dag na de krokusvakantie is DIKKETRUIENDAG. De verwarming draait dan op minder dan "volle toeren". De MOS-groep biedt de leerlingen een warm drankje aan tijdens de ochtendpauze voor 0,50 euro per kopje. Info in de SGW-mail.

  Jonge researchers aan de slag

  04/02/2016
  De eerstejaars hebben sinds kerst een aantal practica gevolgd in de les natuurwetenschappen. Op deze manier stimuleren we het onderzoekend leren van de leerlingen, ze oefenen probleemoplossend denken volgens de wetenschappelijke onderzoeksmethode.  STEM zit zo in de lessen geïntegreerd. Actiefoto's .   

  Bezinningsdagen zesdes

  31/01/2016
  De zesdes trokken er drie dagen uit: de stilte van Orval , sportieve dagen , hulp aan vluchtelingen, Wereldmissiehulp, Odeconfrontatietocht . Iedereen koos zijn eigen weg naar verdieping, bezinning, uitdaging. Foto's en FILMPJE  in Echo's!    

  Eerstejaars actief in de bouwsector

  28/01/2016
  In de lessen techniek wordt er tegenwoordig ijverig gebouwd: de leerlingen werken hier voor het eerst met mdf. En om de theorie ook nog in praktijk om te zetten steken ze een vogelhuisje in elkaar! Verslag.

  Naar de halve finale!

  27/01/2016
  De minivoetbalploeg eerste graad heeft zich woensdag overtuigend geplaatst voor de halve finale OVL.  Ze wonnen hun 3 wedstrijden zonder veel moeite. Proficiat aan alle spelers.

  K3 goes SGW

  26/01/2016
  Niet de nieuwe, niet de oude maar wel de enige, unieke, fantastische SGW-versie van K3 beloonde de leerlingen die fluo droegen. Reportage in Echo's!

  Damiaanactie redt levens

  25/01/2016
  Deze week zijn de tweedejaars op pad met de stiftjes van de Damiaanactie. Met 40 euro kan in de strijd tegen lepra en tbc een leven gered worden.   Foto's

  Sport Na School: gratis sporten uitproberen

  20/01/2016
  Deze week is er opnieuw de GRATIS SNS-week, dan kan je als leerling alle sportactiviteiten van het SNS-programma gratis proberen. Print de SNS-bon af op www.sportnaschool.be , klik door naar regio Schelde-Durme en sport zo veel je wil, de hele week lang.

  ... dagen we deze week een tweede keer uit

  18/01/2016
  Opgeven is geen optie, we blijven sensibiliseren! Draag een fluovestje of trek een fluohoes over je boekentas. We koppelen er zelfs een beloning aan vast: een verrassingsoptreden. Enkel voor wie fluo gaat! En blijft gaan, natuurlijk.   

   

  Na de eerste FLUO-teleurstelling ...

  17/01/2016
  De eerste, gemakkelijke (!) uitdaging is niet gelukt. Wie nu nog niet begrepen heeft dat je laten zien in het verkeer levens kan redden: klik hier .

  SGW-schakers meteen in top 6!

  16/01/2016
  Tijdens de middagactiviteiten kunnen leerlingen ook schaken. Voor het eerst waagden ze deelname aan het Schoolschaakkampioenschap OVL en ze werden prompt zesde op 24 deelnemende scholen! Grote proficiat! Verslag in Echo's.

  Ondernemer in de klas: Herman Van De Velde

  15/01/2016

  Onze laatstejaars economisten luisterden gisteren naar de heer Herman Van De Velde, CEO van het gerenommeerde bedrijf Lingerie Van De Velde in Schellebelle. Lees meer in Echo's . Durf uit je comfortzone te treden, gaf hij hen nog mee, leer de wereld kennen en begrijpen.

  Twee zilveren basketbalteams in eerste graad

  12/01/2016
  Zowel bij de meisjes als bij de jongens waren de basketters goed voor zilver tijdens de provinciale kampioenschappen. Lees hier meer. Grote proficiat aan de spelers! 

  6HWE in het Vlaams Parlement

  12/01/2016
  Op de dag dat parlementsvoorzitter Jan Peumans 65 werd, mocht 6HWE er op excursie. In de voormiddag speelden we zelf even parlementslid in een commissiezaal. In de namiddag mochten we de professionals tijdens de plenaire zitting aan het werk zien. Een boeiende dag, waar de leerlingen met plezier, zo zeggen ze zelf, een vrije woensdagmiddag voor opofferen! Foto's.

  INFOAVOND dinsdag 12 januari, 19.30 uur

  11/01/2016
  U krijgt een antwoord op al uw vragen over de structuur van het secundair onderwijs, het studieaanbod op onze school, onze concrete aanpak bij leerbegeleiding, het dagelijkse reilen en zeilen op SGW...  Inschrijven kan via het icoontje links onderaan. 

  Trotse dirigent maakt prachtopbrengst bekend

  11/01/2016
  De concerten Ten Vrede van Abadabukileyo hebben zo maar eventjes 5898 euro opgebracht, o.a. dankzij de steun van de gemeente Wetteren. Deze som werd verdeeld onder de drie goede doelen: Mano a Mano Bolovia (oud-leerlinge Ineke Plaetinck), TuChiFo Belgium (oud-leerlinge Tine Migerode) en de Vluchtelingenwerkgroep van Wetteren. Elk kreeg 1966 euro. Lees (binnenkort) meer in Echo's.

  Gouden zwemmeisjes, bronzen zwemjongens!

  07/01/2016

  De meisjes van de tweede graad en de jongens van de derde graad haalden eremetaal op de Zwemkampioenschappen OVL. Voor een volledig verslag én foto's klik je hier . Hier onze gouden estafetteploeg meisjes tweede graad: Ine Heirman, Lisa Parmentier, Femke Speeckaert en Ninke Fant. Proficiat!

   

  Brugge is altijd "scone"

  06/01/2016
  De traditionele kerstuitstap van de Pastoraal Dragende Groep leidde naar Brugge dit jaar: de Magdalenakerk, Letters in Steen en om af te sluiten het Biermuseum. Een mooie toepassing van de hiernaast afgebeelde Letters in Steen! Foto's

  Herbeleef Ten Vrede

  04/01/2016
  Dirigent Reinout Bracke nodigt u uit: dankzij Elie Troch (beeld) en Simon De Beelde (geluid) kan iedereen het concert Ten Vrede (her)beleven. De komende weken zullen de liederen één voor één op YouTube geplaatst worden. Voor het eerste lied klik HIER . Voor Soldier klik je hier . Veel luistergenot!

  Gelukkig nieuwjaar!

  01/01/2016

  SGW wenst u allen een gezond en gelukkig jaar!  

  In 2016 vieren we 100 jaar college en

  openen we onze nieuwe eetzaal/sportzaal tijdens de collegefeesten.  

  Kerstmis 2015

  25/12/2015

  We wensen iedereen warme kerstdagen en een deugddoende vakantie.

  Zalig Kerstfeest!

  Kerst@sgw: is er nog plaats in de herberg?

  19/12/2015

  Einde eerste semester,samen op weg naar Kerstmis. Gezellig op de kerstmarkt, speels met spijkers, muziek op verzoek,film, theater, spel, workshops rond de vluchtelingenproblematiek. Dank aan al de gelegenheidsbakkers! Een "warme" dag in meer dan één betekenis dit jaar! FOTOREPORTAGE!

  Hij is vertrokken...

  07/12/2015
  ... maar niet zonder alle sgw'ers (die per definitie braaf zijn!) een chocoladen opsteker te bezorgen in de proefwerkperiode. Dank U Sinterklaasje!

  Kunstproject derdes

  06/12/2015
  De derdejaars maakten in de lessen P.O. bijzondere sculpturen uit tape als groepsopdracht. Binnenkort te zien in de school, hier alvast een fotoreportage "the making of".

  Tweede modernes shoppen in de Wereldwinkel

  05/12/2015
  In het kader van de lessen verkooppunten zijn de 2 MW in november op verkenning geweest naar de wereldwinkel. Ze kregen uitleg van een vrijwilliger over de werking van de wereldwinkel en mochten op verkenning in de winkel zelf. Prijzen vergelijken en nakijken uit welke landen de producten afkomstig zijn. Een leuke leeruitstap.

  Uitdaging voor de tweedes: de fluoketting

  03/12/2015
  Maak met allerlei VERSCHILLENDE fluo-accessoires een zo lang mogelijke ketting  
  - Elk accessoire mag maximaal 2m lang zijn en de ketting moet op 5 minuten gelegd worden. Dat was de opdracht en de tweedes knoopten een ketting van liefst 16,80m.Goed gedaan! 

  Rode neuzendag@SGW

  01/12/2015

  Op1 december eindigde de actie Rode Neuzen op SGW, je kon alles volgen op Facebook: Rode Neuzendag @SGW. Initiatiefnemers Aranka, Phaedra, Oliwia en Justyna verkochten 543 neuzen en ze hebben dus 1.629 euro kunnen storten. Een mooi bedrag en een heel mooi gebaar van de vier jongedames! Bedankt aan iedereen die hen steunde!

   

  Al één jaar... Abada herdenkt Luc de Vos

  29/11/2015
  Het is precies één jaar geleden dat Luc de Vos plots uit ons leven weggerukt werd. Maar niet uit onze harten. Ons schoolkoor koestert die avond in 2012 toen we samen het klimaatlied brachten…Rust in vrede, Luc. Wij vechten verder voor moeder Aarde… Klik hier om het nog eens te beleven.(R.B.)

  Warm bezoek op SGW

  29/11/2015
  De heer Oddo Ndonde, directeur van het weeshuis Tuchifo in Tanzania, kwam een bezoek brengen aan de school waar één van zijn meest enthousiaste vrijwilligers, Tine Migerode, school gelopen had en in het koor gezongen. Beelden en een verslag leest u hier .

  Eerste zondag van de advent vandaag ...

  29/11/2015
  en vorige donderdag maakten vele "groene vingers" samen mooie adventskransen om het college alvast in de stemming te brengen. "The making of" in Echo's.

  Het was erg lekker!

  24/11/2015
  Hartelijk dank aan al onze gasten op de voorbije spaghettiavonden, het was fijn u te mogen ontvangen. Dit zijn de winnaars van het "NOTENSPEL": Nona en Stien De Coen en Sara Portier hebben perfect geraden. 221 okkernoten zaten er in de vaas. Zij winnen filmtickets. De troostprijzen (Dopperfles) gaan naar: Jef Boghaert, Maya De Coster, Marthe Maudens, Yasmine Rasschaert en Nina Windels. Prijzen af te halen op het secretariaat.

  FLUO: de eerste uitdaging!

  23/11/2015
  Bevestig een duidelijk, groot genoeg, zichtbaar reflecterend/fluorescerend gadget aan/of een fluoreflecterende hoes over je boekentas. Deze klas geeft het goede voorbeeld! Indien 80% van de leerlingen hieraan voldoet, is deze eerste uitdaging geslaagd. De controle gebeurt op dins-, woens-, donder- en/of vrijdag. Meer info.

  Spaghetti en rode neuzen

  22/11/2015
  Deze dames waren er helemaal klaar voor: de verkoop van rode neuzen. De opbrengst gaat naar bewustmaking rond psychische problemen bij jongeren en naar betere zorgverlening. De allerlaatste neuzen worden maandag nog aangeboden tijdens de pauzes.   

  Een minuut stilte, een moment van bezinning.

  16/11/2015

  Imagine all the people

  Living life in peace

  (John Lennon)

   

  Klik hier voor meer 

  FLUOACTIE VAN START

  13/11/2015
  Vorige vrijdag startte de FLUOACTIE 2015-2016. Donderdag werd er al een hint gegeven, vrijdag gingen de leerlingenraad en de zesdes voorop met fluoreflecterende  dresscode! Meer binnenkort in Echo's. Laat je aangenaam verrassen, kom met een fluo-touch naar school...

  Indrukwekkend eerbetoon

  12/11/2015
  Abadabukileyo bracht in een dubbelconcert “Ten Vrede aan de Schelde” een indrukwekkend eerbetoon aan de Wetterse gesneuvelden van WO I. In een tweemaal (bijna) uitverkocht CC Nova werden de aanwezigen diepgaand geraakt door de authentieke, meeslepende schreeuw om vrede van de meer dan 100 zangers. Fotoreportages van koorfotografen Marjan en Guy vind je hier.

  Jeugdauteurs op bezoek in de eerste graad.

  11/11/2015
  Ondanks zijn drukke agenda door de Boekenbeurs konden we maandag jeugdauteur Luc Descamps verwelkomen op onze school. Hij nam de tweedejaars mee op een tocht doorheen zijn boeken en verhalen en gaf hen hier en daar een wijze les mee. Na afloop waren de leerlingen heel enthousiast! Dinsdag kwam Guy Didelez bij de eerstejaars. Klik naar Echo's.

  Generale Ten Vrede

  08/11/2015
  De generale repetitie voor Ten Vrede is voorbij. Op maandag 9 en 10 november de concerten in CC Nova. Dinsdag is uitverkocht, maandag bijna. De beelden  van koorfotografe Marjan spreken voor zich… 

  Derdes bezorgen eerste graad thrillende verrassing

  31/10/2015
  Deze middag brachten onze derdejaars Michael Jackson even tot leven met hun flashmob op de muziek van Thriller. Geniet mee: klik hier.

  Zesdes twee keer op studiereis

  30/10/2015

  Zowel dinsdag als donderdag trokken de zesdes op studiereis. De schoonheid van kunst en design in Gent. De onvoorstelbare gruwel van de tweede wereldoorlog in Breendonk en de Dossinkazerne. Beide studiereizen maakten indruk. Reportages volgen in Echo's.

   

  Twee keer zilver in het veldlopen

  29/10/2015

  Maïté De Raeve,Silke Vlaeminck, Bert Bauwens en Tim Vandenborne vertegenwoordigden onze school op het provinciaal kampioenschap OVL veldlopen in Zwijnaarde.Vier heel goede prestaties waaronder zilver voor Silke en voor Tim! Proficiat!

  Leerlingenraad onderneemt een tweede keer actie!

  28/10/2015
  Er zouden te weinig zitbanken zijn op de speelplaatsen. De leerlingenraad keek, zag al een deel van de oplossing en ondernam actie. Klik hier en zie hoe eenvoudig een ergernis wegwerken kan zijn. Reportage.  

  Eerste graad naar Jeugd en Muziek

  28/10/2015
  Wim Toucour, dat is zanger-liedjesschrijver Wim Van Caelenbergh, omringd door een stel enthousiaste topmuzikanten. Een fris eigen geluid in het Nederlandstalige muzieklandschap, geboren uit een liefde voor kleinkunst, wereldfolk, pop en cabaret.

  Paulien voor even directeur eerste graad.

  22/10/2015
  De leerlingen van de Vrije Ruimte Vrijwilligerswerk nemen vandaag deel aan de ZUIDDAG, ze werken een hele dag in de meest verschillende sectoren. Wat ze verdienen schenkt de werkgever aan La Campesina, een coöperatieve van cacaoboeren in Nicaragua. We kijken uit naar hun verslagen, foto's nu in Echo's.

  Schitterend zilver in het basket!

  21/10/2015

  Onze jongensploeg heeft een prachtig resultaat gehaald, enkel de sterke ploeg van basketbalschool Atheneum Beveren kon hen van het goud houden. Proficiat jongens! Wedstrijdverslag en fotoreportage in Echo's.

  Broederlijk Delen bedankt SGW.

  19/10/2015
  Op 15 oktober 2015 kwam Frank Lavens, educatief medewerker van Broederlijk Delen, bij ons langs op school. Hij kwam ons bedanken voor onze inzet tijdens  de vorige vastencampagne die in het teken stond van de problematiek van de mijnbouw in Peru.
  Lees hier meer.

  In de weer voor de Voedselbanken

  17/10/2015
  Vrijwilligers uit het vierde jaar stonden eerder deze maand in de Delhaize om de klanten te vragen deel te nemen aan de actie voor de Voedselbanken. Proficiat aan alle leerlingen die dit engagement aandurfden! De actie bracht 1.426 euro op (vorig jaar 1.318) laat men ons weten. 

  Eerstes versterken leerlingenraad

  13/10/2015
  De leerlingenraad heeft zijn werking voorgesteld bij de eerstejaars en dat leverde een paar enthousiaste nieuwe leden op. Er werd al een kennismakingsvergadering gehouden. Succes aan de nieuwe LR! Klik hier voor de verslagen.

  Leerlingentoneel: we zijn vertrokken!

  08/10/2015

  In februari 2016 voeren onze leerlingen een splinternieuw stuk op, ze zullen het ook zelf helpen schrijven. Enkele sfeerbeelden van de repetities.

   

  Kleurrijke en zonnige scholenveldloop was succes

  01/10/2015
  De scholenveldloop-nieuwe-stijl was een succes: veel zon, veel kleur, veel jong volk. veel plezier in het samen sporten. De L.O -leerkrachten tonen zich hier erg blij met de grote sgw-delegatie. Proficiat aan alle deelnemers! Fotoreportage.  

  Hoe mooi zijn die Zandbergen in de nazomerzon!

  30/09/2015
  Een prachtige dag in het Wetterse natuurgebied De Zandbergen: de vierdejaars trokken op biotoopstudie onder een stralende zon. Fotoreportage in Echo's.

  De tweedes verkennen Wetteren

  30/09/2015
  In de eerstes heb je in de lessen aardrijkskunde de schoolomgeving leren kennen, in het tweede jaar zet je al een stapje verder in de wereld. Per fiets op verkenning in de gemeente Wetteren. Reportage in Echo's.

  Samen bouwen aan onze klas

  24/09/2015
  Onder een waslijn met nog frisse T-shirts van alle klassen, hoopvol luisterend naar Gods Woord , naar elkaar en naar muziek van moedige medeleerlingen. Dromen van een toffe klas. Met Jezus als unieke Klasgenoot? Zo vierden traditioneel alle eerstejaars samen met hun leerkrachten en directie eucharistie in de dekenale kerk: sfeervol en met veel aandacht. Dank aan iedereen daarvoor, in het bijzonder deken Yvan Stassijns als voorganger en gastheer.

  Repetities voor Ten Vrede

  21/09/2015
  Ons schoolkoor, versterkt met oud-zangers en gasten, is volop aan het repeteren voor hun dubbelconcert Ten Vrede aan de Schelde op 9 en 10 november e.k. Er zijn nog enkele kaarten (via CC Nova, ook online). Sfeerbeelden van de eerste repetitie.

  24ste scholenveldloop in nieuw kleedje!

  18/09/2015
  Op woensdag 30 september 2015 loopt de Wetterse jeugd de 24ste editie van de scholenveldloop in de Warande. De secundaire scholen starten vanaf 13.15 uur volgens een heel nieuw concept: je rent in team de "Europa run" of de "Wereld run". Alle info + inschrjivingsformulier in Echo's.
   

  Sportkledij troef op SGW vandaag!

  16/09/2015
  Opdracht geslaagd: zowat alle mogelijke sportclubs waren zichtbaar vertegenwoordigd. Leerlingen en leerkrachten toonden zich in hun favoriete sportoutfit. Fotoreportage in Echo's.

  Toon woensdag je sportclub@school

  15/09/2015
  Je bent goed bezig in je sport en dat mag je tonen! Op woensdag 16 september kom je in de outfit van je sportclub naar school. Scholen die leuke foto’s van deze dag insturen, maken kans op een sportief pakket. (European Week of Sport # BEACTIVE)

  Eerstejaars op biotooponderzoek

  14/09/2015
  Een mooi plekje, een late zomerse dag: de eerstejaars genoten van de biotoopstudie. De tuin van het WZC Schelderust toonde zijn geheimen aan al wie op zoek ging naar verborgen leven, kleine organismen... Echo's toont je meer foto's!

  Op ontmoetingsdag met de eerstes

  04/09/2015
  Je kijkt nog wat bedenkelijk, die eerste dag op SGW... Maar dan is er de ontmoetingsdag in Waasmunster of De Pinte. Je leert je klasgenoten, je leerkrachten én jezelf wat beter kennen en plots zijn onbekenden je nieuwe vrienden. Dit wordt een boeiend schooljaar! En daar zijn beelden van, NU in Echo's !

  Deze ochtend gespot aan de Warande: derdejaars

  02/09/2015

  ... met pak en zak, klaar voor de driedaagse sportieve bezinningsdagen. De klassenleraren zagen het allemaal heel erg zitten, de sportleerkrachten waren in vorm, de "grote broers en zussen" stonden te popelen. Fotoreportages in Echo's ! NIEUWE FOTO'S!

  Ten Vrede aan de Schelde

  01/09/2015
  Abadabukileyo, ons wereldkoor, brengt aan de vooravond van Wapenstilstand een Vredesconcert. Klik hier voor alle info . Kaarten vanaf 1 september ENKEL via CC Nova.  

  De nieuwe eerstes zijn aangekomen...

  01/09/2015
  Een klein glimlachje, een klein hartje... Of al helemaal "cool" in de humaniora... We trakteerden de eerstes op een lekker ontbijt en de ouderraad zorgde al voor een cadeautje, een milieuvriendelijke Oxfam -brooddoos. Welkom!

  BOEKEN AFHALEN: tweede graad

  26/08/2015

  FEESTZAAL
  09.00 uur: 3ECA + ECB
  09.30 uur: 3LA + 3LB
  10.00 uur: 3HWE + GLA +GLB +GA +GB
  10.30 uur: 3WE
  11.00 uur: 4ECA + ECB
  11.30 uur: 4LGA + GLB + LA + LB + WE
  12.00 uur: 4HWE + GL + GA + GB

   

   

  BOEKEN AFHALEN: derde graad

  26/08/2015
  FEESTZAAL
  13.30 uur: 5ET+EWE+EWI+WW
  14.00 uur: 5GL+GWE +GWI +HWE1en2
  14.30 uur: 5LT+LWE+LWI+TWE
  15.00 uur: 6ET+EWE+EWI+GL+GWE +GWI +WW
  15.30 uur: 6HWE+LT+LWE+LWI+TWE

  BOEKEN AFHALEN: eerste graad

  26/08/2015

  STUDIEZAAL
  09.00 uur: 2 LAT van A - M
  09.45 uur: 2 LAT van N - Z
  10.30 uur: 2 MOD van A - M
  11:15 uur: 2 MOD van N - Z
  12:00 uur: 2 GL

  13.30 uur: 1ste Moderne van A - M
  14.15 uur: 1ste Moderne van N - Z.
  15.00 uur: 1ste Latijnse van A - M
  15.45 uur: 1ste Latijnse van N - Z.
   

   

  BOEKENVERKOOP. Gezocht? Te koop?

  24/08/2015

  Heb je nog geen koper voor je handboeken? Heb je zelf nog boeken nodig?

  We bieden je via Moodle een forum aan om contacten te leggen: vul alles duidelijk in!

   

   

  We zijn er weer!

  17/08/2015
  Vanaf vandaag is de school terug open: de telefooncentrale is bemand, het secretariaat is open, er kan ingeschreven worden. We wensen onze leerlingen nog een fijn laatste deel van de zomervakantie en zien iedereen graag terug op de afhaaldag van de boeken op woensdag 26 augustus.

  Zonnige proclamatie voor de tweedes

  30/06/2015
  Met een plechtige proclamatie en een heel gezellige receptie namen de tweedes afscheid van hun leerkrachten én van de eerste graad. Een heel grote proficiat aan iedereen en nu genieten van de vakantie!

  De zesdes nemen afscheid van het college

  29/06/2015
  Ze straalden, onze laatstejaars! Tijdens de proclamatie vorige vrijdag waren we een laatste keer samen: we wensen hen het allerbeste voor de toekomst! Fotoreportage binnenkort in Echo's.

  Iets verloren? Iets vergeten?

  25/06/2015

  AAN ALLE LEERLINGEN: vergeet niet de gevonden voorwerpen na te kijken als je maandag naar school komt!

  Alle (oud-)leerlingen die notities afgegeven hebben voor de schooldoorlichting: je kan ze terug ophalen tijdens de schooluren tot 3 juli.

  Voetbal - Foodball - Picknick: een feest!

  15/06/2015
  Brooddozen, stralende zon en een superspannende finale tussen 1Me en 2Ma. De eerstes moesten zeer nipt de duimen leggen voor de tweedes: eindstand 4-5.
  Proficiat aan alle spelers en supporters. Jullie hebben er een echt feest van gemaakt.
  Fotoreportage in Echo's.

  1Me wint finale minivoetbal eerstes

  10/06/2015
  1Me won de finale minivoetbal overtuigend met 8 - 1 van 1Mf.
  1Mf kwam met 2 meisjes aan de aftrap en zag al in de eerste minuten van de wedstrijd sterspeler Kornul uitvallen met een blessure. Een tegenvaller. Daarbij kwam ook nog dat de e-klas in fantastische doen was. Hopelijk trekken ze die supervorm door naar donderdag. Dan spelen ze de Supercup tegen de kampioen van de tweedes: 2MWa.
  Alle supporters zijn welkom voor deze finale met FOODBALL-picknick op de grote speelplaats. Foto's finale in Echo's.

  Spannende eindfase minivoetbal eerste graad

  05/06/2015

  Finale eerstes: 1ME - 1MF op dinsdag 9 juni.

  SUPERCUP: kampioen eerstes – kampioen tweedes met food-ball picknick op de grote speelplaats op donderdag 11 juni: 1M…  -  2MWA

  VOETBAL EN FOODBALL-FESTIVAL

  01/06/2015

  FINALE MINIVOETBAL DERDE GRAAD

  6 ET - 5 ET

  MAANDAG 1 JUNI tijdens de middagpauze. 

  SGW supportert tijdens een reuzepicknick. Lees er alles over in je SGW-mail. 

   

  Brecht wint Junior Wiskunde Olympiade

  25/05/2015
  Een grote groep leerlingen van de tweede graad mocht naar de tweede ronde van de Junior VWO. Brecht Reyniers (4Lb1) mocht door naar de finale en haalde een fantastische score van 77/80!  Brecht behaalde hiermee de eerste prijs voor heel Vlaanderen, samen met een jongen uit Bazel. Proficiat aan alle leerlingen die de uitdaging aangingen en een héél grote proficiat aan Brecht! 


  SGW haalt zilver op geo-olympiade

  25/05/2015
  Traditioneel scoren onze leerlingen erg goed op de geo-olympiade. Dit jaar haalt SGW zilver in het Vlaamse scholenklassement, opgemaakt op basis van de 4 beste resultaten. Deze tweede plaats is de verdienste van Hendrik Vercruysse (6WW1), Jonathan Van Loo (6WW1), Wannes Van Leemput (5WW2) en Feline Van Nieuwenhuize (6WW1). Hendrik slaagde er ook in zich te selecteren voor de finale in de Ardennen. Hij behaalde daar een zeer eervol resultaat, maar net te weinig om zich te selecteren voor de internationale geo-olympiade in Rusland. Proficiat aan het team!

  Sportdag 2015

  24/05/2015
  De voorbije week stond SGW volledig in het teken van de sport: survival trophy in de Blaarmeersen, stadsloop in Gent, succesrijke SVS atletiekcompetitie en vorige vrijdag SPORTDAG voor alle leerlingen! Alle reportages (zullen) staan in Echo's.

  Twee meisjes op de speelplaats

  21/05/2015
  Ze verkopen koekjes. In totaal 155 in een kwartiertje tijd. Goed voor een winst van 155 euro. Onmiddellijk doorgestort aan UNICEF. Voor de kinderen in Nepal. Met grote dank aan alle SGW'ers die hen steunden. Een klein idee, een mooi gebaar, even het verschil gemaakt. Proficiat Justyna en Oliwia! 

  Team SGW loopt in Gent voor TuChiFo

  19/05/2015
  6 collega's, 20 leerlingen en 2 oud-leerlingen liepen de stadsloop De Gentenaar. Blessures waren een spelbreker voor nog meer deelnemers. Iedereen ging op zoek naar sponsors voor TuChiFo en de school voegde daar per loper nog een beetje bij. Totale opbrengst: 513 euro! Hiermee kunnen ze in het weeshuis van oud-leerlinge Tine Migerode in Tanzania heel wat schoolspullen, melk of andere noodzakelijke dingen aanschaffen ... Proficiat aan de sportievelingen!

  Minivoetbal derde graad

  16/05/2015
  Proficiat aan alle ploegen voor het sportieve verloop, er wordt in een vrij hoog tempo en op een kwalitatief hoog niveau gevoetbald. Nog 4 wedstrijden (van de 10) te spelen. 6 ET is al zeker van een finaleplaats. De finale zal plaatsvinden op ma 1/6. De andere finaleplaats wordt een strijd tussen 5EWE, 5ET en de leerkrachten. Meer info binnenkort in Echo's.

  Vijfdes op vrije vrijdag voor vrije ruimte naar...

  15/05/2015
  BRUSSEL! De leerlingen van vrije ruimte Toerisme trokken naar Brussel voor hun eerste grote opdracht. Hun tevreden leraar meldt dat ze het er zeer goed van afgebracht hebben.  Onder een mooi lentezonnetje dan nog!  

  Tromgeroffel voor de winnaars

  11/05/2015
  Op de Open Dag konden de jonge bezoekers deelnemen aan een zoektocht door SGW. Dit zijn de winnaars: Nisa Aykurt, Lana De Kegel en Marthe Maudens. Zij mogen hun prijs komen afhalen op het secretariaat van de school.
   

  Ondernemende economisten gespot

  10/05/2015
  De leerlingen van 3ECa1/ECa2/ECb brachten met hun miniondernemingen kleur, geur én smaak op de Collegefeesten. Proficiat aan de leerlingen voor hun creatieve en verzorgde aanpak! Meer in Echo's .

  Zaterdagochtend, 9 uur, we zijn er klaar voor!

  09/05/2015
  Zaterdag 9 mei was er OPEN DAG op het college: het SGW-team was klaar om de 12-jarigen en hun ouders te tonen waar onze school voor staat. Klik hier voor sfeerfoto's en lees binnenkort een verslag in Echo's.

  Gent: prachtige stad, boeiende stad

  06/05/2015

  De vierdes mochten op hun studiereis naar Gent ervaren hoe divers het stadsleven is. Een kennismaking met vier verschillende christelijke kerken en hun vertegenwoordigers  enerzijds en met de theaterwereld in NTGent achter de schermen anderzijds. In Echo's krijgt u binnenkort een (foto-)reportage.

   

  Happy hour tijdens Collegefeesten ...

  05/05/2015
  Op zondag 10 mei is het feest voor alle mama's én voor SGW. Onze leerlingen dansen, zingen, musiceren ... tijdens een gezellig aperitiefconcert van 11.30 tot 13.00 uur. Laat u verrassen door zoveel jong talent, de drankjes en hapjes zullen klaarstaan!

  Start Moederdag met een feestelijk ontbijt!

  03/05/2015
  Op zondag 10 mei vieren we de mama's! U kunt op SGW genieten van een super-de-luxe ontbijt dat u meteen een feestgevoel zal bezorgen, ideaal om de dag goed in te zetten. Wij verwennen alle mama's nog extra sprankelend ... Inschrijven is nodig en kan snel door hier te klikken voor vrijdag 17.00 uur.    

  Zaterdag 9 mei starten de COLLEGEFEESTEN!

  02/05/2015

  Op zaterdag 9 en zondag 10 mei bent u hartelijk welkom op de Collegefeesten! Op zaterdagavond feesten de eerstegraders op de NAP-fuif (Non Alcoholic Party). Iedereen kan genieten van een overheerlijke barbecue: inschrijven kon tot donderdag 10.00 uur. Wie laat overgeschreven heeft, brengt best zijn bewijsje mee.

  Opkomen tegen kanker

  01/05/2015
  Onze minionderneming Young Infinity bewijst dat jonge ondernemers ook een groot hart hebben voor wie het minder goed gaat. Ze lasten een verkoopmoment in ten voordele van Kom op tegen Kanker en konden zo meer dan 200 euro overmaken. Proficiat!  

  Nos élèves en France

  28/04/2015

  De vijfdejaars trokken net voor de paasvakantie twee dagen naar Parijs, helaas soms onder een gietende regen, werd het een boeiende trip. De derdejaars maakten een studiereis naar Rijsel waar ze door de gidsen bedolven werden onder de complimenten over hun houding en hun kennis. Félicitations à nos élèves, nous sommes très fiers! Klik door naar Echo's voor foto's en meer.

  De tweedejaars daten op school

  23/04/2015
  Grote drukte in de studiezaal vandaag: de tweedes kunnen op speeddate bij de vierde- en vijfdejaars. Deze laatsten zijn immers ervaringsdeskundigen over de te kiezen studierichtingen in het aso en je weet nooit te veel voor je zelf je keuze maakt!

  Onderonsje met mummie

  22/04/2015

  Dit is de week van de studiereizen voor 1-2-3. Binnenkort lees je er alles over in Echo's! Deze jongelui droomden alvast even weg naar het oude Egypte.

  De leerlingenraad bakt zoete broodjes

  21/04/2015
  Op maandag 27 en dinsdag 28 april verkoopt de leerlingenraad koffiekoeken op de beide speelplaatsen. Met de opbrengst willen ze hun werking ondersteunen.

  Broederlijk Delen voor Peru

  20/04/2015
  De voorbije vastencampagne heeft heel wat losgemaakt op SGW: er was de mondiale dag met getuigenissen over Peru, koffiestop op de donderdagmarkt, soep-stop in de leraarszaal. De vijfdes gaven les in de basisscholen, wasten auto's en zo goed als alle leerlingen en leerkrachten namen deel aan de sobere maaltiijden. Na een eerste telling kunnen we melden dat er om en bij 2.900 euro kan overgemaakt worden aan Broederlijk Delen.  

  Goede Vrijdag

  03/04/2015

  Voor ze naar Italië vertrokken woonden de zesdes nog een Witte Donderdagviering bij, voorgegaan door pastoor-deken Yvan Stassijns. Vandaag herdenken we Goede Vrijdag met een aangrijpend bezinningsmoment in de kapel. 

  Stipt op tijd en goedgezind de bus op!

  02/04/2015

  De laatstejaars zijn vertrokken naar Italïë voor een prachtige rondreis, de kers op de humaniorataart. Je kan hun avontuur volgen door op "ECHO's" te klikken op deze homepage. We wensen hen een fantastische en onvergetelijke reis! 

  (Heel) Jong volk op bezoek

  26/03/2015

  De voorbije week kwamen leerlingen van het zesde leerjaar van de basisscholen op bezoek: ze kregen hun eerste lesje Latijn, gingen aan het werk in de techniekklas ... Kortom: ze proefden even van de humaniora (en ook van lekkere verse pannenkoeken natuurlijk). 

  SGW naar Vlaamse finale Slimste school!

  21/03/2015
  SGW nam voor het eerst deel aan de kwis "de slimste school". Alexander Lippens, Arnout Stevens, Jonathan Van Loo en Hendrik Vercruysse namen het in Aalst op tegen 19 andere Oostvlaamse scholen. Onze SGW-ploeg vocht een verbeten strijd uit en haalde met nipt verschil de vierde plaats binnen én dus een ticket voor de Vlaamse  finale in Antwerpen op 30 april. Fantastische prestatie en een dikke proficiat, jongens!   

  SGW keek (veilig) naar de zon

  20/03/2015
  Met zijn allen samen in bewondering voor een zeldzaam en indrukwekkend natuurfenomeen. Leerkracht Philip Plaetinck gaf deskundig commentaar. Fotoreportage in Echo's.

  Sober voor Peru

  20/03/2015
  De voorbije week stond volledig in het teken van Broederlijk Delen. Zo namen liefst 900 SGW'ers, leerlingen en personeelsleden, deel aan de sobere maaltijden! Een mooi signaal van solidariteit met de boeren van Peru, bedreigd door mijnbouw en gebrek aan water. Je leest meer in Echo's.

  NIET (onbeschermd) kijken naar de zon!

  19/03/2015

  Als het weer meezit kunnen we morgen de zonsverduistering bewonderen. Een heel bijzonder fenomeen. Kijk echter niet met het blote oog, noch met een zonnebril naar de zon!!! Het menselijke oog is daar niet voor gemaakt en blijvende oogschade is het gevolg. SGW heeft ECLIPSBRILLETJES TER BESCHIKKING, alle leerlingen kregen een SGW-mail met de afspraken voor morgen. Leerkracht aardrijkskunde P. Plaetinck zal uitleg geven via de geluidsinstallatie op de speelplaats.

  Bij de start van de mondiale week ...

  17/03/2015
  Marco is een boer en wil dat blijven. Marco woont in het hooggebergte in Peru. Het gebied is rijk aan mineralen zoals koper en zink, en trekt grootschalige mijnbouwbedrijven aan. Zodra ze de grond beginnen te ontginnen, verdwijnen de bergen. Waterbronnen komen droog te staan of worden vervuild. Zo ontnemen ze Marco zijn toekomst. Want water is leven. Deze week staat op sgw in het teken van de solidariteitsactie Broederlijk Delen.

  Milieu op School schenkt aandacht aan water

  16/03/2015
  De werkgroep MOS wil het gebruik van kraanwater promoten en wel op twee manieren: door informatie aan te bieden én door een duurzame waterfles te koop aan te bieden aan collega's en leerlingen. De verkoop vindt plaats in deze mondiale week omdat we ook onze solidariteit willen tonen met het Zuiden, waar het beschikken over zuiver water lang niet zo evident is als hier bij ons. Tijd dus om veel bewuster om te gaan met water, een kostbaar product. Lees meer - OOK OVER DE WEDSTRIJD - in Echo's.

  Eerste hulp bij (gesimuleerde) ongevallen

  28/02/2015
  Vrijdag oefenden de derdejaars de basistechnieken EHBO. Collega's Pieter De Smet en David Roels brachten de theorie aan, waarna de leerlingen die zelf toepasten op een simulante van het Rode Kruis.

  Lach als een idioot naar iedereen

  23/02/2015
  "Alleen communicatie tussen mensen kan de angst, de verzuring, de xenofobie, de vooroordelen een halt toeroepen. Alleen communicatie verbindt mensen over hun levensbeschouwelijke, culturele en etnische verschillen heen." Deze boodschap bracht Yassine met volle overtuiging aan onze leerlingen. Lees zijn beklijvend verhaal in Echo's.

  Tine in Tanzania met de kindjes van TuChiFo

  18/02/2015
  Oud-leerlinge Tine Migerode wou er na haar studies handelswetenschappen een jaartje tussenuit en verloor haar hart in Tanzania. Het resulteerde in een prachtig project voor weeskinderen waarover meer in Echo's . Een mooi verhaal van hoop op deze Aswoensdag. Je kan zelf helpen door film te kijken: klik hier  voor info. 

  Ten Vrede aan de Schelde

  17/02/2015
  Het volgende grote project van Abadabukileyo staat in de steigers: een dubbelconcert aan de vooravond van Wapenstilstand, in Wetterens muziektempel CC Nova. U leest er hier  alles over. IEDEREEN met een stem en een geweten welkom om mee te zingen!

  Wiskunnend Wiske: 6WW naar de finale!

  13/02/2015
  Een grote proficiat aan de 17 leerlingen van 6WW die de voorbije maanden deelnamen aan de voorrondes van deze wiskundewedstrijd. 17 leerlingen gingen de uitdaging aan en ... 12 mogen naar de grote finale in maart! Trotse coach Inge Houbrechts kijkt al uit naar een spannende strijd met de andere geselecteerde klassen. Lees meer in Echo's.

  Langlaufen voor vierdejaars

  12/02/2015
  Het was een prachtige wintersportdag dinsdag in Hockai met nog net genoeg goede sneeuw om te langlaufen. Na een korte initiatie gleden ze de bossen in, onze vierdejaars. Foto's.

  Koude dagen, warme dagen

  11/02/2015
  Het was berekoud tijdens de bezinningsdagen van de zesdes. Maar ook zo warm!  We kregen van alle locaties lovende woorden over onze zesdejaars: hun inzet, hun enthousiasme, hun houding, hun open geest. Dat maakt ons bijzonder trots en dankbaar. Proficiat zesdes! Lees de reportages in de digitale Echo's .

  Minivoetbal tweede graad

  11/02/2015
  Onze voetballers van de tweede graad zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finale. Ze verloren de eerste, zeer gelijk opgaande wedstrijd tegen Aalst. Jammer, want daarna wonnen ze de overige 2 wedstrijden zonder enige moeite. Een excuus hadden ze wel: vermoeide en stijve spieren van het langlaufen de dag voordien!

  Dikketruiendag

  10/02/2015
  Op donderdag 12 februari neemt onze school deel aan de jaarlijkse (de elfde al!) Dikketruiendag. Daarom zetten wij de verwarming een graadje lager. Het MOS-team wil de leerlingen op die manier sensibiliseren door hen te wijzen op het belang van energiebesparing.  Enkele MOS-leerlingen verkopen warme chocomelk tijdens de pauze om het extra gezellig te maken, maar kleed je toch het best extra warm aan.

  Extra dag actie Valentijn!

  10/02/2015
  Wegens groot succes houdt de leerlingenraad nog een extra verkoopmoment. Op donderdag 12 februari verkopen we in lokaal 11 zakjes snoep tijdens de middagpauze voor 0,50 euro per zakje en 0,50 euro per schep. Groetjes, de leerlingenraad.

   

  Bezinningsdagen zesdes van start

  04/02/2015
  Stilte in de abdij van Orval, de handen uit de mouwen in SOS Hamin te Antwerpen, bezoek aan een moskee, kleding en andere spullen die wij te veel hebben netjes sorteren in Wereldmissiehulp, een sportieve uitdaging in de bossen van Dilsen-Stokkem, een nachtelijke dropping op 3-daagse in de Ardennen ... dat zijn de bezinningsdagen van de zesdes! In deze multilevensbeschouwelijke wereld houden we eventjes halt, keren we terug naar de essentie, naar wat écht telt, kijken we  naar onszelf, naar hoe anderen zin geven aan hun leven en proeven we iets van het Mysterie dat ons allen draagt. Moge dit alles voor onze leerlingen een inspiratiebron zijn nu zij zelf voor keuzes staan. We wensen het hen van harte toe.

  Atletiekmeeting Gent

  04/02/2015
  Atletiek: onze cadetten en scholieren durfden de uitdaging aan om zich te meten met de top-schoolsporters van Oost-Vlaanderen in de prachtige topsporthal in Gent. Proficiat voor hun inzet, medailles zaten er niet in maar deze ervaring is op zich al goud waard! Fotoreportage in Echo's.

  Tweede modernes verkennen Wereldwinkel

  03/02/2015
  Als het over verkooppunten gaat in de les SEI kunnen de leerlingen van 2 MW niet zonder een bezoek aan de Oxfam-wereldwinkel in Wetteren. Ze gingen in de winkel op zoek naar verschillende producten, hun herkomst en de kostprijs. Kennismaking met een eerlijke handel én smaakvolle producten. Een leuke en lekkere les, dat smaakt naar meer! Foto's.

  Leerlingenraad vergeet Valentijn niet!

  02/02/2015

  Beste leerlingen, ook dit jaar organiseert de leerlingenraad de Valentijnsactie. Op maandag 9 en dinsdag 10 februari verkopen we in lokaal 11 zakjes snoep tijdens de middagpauze voor 0,50 euro per zakje en 0,50 euro per schep. We kunnen ook snoep (anoniem of niet) laten bezorgen op 12 februari tijdens het 5de lesuur aan jouw (geheime) geliefde. Dus zeker komen op 9 en 10 februari naar lokaal 11! Groetjes, de leerlingenraad.

  Wiskunde is overal

  30/01/2015
  ... rondom jou. Als je eens rondkijkt zie je in bijna elk voorwerp een wiskundige vorm. Een groot aantal leerlingen uit het derde jaar neemt deel aan de "wiskie" (wiskunde + selfie)-wedstrijd om dit aan te tonen. Help hen om een coole 3D-pen te winnen door via www.wiskie.be jouw stem uit te brengen. Leraar David Roels geeft hierbij alvast het goede voorbeeld.Kijk hier naar de inzendingen!

  Atletiek eerste graad: brons!

  30/01/2015
  Met een kleine delegatie zakten we woensdag af naar de topsporthal te Gent voor het Vlaams indooratletiekkampioenschap voor de 1ste graad. Een verslag en meer foto's later in Echo's. Proficiat aan de atleten. We kijken uit naar volgende week (meeting voor 2de en 3de graad) en naar de Oost-Vlaamse kampioenschappen in het voorjaar te Oordegem.

  Miniemen schieten raak

  29/01/2015
  De voetballers van de eerste graad hebben zich met glans geplaatst voor de halve finales van Oost-Vlaanderen. In de eerste ronde waren onze jongens te sterk voor Mariagaard, Sint-Paulus Herzele en Sint-Jozef Mere. Daan, Lander, Rémi, Wout, Preben, Jari en Simon scoorden maar liefst 35 keer en kregen slechts 6 tegendoelpunten te verwerken. Een dikke proficiat!

  Auschwitz 70 jaar geleden bevrijd

  27/01/2015
  Omdat ook wij op SGW die dag niet zomaar voorbij konden laten gaan, omdat ook vandaag nog steeds op zovele plaatsen nieuwe Auschwitzen dreigen, omdat dit nooit mag vergeten worden hielden we deze middag een herdenkingsmoment van een tiental minuten in de kapel. Even samen stilgestaan bij het leed van zovelen, in verleden, heden en toekomst. Even tot stilstand gekomen, hopend dat er ooit een wereld zal zijn zonder IS, zonder Boko Haram, zonder oorlog, zonder racisme …  Meer in Echo's
   

  Dos Kelbl

  26/01/2015
  Op 27 januari 1945 – precies 70 jaar geleden - werd het vernietigingskamp Auschwitz bevrijd door het Rode Leger. Jaarlijks houdt de Stichting Auschwitz een wedstrijd, om ervoor te zorgen dat dit nooit vergeten wordt. Dit jaar neemt ook ons schoolkoor Abadabukileyo deel. Lees meer in Echo’s.

  Ontbijt van 4HWE1en 2 was groot succes

  23/01/2015
  De leerlingen die dit jaar een lessenmarathon houden, organiseerden vrijdag een ontbijt voor de eerste graad. Een grote opkomst en een perfecte organisatie zorgden voor een gezellig begin van de lesdag. Proficiat aan 4HWE1 en 2! Verslag volgt in Echo's.

  Ingrid Walry leert 6ET/EWE/EWI wat ondernemen is

  20/01/2015
  Vandaag ging mevrouw Ingrid Walry twee uur in dialoog met onze zesdejaars economisten. Een dame met passie voor ondernemen en voor het bedrijfsleven. Ondernemer in de klas is een initatief van Vlajo. Lees hier meer. 

  Damiaan blijft aanspreken

  19/01/2015
  Elk jaar zetten de tweedejaars zich achter de verkoop van de beroemde stiftjes. Dit jaar met nog meer inzet nadat ze diep onder de indruk hadden geluisterd naar leerkracht Christel Bossaer. Zij vertelde over de inleefreis die ze vorige zomer maakte naar Damiaanprojecten in India. Later meer hierover in Echo's.

  Spannende finale minivoetbal tweedes!

  19/01/2015
  Vandaag werd de finale van de klassencompetitie minivoetbal voor het tweede middelbaar gespeeld.  Een spannende wedstrijd met heel veel kansen en doelpunten.  2MWa (oranje) won de topper van 2MWf met 10-6. Proficiat aan de spelers.  Volgende week gaan onze jongens ook de SGW-kleuren verdedigen in de beker van Oost-Vlaanderen voor scholen.

  Wiskunde op woensdagnamiddag...

  16/01/2015
  Tientallen leerlingen namen vorige week deel aan de wiskunde-olympiade. Lees hier een verslag.

  Goud in het basket bij de meisjes miniemen!

  15/01/2015
  Onze sportteams zijn echt wel in grote vorm! De meisjes miniemen basketten zich naar de provinciale titel met een schitterende zege 37-45! De jongensploeg werd uitgeschakeld na een verdienstelijke wedstrijd. Profciat aan alle teamleden!

  SPORT NA SCHOOL

  13/01/2015

  Voor wie rond Nieuwjaar goede voornemens heeft gemaakt en meer sport wil doen: het is het moment om de daad bij het voornemen te voegen. Jullie kunnen nu inschrijven voor SNS. Je leest er alles over in je sgw-mailbox! Profiteer nu van de gratis week.

  En ... ook een volleybalmedaille!

  11/01/2015
  Onze miniemenploeg meisjes behaalde brons op het provinciaal kampioenschap vorige week in Sint-Niklaas. Proficiat, dames!

  Golden girls!

  09/01/2015

  Op de SVS zwemkampioenschappen  in Sint-Niklaas zwom Ine Heirman goud in de 50 m rugslag. Samen met Lisa Parmentier, Ninke Fant en Femke Speeckaert haalde ze ook nog goud in de estafette op 50 m vrije slag! Tom Nissens haalde zilver op de 50 m vrije slag. Aangevuld met Emmeline Martens, Thibaut Dispa en Cedric Van Maldeghem plaatste dit sterk sgw-team zich voor de Vlaamse kampioenschappen in Brugge. Dikke proficiat!

  Beste wensen!

  01/01/2015
  Het sgw-team wenst iedereen een gelukkig, gezond en veilig 2015!

  Verslag van de warmste dag van het jaar

  20/12/2014

  Elk jaar sluiten we het eerste semester af met onze KERSTMARKT. De eerstes speelden Expired, de hogere jaren keken naar een film of (poppen-)theaterproductie met de kerstgedachte als rode draad. Op de kerstmarkt kon je over de koppen lopen. Het zelfgebakken lekkers en de leuke cadeautjes vonden vlotjes een afnemer. En dan was er ook nog die onweerstaanbare geur van pannenkoeken...  Fotoreportage.

  De eerste paal!

  16/12/2014
  Vandaag indrukwekkende machines op de bouwwerf . Nu zijn we echt vertrokken met de bouw van de sport- en eetzaal.

  Op weg naar Kerstmis

  15/12/2014
  De proefwerkperiode loopt op haar einde ... Vandaag zijn er inhaalproefwerken en morgen voor alle leerlingen de laatste proefwerken. We wensen iedereen nog goede moed voor de laatste loodjes! Op woensdag 17 en donderdag 18 december zijn alle leerkrachten op school voor de evaluerende klassenraden. De leerlingen zijn dan thuis.

  Young Infinity leert je een kerstbloemstuk maken

  04/12/2014
  Onze minionderneming Young Infinity organiseert op woensdag 17 december om 19 uur een workshop bloemschikken op school. Ook ouders kunnen daarvoor inschrijven! Je betaalt 32 euro en je gaat naar huis met het mooie kerstbloemstuk op de foto. Alle materiaal zal aanwezig zijn. Info en inschrijven: rani.decoster@sgw.be.

  Ook dit was Luc De Vos

  30/11/2014
  Luc De Vos kwam twee jaar geleden delen in de feestvreugde van zijn oude schoolvriend Reinout Bracke, dirigent van Abadabukileyo, dat toen zijn 15-jarig koorbestaan vierde. Abada, de Gentse bisschop Luc Van Looy en Luc De Vos  zongen het klimaatlied voor een nokvol CC Nova. Mooie herinneringen ...  

  Advent op SGW

  29/11/2014
  Met enkele enthousiastelingen maakten we vrijdagmiddag adventskransen . De groene takken helpen ons hoopvol uitkijken naar Kerstmis. Dat het licht van de kaarsen onze leerlingen en onszelf tijdens de proefwerkperiode mag inspireren en dat het rode lint symbool mag zijn van de band tussen ons allen. Dat wensen we iedereen van harte toe!

  Precies 441 noten

  27/11/2014
  Op de spaghettiavonden kon iedereen een gok wagen naar hoeveel okkernoten er  in een grote vaas zaten. Jenne Van Rysselberghe (3LB1) gokte het beste (438) en wint het polshorloge. Goede tweede (437) is Yahri De Pauw (1ME), hij wint een WK-voetbal en als derde (446) wint Kenth Bogaert (4GB) een thermos. Proficiat heren!

  De eerste steen van het College van Morgen

  24/11/2014
  Overal stralende gezichten en een op wolkjes lopende vakgroep L.O. Dat was vorige zaterdag te zien toen directeur Daniël Geerts van Scholen van Morgen, samen met vertegenwoordigers van alle betrokken bedrijven en financiers, de officiële eerstesteenlegging van de nieuwe sport-en eetzaal kwam inleiden. Uitgebreid verslag volgt in de Echo's van december. Foto's.

  Spaghetti collegese

  23/11/2014

  Hartelijk dank aan iedereen die lekkere spaghetti kwam eten! Uw aanwezigheid is voor ons een teken van uw sympathie voor SGW en betekent een mooie steun voor de inrichting van onze nieuwe eet- en sportzaal. Sfeerfoto's.  

  Abadabukileyo gaat Boliviaans

  20/11/2014
  Tijdens een doordeweekse repetitie heeft ons wereldkoor een lied opgenomen uit Bolivia. Het vrolijke lied over een kleine vicuna (lama) was hen bezorgd door oud-leerlinge en oud-zanger Ineke Plaetinck (dochter vàn), die haar hart verloren heeft in en aan Bolivia. Zodra de opname af is, horen jullie het wel.


  De eerstes kregen auteur Guy Didelez op bezoek

  18/11/2014
  Fijn bezoek gisteren voor de eerstejaars. Guy Didelez, auteur van talloze verhalen, gedichten en theaterstukken, wist de leerlingen wonderwel te boeien en te laten "didelezen". Het nieuwe werkwoord brengt vele eerstejaars naar de bib!

  Erg lekker, de soep was erg lekker

  14/11/2014
  De werkgroep MOS (Milieu Op School) kookte heerlijke soep, verschillende soorten naar ieders voorkeur. Lekkere seizoensgroenten van bij ons als basis voor een gezond gerecht: goed voor mens en milieu!  

  Vrijdag soepdag

  14/11/2014

  Op vrijdag 14 november verkoopt de MOS-groep (Milieu Op School) opnieuw SOEP die gemaakt is met lokale en seizoensgebonden groenten. Met deze actie wil het MOS-team het groene bewustzijn nog eens aanwakkeren en zich 'voorstellen' aan de nieuwe leerlingen van het eerste jaar! Tijdens de ochtendpauze en (indien nog soep over) ook tijdens de middagpauze kunnen jullie ons vinden in de studiezaal. Lekkere soep voor 50 eurocent per kommetje. 

  Auteur Luc Descamps bezoekt de tweedes

  12/11/2014
  Ondanks de drukke boekenbeursdagen maakte Luc Descamps vorige week tijd voor een allereerste bezoek aan onze tweedes. "Ik vond het tof dat hij ons meenam in zijn boeken, met onze eigen fantasie. Na zijn bezoek heb ik zin gekregen om een aantal van zijn boeken te lezen: ik ben al naar de bib geweest."  Mooier commentaar kan je als auteur niet krijgen. 

  SGW straalt (ook) in het donker

  08/11/2014
  Een geslaagde vierde editie van de fluoweek is voorbij, met dank aan onze enthousiaste leerlingen, aangevoerd door de 6des. Dankzij de serviceclubs Rotary, Inner Wheel en Agora kon minionderneming O'CAPPO  glowbandjes, petten én een gepimpte fiets leveren. KBC ondersteunde de Monkey Lights-actie. Het fluoteam dankt iedereen en zal de hele winter de actie opvolgen. Zien en gezien worden: we houden het met zijn allen veilig! 

  Monkey Lights: cool en zeer veilig

  07/11/2014
  Tijdens het project mobiliteit in de lessen SEI werkten de 2des in groepjes aan een ontwerp voor een Monkey Light (led-lichten voor op de fietsspaken). Alle ontwerpen werden tentoongesteld en de eerstejaars mochten stemmen op wat zij het mooiste vonden. De top 3  werd beloond met een "zichtbaar" geschenk, met dank aan KBC Bank en Verzekeringen De Vriese. 

  De grote verkeersquiz: finale!

  07/11/2014
  Vrijdag speelden de SGWinners van elke graad de grote finale . De zesdes bleven het langst talrijk vertegenwoordigd, maar het was vierdejaars Helena Stalpaert (LB) die als enige de beslissende vraag correct beantwoordde. Zij mocht onder luid applaus de unieke, gepimpte fiets in ontvangst nemen. Proficiat!  

  De eerste graad kent het verkeersreglement...

  06/11/2014
  ... weer een beetje beter. Donderdag quizdag voor de eerste graad. Ze stonden goed hun mannetje en er werd een mooie selectie uitverkoren voor de grote finale op vrijdag. De finalisten herken je morgen aan hun petje "SGWinner".

  Felicitaties van de politie

  05/11/2014

  Vandaag grote fietsencontrole door de Wetterse politie. Die toonde zich erg tevreden, slechts een paar leerlingen hadden een klein mankementje aan de fiets. Ondertussen lopen ook de lessen L.O. met het behendigheidsparcours voor fietsers. Leerkrachten K. Bauwens en P. De Smet oefenen hier met 1ME en MWC.

  Geo-olympiade editie 2015 van start

  05/11/2014
  Woensdagnamiddag engageerden meer dan 50 leerlingen (5 en 6) zich om deel te nemen aan de eerste ronde van de Geo-olympiade, georganiseerd op alle deelnemende scholen zelf. De leerlingen krijgen om 13 uur 40 vragen digitaal doorgestuurd. Tot 15 uur kan men antwoorden. Wij hopen voor iedereen op een allerbest resultaat en een ticket voor de 2de ronde aan de UGent in februari.

  Tweedes oefenen busevacuatie

  04/11/2014
  De tweedes oefenen het verlaten van een autobus in een crisissituatie. Na deskundige uitleg van coaches Pieter De Smet en Bart Stalpaert en wat gestuntel bij de eerste pogingen halen ze al snel het doel: de bus moet leeg onder de 35 seconden. Tijdens de middagpauze legde quizmaster David Roels de tweede graad op de rooster met verkeersvragen. Filmpje.

  Het zit hem soms in de accessoires ...

  03/11/2014
  We zijn gestart met de traditionele actieweek rond verkeersveiligheid! De zesdes geven alvast het goede voorbeeld met een creatieve invulling van het begrip "zien en gezien worden". Ook de collega's tonen zich van hun meest fluorescerende kant, al is er hier en daar nog wat werk aan. Maar daarvoor dient de fluoweek natuurlijk!   

  Derde graad speelt verkeersquiz

  03/11/2014
  Op de speelplaats werd tussen de middag de eerste manche van de verkeersquiz gespeeld met de vijfdes en zesdes. Quizmaster David Roels moest zijn moeilijkste vragen bovenhalen om de finalisten te selecteren. Sterke spelers in de derde graad! Morgen dagen we de tweede graad uit, donderdag de eerste en op vrijdag spelen we de grote finale. 

  Zobaczyc Polske i umrzec

  02/11/2014
  Wat Goethe over Napels zei, geldt sinds deze vakantie voor sommigen onder ons ook voor Polen. Polen zien en sterven. De uitwisseling was een zalige levenservaring.U kan het hele verhaal nalezen op onze blog. Of als u helemaal het after-gevoel wil krijgen, laat u dan meeslepen door deze kortfilm die een leerlinge maakte bij het thuiskomen. Het is goed geweest. Héél goed. (R. Bracke)

  Kaas en wijn voor de oud-leerlingen

  01/11/2014
  Op 15/11 nodigt de oud-leerlingenbond alle oud-leerlingen uit op een gezellige kaas en wijnavond. Dit is een eerste jaargang van wat hopelijk een jaarlijkse traditie zal worden (elke derde zaterdag van november). Op deze reünie zullen ook de afgestudeerden van 50 jaar geleden in de bloemetjes gezet worden. Tot dan!

  Young infinity, minionderneming met ambitie

  23/10/2014

  Young Infinity is een van de ondernemingen die je vaak zal tegenkomen. Twaalf jonge ondernemers zullen tot het uiterste gaan om leuke producten aan te bieden. Hun assortiment bestaat uit: plantjes, externe batterijen op zonne-energie, jaarboeken voor de laatstejaars, een workshop bloemschikken ... Doorheen het jaar zal er een Polaroidstand zijn waar jij je leuke, creatieve foto kan laten nemen.

   

  Poolshoogte...

  21/10/2014
  Donderdagavond is het zover: 44 leerlingen uit de 3de graad vertrekken dan op "Pooltocht". Via een omweg naar Krakau, Auschwitz en Wroclaw komen ze op onze zusterschool in Poznan terecht. U kan hun avontuur hier dag na dag volgen. Laat vanop het thuisfront gerust een reactie achter!

  Vierdes spijzen voedselbanken

  19/10/2014
  Het hele weekend kon je in de Delhaize in Wetteren vierdejaars zien: ze offerden een paar uur vrije tijd op om de actie van de voedselbanken te ondersteunen. Proficiat voor jullie inzet! 

  Schrijf-ze-VRIJdag was succes

  18/10/2014

  De slogan van de campagne van Amnesty International werd letterlijk door de leerlingen gedragen. Op de arm of in de hals stond bij veel leerlingen een groot rood hart met ‘My Body My Rights’ als opschrift. De tatoeages zorgden voor zichtbaarheid en gaven de boodschap van deze campagne duidelijk weer.
   

  Brussel zoals ze het nog niet zagen

  17/10/2014
  De zesdes trokken vorige week naar onze hoofdstad om er in het spoor van Victor Horta wereldvermaarde architectuur te bewonderen. Ook de Villa Van Buuren en het Musée Magritte stonden op het programma. 

  1Mf filmt voor Oxfam Fair Trade

  14/10/2014
  1 Moderne f heeft deelgenomen aan een wedstrijd van Oxfam in het kader van de "Week van de Fair Trade". Samen met leerkracht Ellen Verstraeten hebben ze een filmpje gemaakt en dit op de Facebookpagina van Oxfam gepost.  Nu afwachten tot 25 oktober, want dan worden de winnaars bekendgemaakt. Alvast proficiat met het resultaat en we duimen voor 1Mf!

  1 meisje van 17 spreekt voor miljoenen kinderen

  10/10/2014
  "One child, one teacher, one pen and one book can change the world. Education is the only solution. Education First."
  Malala Yousafzaj

  Onze eerste digitale nieuwsbrief is er!

  09/10/2014

  Echo's uit het Sint-Gertrudiscollege voor het eerst in digitale versie: fris, actueel en milieuvriendelijk. De twee papieren edities per schooljaar worden zes nieuwsbrieven, terug te vinden links op deze homepage.

  Gent: van Artevelde tot het graffitistraatje

  09/10/2014

  In vrije ruimte Toerisme bestuderen de zesdes alle aspecten van het reizen, ook het zelf gidsen in een stad. Ervaren gids en leraar Ludwig Baert gaf hen het goede voorbeeld in het wondermooie Gent.

  DOEL voor eerstejaars: leren leren

  07/10/2014
  Het leren-lerenteam wil de leerlingen verder op weg helpen en organiseerde daartoe voor alle eerstejaars een DOEL-namiddag leren leren. Daartoe werden 5 verschillende workshops gegeven. Doen, Oefenen en Experimenteren om te Leren, dat is ons DOEL. In elke workshop werd op een praktische manier één onderdeel van het leren leren concreet aangeleerd. 

  Alors on parle ... le français!

  06/10/2014
  De vierdes trokken naar het mooie Rijsel, een unieke gelegenheid om op een minder schoolse manier met het Frans in contact te komen via taalspelletjes en andere communicatieve opdrachten.

  De eerste spadesteek

  05/10/2014
  Vorige vrijdag gaven de L.O.-leerkrachten echt  hun laatste les op het grasplein en ze besloten meteen het heft, of liever de spade , in handen te nemen en aan de bouw van de nieuwe sportzaal  te beginnen. Wat tranen van ontroering opwekte bij hun leerlingen...

  Tweedejaars beleven de Eerste Wereldoorlog

  02/10/2014
  De tweedes trokken in het kader van de herinneringseducatie aan Wereldoorlog I naar Mechelen: overdonderend, spectaculair, ontroerend, onvoorstelbaar, indrukwekkend, aangrijpend ... De superlatieven kwamen spontaan!

  Scholencross in de Warande

  01/10/2014
  Woensdagnamiddag verzamelden honderden Wetterse scholieren voor de traditionele loopcross in de Warande, die ondertussen al aan de 23ste editie toe is. Proficiat aan alle lopers die de uitdaging aandurfden! Alle uitslagen zijn te lezen op www.wetteren.be en voor de fotoreportage klik je hier.

  Per fiets Wetteren verkennen

  27/09/2014
  De 2des zochten het niet te ver vorige week, ze namen de fiets en verkenden Wetteren tijdens een leeruitstap aardrijkskunde. Ze keken met andere ogen naar hun eigen leefomgeving en naar de afwisseling van landschappen.  

  Eerstejaars hebben het leven lief

  26/09/2014
  Bij de start van het schooljaar vieren de eerstes traditioneel samen eucharistie in de grote kerk van Wetteren. Deken Yvan Stassijns ging voor in een zinvolle viering met als thema "Heb het leven lief", de leerlingen zorgden voor de mooie muzikale omkadering. Foto's.

  De treurwilgen van het leven

  25/09/2014
  De 6L volgden in het kader van de lessen Latijn de slotpleidooien van een assisenzaak in Gent. Het gebeuren was zo beklijvend (inclusief coup de théâtre) dat ze tot na 18 uur ademloos bleven luisteren naar wat de Vlaamse magistratuur in zijn mars heeft. De kracht van het woord en de zelfkant van het mens-zijn in een heroïsche loutering verwikkeld. (R. Bracke)

  (Oost-)Vlaamse velden verkennen

  25/09/2014
  Een eerste groep zesdes trok op verkenning doorheen Oost-Vlaanderen. Leraar aardrijkskunde P. Plaetinck leerde hen anders naar landschappen kijken.

  De wereld verkennen begint op school

  20/09/2014
  De eerstejaars mochten in de les aardrijkskunde op leeruitstap. Onder een stralende zon leerden ze de theorie omzetten in de praktijk en gingen ze aan de slag met kaart en kompas rond de schoolgebouwen en in de schoolomgeving. Een openluchtlesje waar ze ten volle van genoten.
   

  Vierdes op biologisch onderzoek

  19/09/2014
  Op donderdag 18 september lieten onze vierdejaars zich van hun beste biologische kant zien: onder een stralende zon werden de Wetterse Zandbergen biologisch onderzocht.

  Drie meisjes op het gras, ze eten boterhammen...

  18/09/2014
  ... maar ze zijn niet alleen! Deze middag hield het college een reuzepicknick op het plein waar binnenkort de nieuwe sporthal/refter komt. Met het zwoele nazomerweer als bonus namen leerlingen en leerkrachten officieel afscheid van "de weide". Foto's 

  Sportend SGW toont zich: sport@school is groot succes

  17/09/2014
  Wie zei daar dat jongeren niet meer sporten? Massaal veel leerlingen uit alle jaren, veel leerkrachten én een directeur toonden hun favoriete sport door in sportkledij naar school te komen. De L.O.-leerkrachten keken trots en tevreden toe! Fotoreportage.

  Boterhammen op het gras

  16/09/2014
  Op donderdag 18 september organiseren we in de lunchpauze een reuzepicknick voor alle sgw’ers als afscheid van de “weide” (die bij de start van ons bouwproject ontoegankelijk wordt) en helaas ook een beetje van de zomer. Vele generaties leerlingen speelden op dit plein, vele generaties leerlingen keken ook uit naar een mooie sportzaal, een aangename refter… Ook op het college staat de tijd niet stil: we hopen onze nieuwbouw te openen in de lente van 2016!

  Toon je sport@school

  14/09/2014
  Van 13 tot 21 september is het "De week van de sportclub". Wil je je passie voor sport graag delen met je klasgenoten? Grijp dan nu je kans ... en je sportkledij. Promoot jouw sport en kom woensdag 17 september in aangepaste sportkledij naar school. Klik hier  voor info.

  Tweede groep derdes op bezinningsdagen

  10/09/2014
  Net als hun jaargenoten vorige week, vertrok de tweede groep derdes vandaag onder een stralende zon op sportieve bezinningsdagen. De verhalen van de eerste groep zorgden alvast voor hooggespannen verwachtingen. Fotoreportage 

  Derdes op sportieve bezinningsdagen

  03/09/2014
  Nog maar net terug uit vakantie en de eerste groep van de derdes heeft alweer gepakt om op driedaagse naar Tongerlo te vertrekken. Op het programma: elkaar en de klassenleraren leren kennen, sport en ontspanning, maar ook elkaar écht ontmoeten om samen te bouwen aan een klas waarop je kan vertrouwen. Het team "grote broers en zussen" ziet het in elk geval helemaal zitten. De eerste foto's! Klik hier voor een fotoreportage.

  De tweedes ontmoeten elkaar

  02/09/2014

  De eerste twee lesuren leerden de tweedes hun klasgenoten en klassenleraren kennen via allerlei speelse activiteiten, een fijne manier om de klassfeer op te bouwen. Samen op weg voor een super schooljaar in een sterke vriendengroep!

  Eerstejaars: geen onbekenden meer!

  02/09/2014
  De zon was de eerstejaars goedgezind, hun ontmoetingsdag was een super leuke manier om elkaar en de klassenleraren te leren kennen. En de eerste klasfoto op het college is een feit! Foto's: De Pinte en Waasmunster.

  Welkom eerstejaars!

  01/09/2014

  Over de rode loper het college binnenlopen... Best wel spannend voor eerstejaars. Na een gezond ontbijt konden ze er al wat beter tegen en met de nieuwe brooddoos (cadeau gekregen van de ouderraad) in de boekentas ging het richting klaslokaal. Klik hier voor foto's.

  Boeken niet kunnen afhalen?

  28/08/2014
  Wie vandaag de boeken niet heeft kunnen afhalen, kan terecht op maandag 1 september tussen 10 en 11.00 uur in de studiezaal. Heeft u nog vragen, mail dan naar boekenlijst@sgw.be

  Afhalen boeken tweedes

  27/08/2014
  De bestelde handboeken moeten afgehaald worden op woensdag 27 augustus in de studiezaal. Indien de leerling(e) zelf de boeken niet kan komen afhalen, zorgt hij/zij ervoor dat een familielid deze taak overneemt.  09.00 uur: 2 LAT met beginletter familienaam van A tot en met M; 09.45 uur: 2 LAT van N tot en met Z; 10.30 uur: 2 MOD van A tot en met M; 11:15 uur: 2 MOD van N tot en  met Z en 12.00 uur: 2 GL. De rekening moet bij afhaling betaald worden, dit kan cash of met bancontact. 

  Afhalen boeken eerstejaars

  27/08/2014

  De bestelde handboeken moeten afgehaald worden op woensdag 27 augustus in de studiezaal. Indien de leerling(e) zelf de boeken niet kan komen afhalen, zorgt hij/zij ervoor dat een familielid deze taak overneemt. 

  13.30 uur: alle leerlingen die ingeschreven zijn in de 1ste Moderne met beginletter van hun familienaam van A tot en met M en om 14.15 uur: alle leerlingen in de 1ste Moderne van N tot en met Z. Om 15.00 uur: alle leerlingen in de 1ste Latijnse van A tot en met M en om 15.45 uur: alle leerlingen in de 1ste Latijnse van N tot en met Z. De rekening moet bij afhaling betaald worden, dit kan cash of met bancontact.

  Afhalen boeken tweede graad

  27/08/2014
  De bestelde handboeken moeten afgehaald worden op woensdag 27 augustus in de feestzaal. Indien de leerling(e) zelf de boeken niet kan komen afhalen, zorgt hij/zij ervoor dat een familielid deze taak overneemt. 09.00 uur: 3ECA+ECB / 09.30 uur: 3LA+LB / 10.00 uur: 3HWE+GL+GA+GB+GLA+GLB / 10.30 uur: 3WE / 11.00 uur: 4ECA+ECB / 11.30 uur: 4LA+LB+WE / 12.00 uur: 4HWE+GL+GA+GB. De rekening moet bij afhaling betaald worden, dit kan cash of met bancontact. 

  Afhalen boeken derde graad

  27/08/2014
  De bestelde handboeken moeten afgehaald worden op woensdag 27 augustus in de feestzaal. Indien de leerling(e) zelf de boeken niet kan komen afhalen, zorgt hij/zij ervoor dat een familielid deze taak overneemt. 13.30 uur: 5ET+EWE+EWI+WW / 14.00 uur: 5GL+GWE+GWI+HWE / 14.30 uur: 5LT+LWE+LWI+TWE+TWI / 15.00 uur: 6ET+EWE+EWI+GL+GWE+GWI+WW / 15.30 uur: 6HWE+LT+LWE+LWI+TWE+TWI. De rekening moet bij afhaling betaald worden, dit kan cash of met bancontact.

  We openen de schoolpoort vandaag!

  18/08/2014
  Na de sluitingsperiode zijn we er weer om het nieuwe schooljaar voor te bereiden. Inschrijven kan ook weer. Je leest hier ook nog eens de regeling voor het afhalen van de boeken (zie ook achterzijde van de handleiding).

  Zomervakantie

  07/07/2014

  Vandaag sluiten we de schoolpoort. SGW wenst iedereen een deugddoende en zonnige vakantie, tijd om tot rust te komen of om andere uitdagingen aan te gaan, tijd voor familie en vrienden. We zijn er graag terug vanaf maandag 18 augustus. 

  Boekenlijst in orde?

  30/06/2014
  Wie nog geen boeken besteld heeft: niet vergeten dat de link op woensdag 2 juli 2014 om middernacht geblokkeerd wordt.  

  Tweedes krijgen diploma eerste graad

  27/06/2014

  Vrijdag kregen de tweedejaars hun rapport tijdens een plechtige proclamatie. Directeur Van Driessche mocht hen allemaal gelukwensen met hun diploma van de eerste graad. daarna was er nog een receptie met hun klassenleraren. Proficiat!

   

  Grieks is cool!

  26/06/2014
  Grieks studeren, waarom zou je dat doen? Deze vraag krijgen onze "Grieken" vaak te horen. Van de tweedejaars tot de zesdejaars, ze geven hier zelf een duidelijk antwoord! Klik hier .

  Proclamatie van de zesdes

  25/06/2014

  De zesdejaars kregen woensdagavond hun diploma, een mooie bekroning van zes jaar humaniora. Het werd een avond met schitterende muziek en warme woorden door en voor onze abituriënten. Deze heren wuiven alvast iedereen uit. Fotoreportage, met dank aan collega Sabine Schollaert.   

  Creatief met een regenton

  24/06/2014

  Vlak na hun laatste proefwerk lieten de leerlingen van MOS (Milieu Op School) hun creatieve duivels los op de gloednieuwe ton die het regenwater moet opvangen om de bloemen en planten water te geven. Leuk werkje na al het studeren!

  De zesdes feesten!

  24/06/2014
  Onze laatstejaars beleven zalig zonnige zomerdagen om nooit te vergeten. Vorige zondag BBQ en samen supporteren voor de Rode Duivels. Vanavond Le Bal de SGW, morgen proclamatie... Een mooie beloning na al het harde werk!

  Oud-leraar Lucien De Winter is overleden

  17/06/2014

  De Raad van Bestuur van de vzw Katholiek Onderwijs Wetteren is erg bedroef om het heengaan van een van haar stichters, afgevaardigd bestuurder en gewezen secretaris Lucien De Winter, oud-leerkracht Grieks en Latijn van het college. In memoriam.

  1Moderne A wint de eerste prijs!

  12/06/2014
  De provincie werkt hard aan de bewustmaking van jongeren over gehoorschade. De actie EEN EN AL OOR schreef een wedstrijd uit, 1Ma zag het voorstel om affiches te maken wel zitten, maar hun plan leidde uiteindelijk tot het maken van een filmpje. En ze wonnen de wedstrijd! Proficiat aan de leerlingen en hun fiere klastitularis I. De Gelder.

  Abadabukileyo gaat Japans

  08/06/2014
  Op de laatste repetitie van het jaar heeft het schoolkoor een Japans lied opgenomen, een lied vol hoop en tegelijk een steun tegen de stress tijdens de proefwerken: I believe in the future! Je kan het lied hier  beluisteren. De opname is gemaakt op vraag van een Japanse school op het eiland Okinawa en de eerste reacties van daaruit zijn heel ontroerend.

  Minionderneming sluit succesvol af

  04/06/2014
  Vorige dinsdag vond de tweede, en meteen ook laatste aandeelhoudersvergadering van Minnovation plaats. Het succesvolle parcours dat Minnovation het afgelopen jaar heeft afgelegd, werd via een boeiende presentatie in beeld gebracht. De jonge ondernemers verhoogden de waarde van het aandeel van € 10 naar een mooie € 18,98, waarvoor proficiat! Achteraf was er een gezellige receptie voorzien met een hapje en een drankje.  Minnovation kijkt met plezier terug op het succesvolle voorbije jaar!

  2La wint finale minivoetbal eerste graad

  02/06/2014
  Ook op SGW loopt het minivoetbalseizoen  ten einde: deze middag speelde de kampioen van de eerstes tegen de kampioen van de tweedes voor de titel in de eerste graad. 2La haalde het met 5-1 van 1La. Proficiat!

  Ploeg Jasper wint voetbalfinale bovenbouw

  27/05/2014
  Ondanks een vroege en ook verdiende 1-0-voorsprong na 5 minuten spelen, verloor Ploeg Tanguy de finale .  Na de gelijkmaker, net voor de rust, ontpopte Ploeg Jasper zich tot een echte pletwals. Ondanks het goede en technisch verzorgde spel van Tanguy en co viel er niet te ontkomen aan de suprematie van Jasper en zijn team. Einduitslag 1-6. Ploeg Tanguy: Jordy, Domien, Dieter, Andreas en Arthur. Ploeg Jasper: Quinten,Wout, Robbe en Simon. Proficiat!

  Straf SGW-team naar stadsloop Gent

  25/05/2014
  Twee weken na de Survival Trophy liep gisteren een andere delegatie SGW'ers onder een stralende zon de Stadsloop in Gent. Voor sommigen routine, voor anderen de eerste keer: allemaal haalden ze de eindstreep. Respect!

  The Village live op SGW, met "Lowieke" natuurlijk ...

  20/05/2014
  Twee keer in nauwelijks vier dagen een liveconcert in de feestzaal: na Lady Linn op de Collegefeesten kwam nu ook The Village  spelen. Ze deden dat voor het goede doel: de Tsjernobylkinderen, voor wie de 4ECA2/ECB/HWE2 een lessenmarathon hield. Mathias Vergels, Nick Read en Manu Huylebroeck speelden een felgesmaakt concertje. En niet alleen leerlingen kwamen "Lowieke" opzoeken voor een selfie ...  

  Een zeer bijzondere dag

  17/05/2014
  Een heel grote PROFICIAT aan de leerlingen die in de Cultuurfrituur of in het project minimarkt hun talent toonden aan een talrijk publiek. Jullie hebben ons verrast, ontroerd, geamuseerd, stil gemaakt of net heel blij laten genieten. Als directie, leerkrachten, opvoeders,onderhoudsploeg en medeleerlingen kunnen we alleen maar fier zijn op onze sterren van de Collegefeesten. En op onze oud-leerlinge die de felgesmaakte kers op de taart verzorgde: bedankt Lady Linn! De fotoreportages met dank aan Veerle Verbeke en Sabine Schollaert: minimarkt, cultuurfrituur 

  Deze zaterdagochtend op onze school ...

  17/05/2014
  Stralend blauwe hemel, schitterende zon. Leerlingen repeteren: dansen, zingen, muziek, omkleden, opmaken, lokalen afwerken, media checken, de laatste hand aan de speelplaatsen ... Beetje stress, veel enthousiasme. Wie toekijkt kan alleen maar bewondering tonen voor zo veel talent ... U KOMT TOCH OOK? 

  4 ECa2+ECb+HWE2 halen Lowie naar SGW

  16/05/2014
  Op dinsdag 20 mei speelt The Village, de band van Mathias Vergels (Lowieke uit Thuis), een benefietconcert ten voordele van Vlamingen helpen Tsjernobylkinderen, het goede doel van de lessenmarathonklas. Het optreden vindt plaats van 12.30 tot 13.00 uur in de feestzaal.

  Miniondernemers verwennen Cultuurfrituristen

  14/05/2014
  Onze jongste economisten toetsen zaterdag hun theoretische kennis aan de praktijk: in kleine miniondernemingen zullen ze allerlei lekkers aan de man brengen tijdens de Cultuurfrituur op de collegefeesten. Succes 3ECa/b en wie weet komt de fijne dame op de foto ook wel eens langs ...

  SGW (ver)kiest

  13/05/2014
  In het kader van de lessen geschiedenis over de verkiezingen, werden alle zesdejaars opgeroepen om hun stem uit te brengen voor het Vlaamse, federale en Europese parlement. Het politiek debat dat plaatsvond op donderdag 8 mei gaf ons kennis over de standpunten van de  grote politieke partijen. Het was een interessant voorproefje voor 25 mei.  Hierbij de uitslagen.

  De collegefeesten komen eraan!

  13/05/2014
  Dit is de uitnodiging voor de collegefeesten, een ontwerp van Joke Luyckx. Voor alle info klikt u hier. Op zaterdag is de CULTUURFRITUUR de grote blikvanger: op Facebook leest u er alles over. En op zondag kan u bij ons aan tafel voor een lekkere BBQ. Inschrijven daarvoor kan ook via deze site. Welkom!

  Sportdag 2014

  11/05/2014

  Sfeerbeelden van een heel geslaagde sportdag! We kregen al massa's foto's en proberen ze zo snel mogelijk te linken: OostduinkerkeHamme, Ronde van VlaanderenPoperinge , Lokeren , Bredene.

  Succesvol Oost-Vlaams Atletiekkampioenschap

  10/05/2014
  Ons atletiekteam behaalde liefst 8 medailles en tal van ereplaatsen. Annelien Beelaert (min. kogel) en Hannelore De Lathouwer (cad. 800 m) waren goed voor goud. Simon Verhofstadt (min. ver) en het 4x100m-team cadetten (L. Lauwaert, E.  Benschop, R. Dumon en V. Van Hecke) behaalden zilver. Bert Bauwens (min. 800 m), Pieter Vandenborne (min. kogel), Victor Van Hecke (cad. 100 m) en Febe D'Hauwe (scholieren ver) kroonden zich met brons. Tine en Tim Vandenborne, Laurens Lauwaert en de medaillewinnaars plaatsen zich voor de Vlaamse Kampioenschappen op 21 mei. Ook Lara en Laura De Meester zetten hun beste beentje voor! Dank en proficiat aan de atleten en de ouders-supporters!

  Iedereen klaar om te sporten

  09/05/2014
  Sportdag vandaag! Het weer overtuigt niet echt, maar we zagen onder meer een klein, maar dapper peloton (met sportdirecteurs, ploegwagen én twee sportieve directeurs) vertrekken voor 130 km fietsen op het parcours van de Ronde Van Vlaanderen.

  Voor het eerst naar het stembureau ...

  08/05/2014

  Veel leerlingen kiezen op 25 mei voor het eerst. Ongeveer 800 laatstejaars van onze scholengemeenschap volgden (in twee edities) in zaal Dassenveld een debat tussen de zes grootste partijen. Vandaag was SGW er ook bij. De jeugd had pertinente vragen voorbereid en was niet tevreden met vage antwoorden. Niet zo onverschillig voor politiek als men denkt, de nieuwe kiezers! 

  5WW1 (even) naar de unief!

  07/05/2014

  De leerlingen van 5WW1 trokken naar de Gentse universiteit vandaag. Meer bepaald naar het Doe Chemie Centrum . Ze hebben daar enkele proeven i.v.m. reactiesnelheid kunnen uitvoeren. Een geslaagd voorproefje voor later?


  De vijfdes op verkenning bij Europese buren

  03/05/2014
  De humane trokken naar Amsterdam, de wetenschappers naar Parijs, de wiskundigen naar Londen en de talenknobbels konden hun Duits oefenen in Keulen en Bonn. Een korte maar intense kennismaking met onze Europese buren.

  6HWE op studiebezoek

  30/04/2014
  De leerlingen van 6 Humane Wetenschappen bezochten vandaag het psychiatrisch centrum  in Lede. Ze hadden er gesprekken met een sociaal werker, een psycholoog, een ergotherapeut en een verpleegkundige. 

  Op een mooie (open) dag ...

  27/04/2014
  Het SGW-team toonde zaterdag wat onze school te bieden heeft en waar we voor staan aan kandidaat-leerlingen en hun ouders. Een papa, zelf oud-leerling, nam afscheid met een mooi compliment: ik zou hier zo opnieuw willen beginnen! sfeerbeelden. En dit zijn de winnaars van de SGW-prijzen: Toon Baeyens, Stien Vandeplas en Evy Van Vaerenbergh. 

  Zaterdag 26 april zetten we de deuren open

  26/04/2014
  We zetten onze deuren open voor alle kandidaat-leerlingen en hun ouders. Je bezoekt de lokalen, maakt kennis met de leerkrachten, proeft van nog onbekende vakken, je kijkt naar welke richtingen de bovenbouw te bieden heeft. Ook wie in de tweede of derde graad voor een keuze staat is welkom. Als je de sfeer op SGW nu al wilt opsnuiven klik je hier.

  Tweedes speeddaten met vierdes en vijfdes

  24/04/2014
  Wie kan je het beste uitleggen wat een bepaalde studiekeuze precies betekent? Een ervaringsdeskundige natuurlijk! De tweedejaars konden een "date" aanvragen bij oudere leerlingen om al hun vragen te stellen en deze laatsten toonden zich heel gedreven ambassadeurs voor hun studierichting!

  Goochelaar Guinelli brengt Ecomagie voor vijfdes

  23/04/2014
  Deze goochelshow brengt leerlingen op een magische, interactieve en educatieve manier op de hoogte van de mogelijkheden én de voordelen van afvalpreventie en energiebesparing. Ecomagie is in feite een laboratorium, waar de  professor de  leerlingen verrast met knappe goocheltrucs met een educatieve knipoog. Opwarming van de aarde, afvalpreventie, sorteren van afval, recyclage, isoleren en energie besparen: bijna alle items komen aan bod.
   
   
   

  Vijfdes verkennen Leuven

  15/04/2014
  De vijfdes die toerisme volgen in de vrije ruimte verkenden deze vakantie de historische studentenstad Leuven . Een schitterende gids wandelde met hen door het oude centrum. In de voormiddag volgden ze een workshop in het museum M.

  Op weg naar Pasen

  14/04/2014

  Het blijft twee weken stil op school, we wensen alle leerlingen en hun familie een deugddoende vakantie en zalige paasdagen. Even genieten van de lente voor we de laatste, drukke maanden van het schooljaar ingaan. Alle reizigers zijn veilig terug thuis, we volgden met plezier de reisblogs. Wie meer wil weten over de school klikt hier

  Gent anders bekeken

  04/04/2014

  De zesdejaars die niet naar Italië trokken, beleefden een schitterend dagje Gent. De restauratie van het Lam Gods heeft geen geheimen meer en in de namiddag hebben ze de diefstal van een oude oorkonde opgelost via de zoektocht Undercover Gent.

   

  Sulla strada per Italia

  03/04/2014
  Op weg naar Italia! Eindelijk is het zover: de zesdejaars en twaalf leerkrachten werden door familie, vrienden en SGW'ers uitgewuifd . Hier en daar een traantje bij het afscheid, maar vooral véél zin om er een fantastische belevenis van te maken. Buon viaggio!  

  Moodle en ouderportaal onbeschikbaar

  02/04/2014

  Tot onze spijt moeten we u melden dat zowel MOODLE als het OUDERPORTAAL door technische problemen aan de server voor onbepaalde duur onbeschikbaar zijn. De inschrijvingen voor de sportdag zijn daardoor opgeschort tot na de paasvakantie.

  4 ECa2/ECb/HWE2 lessenmarathon

  02/04/2014

  Vorige vrijdag volgden deze leerlingen 24 uren les voor het goede doel, het was het hoogtepunt van een schooljaar lang actie voeren voor de kinderen van Tsjernobyl. Dit ontging ook de vrt-nieuwsredactie niet! Sfeerfoto's.

  Sponsortocht onder een stralende zon

  30/03/2014

  Na een lange proefwerkenweek stond een mooie wandeling in de natuur op het programma: sportief ontspannen én tegelijk een bijdrage leveren aan het goede doel. De leerlingen van de eerste graad lieten zich immers sponsoren voor de Damiaanactie in India. De grootste sponsor om er een geslaagde namiddag van te maken was wel de onverhoopte lentezon!

   

  Eerste graad thuis op woensdag en donderdag

  29/03/2014
  Op woensdag 2 april en donderdag 3 april vergaderen de klassenraden van de eerste graad om de proefwerkresultaten van elke leerling te evalueren. Alle leerlingen van de eerste graad zijn dus thuis op woensdag en donderdag. 

  Jonge bezoekers op school

  28/03/2014
  De inschrijvingsperiode voor volgend schooljaar loopt volop. Deze week komen de basisscholen uit de streek op bezoek in onze school. Ze krijgen onder meer al een voorproefje van de nieuwe vakken in het eerste leerjaar secundair onderwijs. Wat er nog allemaal leeft op onze school kan iedereen zien in dit filmpje. 

  Wereldwaterdag: Walk for water

  26/03/2014
  Deze week staat in het teken van water. De MOS-leerlingen waren eerder al aan de slag met de verfkwast. De vierdejaars (met één proefwerk) namen deel aan een 'Walk for water' en verdiepten zich in vier workshops rond de problematiek. Ze waagden zich onder meer aan een quiz en aan proefjes in het labo. De drankautomaten gaan een week dicht en kraantjeswater wordt gepromoot in de studiezaal.

  Mondiale week: acties voor Damiaan

  25/03/2014
  De veertigdagentijd staat dit jaar uitzonderlijk in het teken van Damiaan, twee leerlingen (bouwkamp) en een leerkracht (inleefreis) trekken deze zomer immers naar India. Er was een avond voor ouders (samen met Oxfam), er waren infosessies voor de leerlingen en bijna alle leerlingen en leerkrachten namen deel aan de traditionele sobere maaltijden. Nu vrijdag volgt nog een sponsortocht in de eerste graad. Foto's.

  De eerstes reisden naar het oude Egypte

  23/03/2014
  In de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis in Brussel reisden de eerstes terug in de tijd naar het oude Egypte: kunst, alledaagse voorwerpen, verhalen over het gewone leven, sarcofagen ... Een boeiende aanvulling bij de lessen geschiedenis.

  Minnovation beleeft nieuwe start

  21/03/2014
  Minnovation blijft ambitieus, zo vertelt ons de CEO van onze minionderneming.   
  We verkopen nieuwe producten die zich toespitsen op de leerlingen. Ons eerste verkoopmoment was al een succes en dit wekt de ambitie bij de bestuursleden om de minionderneming naar een nog hoger niveau te tillen. Onze ondernemingszin kent geen grenzen ! 

  Vrije ruimte Toerisme ontdekt Budapest

  19/03/2014
  In VR Toerisme ontrafelen de leerlingen cultuur in al zijn facetten, ze analyseren enkele toeristische tendensen zoals massatoerisme, virtueel toerisme, en ecotoerisme. Ze oefenen ook de beginselen van het "gidsen". Alle theorie konden ze in praktijk brengen in Budapest, een ietwat onbekende, maar prachtige stad.Lees hier een reisverslag.

  Jongeren met passie

  18/03/2014

  De Ouderraad nodigt u van harte uit naar een vormingsavond over het solidaire engagement van onze leerlingen. Iedereen is welkom op donderdag 20 maart om 19.30 uur in de kapel van de school. Klik hier voor alle info.

  Derdejaars oefenen eerste hulp

  14/03/2014
  Op hun "waardedag" kregen de derdejaars een cursus hulpverlening. Een simulant van het Rode Kruis speelde verwondingen na waarbij de leerlingen effectief hulp moesten verlenen. Fien, Ellen en Kim hebben een uurtje geholpen bij het lesgeven. Deze zesdejaars volgen de cursus EHBO in de vrije ruimte.

  Wiskundeolympiade in Gent

  12/03/2014
  Woensdagnamiddag hebben 27 leerlingen deelgenomen aan de tweede ronde van de Wiskundeolympiade. In de grote auditoria aan de Ledeganckstraat zwoegden ze op wiskundige problemen, terwijl buiten een schitterende lentezon wenkte. Proficiat alvast aan alle deelnemers!

  Als de lente komt ... kriebelen groene vingers

  11/03/2014
  De MOS -leerlingen kregen van de school de uitdaging om de plantenbakken langs de helling op te frissen. Ze zochten en vonden de juiste plantjes en met de hulp van sterke mannen Jan en Pieter werd de aarde ververst, de oude planten verwijderd en de nieuwe geplant. Nu is het aan de stralende lentezon om het werk af te maken! Proficiat meisjes!

  MOS-leerlingen meten energieverbruik

  10/03/2014
  De leerlingen stelden de multimeter in om het verbruik van de drankautomaten te meten, zodat we een zicht krijgen op het verbruik. Na de meting bestuderen ze nu de resultaten, met als ultieme doel onze apparaten zo zuinig mogelijk te gebruiken en op die manier zo veel mogelijk de CO2 te beperken.

  De vluchteling in ons midden

  25/02/2014
  Enkele zesdes kregen van de Werkgroep Vluchtelingen Wetteren uitleg over deze actuele problematiek. Ze kookten een lekkere maaltijd samen met enkele Armeense vluchtelingen en bezochten een gezin in het Wetterse. Op vrijdag werden ze rondgeleid in het Opvangcentrum voor Niet-Begeleide Minderjarigen in Steenokkerzeel en trokken ze naar de Begijnhofkerk in Brussel. Daar luisterden ze naar het verhaal van enkele Afghaanse vluchtelingen die daar reeds enkele maanden verblijven. Het was een boeiende confrontatie, die nog wel even zal nazinderen.
   

  Confrontatietocht in Limburg

  25/02/2014
  Twee leerkrachten, oud-leerlinge Lucia en 28 laatstejaars gingen de confrontatie  aan met de natuur, het weer, moeilijke uitdagingen en met zichzelf. Hoe ze zich voelden, lees je op hun trui:" ... left like a pro".

  Antwerpen multireligieus en in armoede

  24/02/2014

  Tijdens de bezinningsdagen konden vier zesdejaars en een leerkracht een dag meedraaien in de vrijwilligersorganisatie Zenith, die o.a. voedsel en kleding bedeelt. Vijf andere leerlingen bezochten de voedselbank in Antwerpen en werkten in Hamin, een gelijkaardige organisatie als Zenith. Een boeiende ervaring was het!

   

  Teambuilding in de Ardennen, niet voor doetjes

  24/02/2014
  Het was een geslaagde driedaagse daar in het zuiden van het land. Om problemen en hindernissen te overwinnen, moesten de leerlingen samenwerken en persoonlijke angsten opzijzetten. Klauteren, kruipen, zich tussen rotsen wringen, een lange wandeltocht maken , een nachtelijke dropping overleven ...

  Indrukwekkende stilte in Orval

  24/02/2014
  Een zeer geslaagde bezinning voor de 15 zesdejaars die voor Orval kozen. Ze deden ongelooflijk hun best om de stilte te respecteren en stonden open voor een oefening in Lectio Divina die leerkracht Kristien Matthys had voorbereid. Huisregels waren amper nodig omdat iedereen vanzelf deed wat verwacht werd. Ze kregen meermaals complimenten van andere gasten.

  Derdes kijken naar Schellebelle 1919

  21/02/2014

  In de tweede graad bespreken de leerlingen uitgebreid het productieproces van een film in de lessen Nederlands. De burgemeester van Wichelen, Kenneth Taylor, zelf oud-leerling van SGW en regisseur van de film, kwam persoonlijk de inleiding verzorgen. Er zaten ook nogal wat jonge figuranten in de zaal ...

  De zesdes vertrekken op bezinningsdagen

  19/02/2014
  Tot vrijdag zijn de zesdes op bezinning, zij kiezen uit een heel uiteenlopend aanbod wat hen aanspreekt. Sportieve uitdagingen of de stilte opzoeken in de abdij van Orval, de handen uit de mouwen steken bij Missiehulp of multireligieus Antwerpen ontdekken... We wensen hen en de begeleidende leerkrachten en oud-leerlingen heel waardevolle dagen.

  Schooltaal inoefenen in de godsdienstles

  18/02/2014
  Moeilijke begrippen, vage instructies, onduidelijke opdrachten. Soms zit je al eens met de handen in het haar als leerling: wat bedoelt men nu precies? In de eerste graad wordt er in alle vakken hard gewerkt aan het inoefenen van "schooltaal". Hier zie je 1LA en 1LB aan het werk in de godsdienstles.

  Lekkere soep maakt Dikketruiendag warmer

  17/02/2014
  Vorige vrijdag was er ook op SGW een Dikketruiendag, een symbolische actie om na te denken over ons energieverbruik en de opwarming van de aarde. Naar goede gewoonte konden de leerlingen soep drinken om zich op te warmen, maar natuurlijk ook puur voor de gezelligheid.

  Mooie atletiekprestatie!

  14/02/2014
  Vorig weekend kreeg SGW startrecht in de 4 x 200 m gemengd op de Record Bank Flanders Indoor, de grootste indoor atletiekmeeting in Vlaanderen. Onze leerlingen beleefden op de piste de dag van hun atletiekleven tussen grote namen als de broers Borlée! Alle uitslagen en meer foto's zijn te vinden op de site van SVS.
   

  Tweede ronde Geo-olympiade

  13/02/2014
  Dit zijn de deelnemers aan de tweede ronde van de Geo-olympiade in Gent. De 9 geselecteerde SGW-leerlingen vormden samen een hecht en geconcentreerd team om de moeilijke vragen op te lossen. Leraar/coach Philip Plaetinck keek trots en tevreden toe. Nu wachten op de resultaten! 

  Valentijn en Damiaan: een warm hart voor elkaar

  10/02/2014
  De leerlingen van de vrije ruimte hebben hartjes geknutseld die ze deze week verkopen ten voordele van de Damiaanactie. Ze werken samen met de leerlingenraad, die onder meer doosjes verkoopt. Ze worden op 14 februari afgeleverd bij de juiste bestemmeling.

  MOS speurt naar CO2

  10/02/2014
  Ook de MOS-groep is naar aanleiding van 10 jaar Dikketruiendag (14 februari) CO2-speurder. Zo worden o.a. de temperaturen in kaart gebracht.  Op die manier kan de regeling van de verwarming verfijnd worden en levert de school haar bijdrage voor een lagere CO2-uitstoot.

  Minnovation doet styling zesdes voor Italië

  07/02/2014

  De minionderneming wou de zesdes al wat warm maken voor de groepsreis naar Italië. Om de groepssfeer te versterken had Minnovation truien laten ontwerpen die de zesdejaars zich tijdens twee verkoopsmomenten konden aanschaffen. Er werden meer dan honderd truien verkocht. Zeker een opsteker voor de minionderneming! Klik voor de link naar FB.

  Fris,verrassend, grappig, speels, leuk ...

  06/02/2014

  In de titel lees je slechts een greep uit de reacties na het leerlingentoneel. Dertien tweedejaars verrasten het publiek met hun spontaniteit en présence op het podium. Aan de leerkrachten-coaches Evelien Goessens en Stefanie Haeseryn, aan het technisch team en aan auteur-regisseur Tessa Amelynck: felicitaties van op alle banken. 

  Strijd tegen armoede stopt nooit

  05/02/2014
  We hebben wat moeten wachten op de laatste rekeningen, maar nu is het eindresultaat bekend. Onze traditionele kerstmarkt heeft een mooie 1.060,74 euro opgebracht voor Welzijnszorg. En ze heeft ons doen nadenken over de moeilijke situatie van vele gezinnen, ook hier in onze rijke samenleving. 

  Lunch voor Tsjernobyl

  01/02/2014
  Na de succesvolle try-out vorige maand is het vrijdag 7 februari weer zover!
  De leerlingen van 4HWE2-ECb-ECa2 staan weer klaar om lekkere hotdogs te verkopen voor 2 euro. Je steunt er de lessenmarathon en de kinderen van Tsjernobyl mee. 

  SGW en Hans Van Alphen in Gent

  31/01/2014
  Op een grote indooratletiekmeeting in Gent gaven onze leerlingen het beste van zichzelf onder het goedkeurend oog van tienkamper Hans Van Alphen. Het was aanschuiven voor een handtekening. Verschillende leerlingen verbeterden hun persoonlijk record en Marthe Ingels won de bronzen medaille op de 60 m sprint. Kijk hier naar de leerlingen in actie.

  Nog één keer slapen ...

  30/01/2014
  Morgen gaat het leerlingentoneel in première! Het kapsel van de Koning is een stuk vol humor, dans, muziek en pittige dialogen. Onze jonge acteurs nemen je mee naar het rijk van Schwarzkopf, een koning met een uit de hand gelopen obsessie voor kapsels en haar. Geschreven door en in een regie van leerkracht Tessa Amelynck.

  Tweede modernes handelen eerlijk

  29/01/2014
  In de lessen SEI rond eerlijke handel brachten alle tweede modernes deze week een bezoek aan de wereldwinkel. Ze konden er kennismaken met het ruime aanbod aan fairtradeproducten en met de doelstellingen van Oxfam om mensen in het Zuiden een betere toekomst te geven. Ze proefden er heerlijk vruchtensap en mochten raden welke smaken yuca- chips er te koop zijn door overal eens van te proeven.
   

  Aartsmoeilijke fysicaolympiade

  28/01/2014
  Vorige woensdag durfden 11 dapperen een moeilijke uitdaging aan: ze namen deel aan de eerste ronde van de fysicaolympiade. Voor het inloggen kon er nog een lach af, daarna werd er vooral gerekend en veel gezucht! Proficiat aan alle deelnemers en speciaal aan Fien Luwaert die als enige doorstoot naar de tweede ronde. 

  Nieuwsgierigheid kan lonen ...

  27/01/2014

  Die ochtendpauze, midden op de grote speelplaats: een geheimzinnige doos. Sammy Milad (6ET) was de meest nieuwsgierige (of de dapperste?) en nam een kijkje. Tot zijn verbazing won hij daarmee een filmticket, hem overhandigd door Trisha Van de Velde en Robin Bundervoet van de leerlingenraad. De doos was een stunt om hun werking op te starten. 

  Basket: de jongens winnen brons

  22/01/2014
  Na een nipt verloren finale mochten de jongens van de eerste graad de "kleine finale" spelen voor de derde plaats. Die wonnen ze vlot en zo brachten ze de bronzen medaille mee naar huis. Proficiat jongens en meisjes van de eerste graad: brons en goud in het basket! Dat belooft voor de toekomst.

  Basket: de meisjes zijn kampioen!

  20/01/2014
  De meisjesploeg (eerste graad) wordt provinciaal kampioen na forfait van SJC Aalst! Groot was de vreugde toen de meisjes het nieuws van het forfait en de daaruit volgende titel vernamen. Zij hadden uiteraard liever de titel behaald na een echte sportieve strijd ... Na de paasvakantie spelen we de Vlaamse kwartfinale, we kijken ernaar uit!

  Basket: onze jongens spelen de finale

  20/01/2014
  De jongens wisten zich na nipt verlies tegen Sint-Lievens Gent en winst tegen Don Bosco Zwijnaarde te plaatsen voor de finale die nu woensdag 22 januari wordt afgewerkt in Mariagaard. We duimen en rekenen op de voltallige ploeg!!!
  Foto's 

  GRATIS Sport Na School deze week!

  20/01/2014
  SNS voert deze week een actie voor leerlingen die nog geen SNS-pas hebben. Op vertoon van een geldige leerlingenkaart kan je in de week van 20 - 24 januari gratis sporten uitproberen. Print de kennismakingsbon af op www.sportnaschool.be en klik door naar de regio Wetteren. 

  Lessenmarathon: nieuwe actie voor Tsjernobyl

  16/01/2014
  Na twee succesvolle acties voor de kerstvakantie schiet het enthousiaste team vierdejaars morgen, vrijdag, opnieuw in actie in het kader van de lessenmarathon. Ze verkopen tijdens de pauzes zowel op de grote als de kleine speelplaats hotdogs voor 2 euro per stuk. Het ingezamelde geld is voor de kindjes van Tsjernobyl: zij hebben een aangeboren handicap door de kernramp in 1986. Ze gaan je zeer dankbaar zijn, weten de leerlingen van 4HWE2-ECa2-ECb, dus ... be there!

  Wiskundeolympiade op onze school

  15/01/2014
  Meer dan 150 leerlingen uit de tweede en derde graad namen woensdagnamiddag deel aan de eerste ronde van de Wiskundeolympiade. Wie zegt nu nog dat wiskunde niet cool kan zijn? We duimen dat een grote delegatie mag doorstoten naar de tweede ronde in maart.

  Komt het goed met dat Kapsel?

  15/01/2014
  Natuurlijk wel! De repetities volgen elkaar in snel tempo op, de eerste decorstukken worden geplaatst, kostuums gepast en... tekst ingeoefend. Druk druk druk. Maar ook heel spannend voor de jonge acteurs! Vrijdag 31 januari of zaterdag 1 februari: dit toneelstuk wil je zien! Klik links op deze pagina op de link voor reservatie.

  SGW zwemt naar brons, zilver én goud!

  13/01/2014
  Acht leerlingen namen deel aan de provinciale zwemkampioenschappen in Sint-Niklaas. Thibaut Dispa, Andries Monteyne, Jacob en Lucas Deleu zwommen er hun allereerste wedstrijd. Samen met competitiezwemmers Femke Speeckaert en Tom Nissens zetten zij mooie prestaties neer. Voor knalprestaties zorgden Jolien Moernaut (rug) en Sander Ducastel (vrije slag) die respectievelijk zilver en goud behaalden. Sander, Andries, Lucas en Tom zorgden voor een mooie afsluiter door in de 4 X 50 m estafette brons te behalen. Proficiat!!!

  Gelukkig nieuwjaar!

  06/01/2014
  Aan iedereen hartelijke wensen voor een gelukkig en gezond 2014! We zijn klaar voor een boeiend, interessant en uitdagend tweede semester, samen maken we er zeker iets moois van. Mooi en sfeervol was zeker ook de kerstmarkt, met dank aan de vele helpende handen! 

  Samen op weg naar Kerstmis

  20/12/2013
  De laatste voormiddag van het semester. De traditionele kerstmarkt ten voordele van Welzijnszorg. Leerlingen en leerkrachten kunnen bij een warme chocolademelk verbroederen in de geur van pannenkoeken en vers gebak tussen de sfeervolle kraampjes. 

  Armoede (op den) buiten

  18/12/2013

  De geur van vers gemaaid gras. Genieten van mooie landschappen en vergezichten. Een toevluchtsoord uit het drukke stadsleven. Gemoedelijkheid en persoonlijke contacten. Onzichtbaar in dit plaatje is de harde realiteit van een leven in armoede. Welzijnszorg wil onze ogen openen voor deze problematiek.

  Handgemaakte kerstkaarten

  17/12/2013

  In de Vrije Ruimte Handwerk worden op creatieve wijze allerlei basistechnieken van handwerk aangeleerd. Dat resulteert in allerlei leuke hebbedingen en op de kerstmarkt bieden deze leerlingen een prachtige collectie kerstkaarten aan.

  Voetballende leerkrachten worden derde!

  15/12/2013

  SGW heeft een sterke reputatie in de scholencompetitie minivoetbal. Onze leerkrachten gaven het goede voorbeeld: ze eindigden derde in hun reeks.  Overwinningen waren er tegen VTI Deinze en Sint-Paulus Herzele. KA Aalst ging met de gouden medaille lopen. Proficiat aan Bart, Philip, Kevin, Bart, Wim en Pieter! Op woensdag 29 januari mogen de jongens uit de eerste graad de eer van de school verdedigen.  Op 12 en 26 februari is het aan de tweede en derde graad.

  Het kapsel van de koning

  13/12/2013

  Hebben we commentaar op het kapsel van onze koning Filip? We zouden niet durven, maar onze leerlingen durven binnenkort wel een toneelstuk spelen met die titel! De kaartenverkoop start met een verrassende stand volgende vrijdag op de kerstmarkt. Voorstellingen op vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari om 20 u. We tonen fotogewijs al een voorproefje.

  Schaakmat of fan voor het leven?

  12/12/2013
  Sport voor de hersenen, een uitdaging voor het brein, een test voor het inzicht, een oefening voor het geheugen. Schaken heeft al vele namen gekregen maar het is vooral erg leuk! Echt iets voor onze leerlingen tijdens de middagactiviteiten.

  Me and my guitar

  11/12/2013
  Tijdens de middagactiviteiten kunnen leerlingen initiatielessen gitaar volgen en voor de gevorderden zijn er oefensessies voorzien om hun talent nog te verfijnen. We kijken uit naar een eerste optreden ...

  Dromen van de lente!

  10/12/2013
  De leerlingen binnen de MOS-groep (Milieu Op School) plannen de heraanleg van de groene strook op de helling naast de turnzaal. Eén van de gekozen planten is de jakobsladder 'Lambrook Mauve', waarvan je hier een foto ziet. Meer details over deze en andere plannen van MOS vind je op de site onder Projecten, Milieu Op School.
   

  Doorgang Scheldedreef vrij

  09/12/2013
  De werken in de Scheldedreef zijn vroeger klaar dan aangekondigd. De poort beneden is opnieuw bereikbaar voor voetgangers, fietsers en auto's. Fietsers rijden dus niet meer via de poort aan de Wegvoeringstraat.

  Door de wind, door de regen ...

  06/12/2013

  Sinterklaas loopt SGW niet voorbij, hij ziet jullie graag ...

  Busevacuatie

  04/12/2013
  Nog net voor de proefwerken en in het verlengde van de fluoweek trainden de leerlingen een busevacuatie. Een noodevacuatie verloopt veel sneller en efficiënter als iedereen de basistips volgt, zo ondervonden de leerlingen.

  Scheldedreef: poort mag nu toch open

  03/12/2013
  Omdat de hinder van de werken ter hoogte van onze ingang voorlopig goed meevalt mag de poort (na overleg met de politie) open voor leerlingen die komen aanrijden uit de Scheldekaai. Wie van op de Markt, uit de Wegvoeringstraat of Molenstraat komt, blijft via de Wegvoeringstraat binnengaan/rijden. Er mag dus geen doorgaand verkeer in de Scheldedreef. Deze afspraak kan veranderen naarmate de werken vorderen.

  De advent is begonnen

  02/12/2013
  Wanneer de werken in de Scheldedreef nu echt beginnen blijft een goed bewaard geheim. Wel zeker: gisteren is de advent begonnen. De leerlingen maakten met leerkracht R. Van Malderen grote adventskransen om SGW ook tijdens de proefwerken al een beetje in kerststemming te brengen. Mooi werk!

  2La kampioen minivoetbal tweedes

  01/12/2013
  Vorige donderdag eindigde de minivoetbalcompetitie in de tweedes. In de voorrondes toonden 2MWa en 2La zich de betere ploegen, zij speelden dus de finale. In een vermakelijke wedstrijd trok 2La het laken naar zich toe en uiteindelijk eindigde de partij op een 7-1-score. Bedankt aan alle leerlingen die aan de competitie deelnamen en een extra proficiat voor 2La.

  Werken Scheldedreef: vanaf 2 december!

  30/11/2013

  De website van de gemeente Wetteren bevestigt dat de werken aan de Scheldedreef beginnen op 2 december en twee weken zullen duren. Iedereen komt en gaat via de poort aan de Wegvoeringstraat. Wees voorzichtig in het drukke verkeer en denk eraan: "Fluo ziet je graag!"

  Even stilstaan bij afscheid nemen

  23/11/2013
  November loopt stilaan ten einde, de maand waarin we de herinnering aan onze overledenen extra koesteren. De tweedes vierden samen met pastoor -deken Yvan Stassijns eucharistie in de dekenale kerk. De muzikale inbreng van leerlingen en leerkrachten maakte de sfeer nog ingetogener.

  Alternatief toerisme in Maastricht

  22/11/2013
  Vorige zondag trokken de zesdejaars vrije ruimte 'Alternatief toerisme' op een zelf georganiseerde uitstap naar Nederlands Limburg. De leerlingen deden een schitterende (inter)actieve gidsbeurt in een koud, maar droog Maastricht. Heel vroeg opstaan en heel laat terug bleek echt de moeite waard. Een generale repetitie voor Boedapest in de krokusvakantie.

  Jeugdauteur Guy Didelez kwam naar SGW

  21/11/2013
  Vandaag kijkt de eerste graad in CC Nova naar de theatervoorstelling "Gebroken glimlach". De auteur van het stuk kwam vorige vrijdag in hoogsteigen persoon naar school. Het werd een boeiende ontmoeting met Guy Didelez, schrijver van talrijke jeugdboeken, poëzie en toneelstukken.

  En dit zijn ze dan, de dansende leerkrachten

  20/11/2013

  Deze keer zijn ze wel herkenbaar, de geheimzinnige leerkrachten! De dames (van links naar rechts): V. Van Maldegem,I. De Gelder, R. Van Malderen, C. Muylderman. De heren: D. Roels en R. Bracke. Niemand had alles juist geraden, Pauline Erard uit 1Mf was er het dichtste bij. Proficiat, Pauline, jij mag binnenkort gaan schaatsen op de Gentse Winterfeesten!

  Spaghettiavonden: 1000x bedankt!

  19/11/2013
  Twee avonden kwamen (oud-)leerlingen, (oud-)leerkrachten, (groot)ouders en vrienden van de school massaal naar ons college om samen spaghetti te eten. We willen iedereen daarvoor van ganser harte bedanken: naast een mooie opbrengst hebben deze avonden meer dan 1000 mensen samengebracht.

  Macarena fluostyle

  19/11/2013

  Een grote "openluchtfluofuif" was het slotevenement van onze actieweek rond veilig verkeer. Niet onverwacht: het zijn de zesdes die het best kunnen (durven?) fuiven! We deelden ook de prijzen uit van de diverse wedstrijden van de afgelopen week. En nu: de hele winter volhouden iedereen! Fluo ziet u graag.

  En de winnaar is ...

  19/11/2013

  Op onze spaghettiavonden hebben 269 mensen gegokt hoeveel okkernoten er in de vaas zaten; Twee deelnemers hadden het correcte aantal: 333 noten. De schiftingsvraag duidde Gwen Van Caelenberg  uit 3HWE1 aan als winnaar van de filmtickets. Proficiat Gwen!

  Fluo dag 4: fietscontrole en busevacuatie

  18/11/2013
  Maandag konden de leerlingen van de derde graad hun behendigheid testen op de "gekke" fietsen. Directie en leerkrachten demonstreerden hoe het moet.

  Wie herkent deze dansende leerkrachten?

  18/11/2013

  Klik hier en bekijk het filmpje van zes dansers: welke leerkrachten dansen mee? Maak je keuze uit deze lijst. Gevonden? Vul je antwoord in op een wedstrijdkaart en geef deze af op het secretariaat ten laatste op dinsdag 19/11 om 10.30 uur. Er ligt een mooie prijs te wachten. Nog geen wedstrijdkaart? Verdien elke dag je kaart aan de schoolpoort door met fluo/reflecterende kledij naar school te komen. Je kan uiteraard meerdere keren deelnemen.

   

  Deze ochtend aan de schoolpoorten

  15/11/2013

  Modeontwerpers kunnen nog wat leren van de SGW'ers: onze leerlingen komen elke dag nóg origineler (én dus beter zichtbaar) op school aan! Zoek in de fotoreportage ook de leerkrachten, zij doen niet onder! Fluo kan best cool zijn.

  (Gekke) Fietsen op de speelplaats

  14/11/2013

  Ondanks de gietende regen oefenden de eerstegraders deze middag hun behendigheid op een (beetje abnormale versie van een) fiets. Een uitdaging onder het oog van de hele school! 300 leerlingen verdienden al een kaart voor de wedstrijd, zij waren dus al helemaal fluo! Proficiat, nu nog die dansers herkennen ... (Hier voor de foto's.) 

  Opvallend veel fluo in Wetteren vandaag...

  13/11/2013
  Vandaag start onze actieweek rond "zien en gezien worden in het verkeer" tijdens de donkere maanden. De zesdejaars en de personeelsleden zetten alvast de juiste toon! Wie volgt?

  Onze volleybalmeisjes halen zilver!

  07/11/2013
  L.O.-leerkrachten K. Bauwens en L. Van Durme zijn apetrots op onze volleybalmeisjes: ze speelden de finale scholieren in de Hogeschool Gent en haalden de zilveren medaille binnen. Met hun sgw-truitjes, die ze zelf aanvulden met hippe kousen, waren ze "de mooiste, de tofste en bijna de beste ploeg". Proficiat meisjes!

  Hoe veilig fiets ik? Doe de test!

  05/11/2013
  In de les L.O. test men deze week de fietsbehendigheid van de leerlingen. Blijkt dat het bv. een heel verschil maakt of je fietst met of zonder zware rugzak. Of op een droge of natte ondergrond. Oefenen is de boodschap! En je kan maar beter goed zichtbaar zijn ook ... Is dit misschien een hint?

  SGW kookt van woede ... soep!

  25/10/2013
  In het verlengde van de 11.11.11 -campagne organiseerde de werkgroep Milieu Op School een grote actie rond gezond eten met streekgebonden en dus milieusparende producten. Er werd tijdens de pauze soep aangeboden en ze werd duidelijk lekker bevonden! 

  Abada voor 11.11.11: een droomavond

  24/10/2013
  Woensdagavond liep CC Nova vol voor het benefietconcert van Abadabukileyo voor 11.11.11. Proficiat aan alle zangers, muzikanten, technici en dirigent Reinout Bracke: het werd een heel mooie avond en een fantastische start van de Wetterse campagne. Hier vind je een prachtige fotoreportage of een video .

  Zesdes "en français" naar Brussel

  20/10/2013
  De zesdes trokken ook naar Brussel voor een vakoverschrijdende (esthetica – Frans) uitstap.  Franstalige gidsen leidden ons rond in de villa Van Buuren met tuinen (art deco), het Hortahuis (art nouveau) en het Musée Magritte. Daarnaast maakten we nog een wandeling en busrit langs tien art-nouveau- en art-decohuizen, waarvan er vijf op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Die gidsbeurten werden voorbereid door onze leerlingen.

  Waar een mens stil wordt

  20/10/2013
  De zesdes bezochten vorige week het fort van Breendonk: dit fort werd door de nazi's gebruikt als werk- en doorgangskamp en was de laatste halte in België voor deportatie naar de concentratiekampen.

  De zon blijft schijnen op SGW

  15/10/2013

  Vorige zaterdag repeteerde ons schoolkoor de vierde keer voor het 11.11.11-benefietconcert dat plaatsvindt op woensdag 23 oktober om 19.30 uur in CC Nova. Sfeerbeelden via deze link. Er zijn nog enkele kaarten over. Rep je naar CC Nova.

  Nil novi sub sole

  10/10/2013

  Donderdag 10 oktober, 8.25 u. Lokaal 84 baadt in een zee van (dubbel) regenbooglicht op het moment dat 6GL-LT de klas binnenstapt.De dag beginnen met Latijn is altijd een festijn. Dit zegt alvast de leraar Latijn. 

  De OLB eet ook spaghetti

  09/10/2013
  Deze week gaan de uitnodigingen voor de spaghettiavonden de deur uit. We zijn blij dat de Oud -leerlingenbond zich bij ons aansluit met hun jaarlijkse reünie. De OLB doet ook een oproep aan alle oud-leerlingen (ook van de periode voor de fusie) om zich te registreren op hun Facebookpagina zodat u voortaan van al hun activiteiten op de hoogte bent.

  Middagactiviteiten van start

  08/10/2013
  Onder het motto "middagactiviteiten zetten je school in beweging" zijn deze middag de klassencompetities minivoetbal van start gegaan.  Met veel publieke belangstelling haalde 2GL het in de allereerste wedstrijd van 2Mb. Een mooi begin voor een veelbelovend jaar met talrijke gevarieerde middagactiviteiten.

  Abada kookt (nog niet helemaal) van woede

  08/10/2013
  De koorleden zijn stilaan naar hun topvorm aan het groeien: de repetities worden intenser in functie van het 11.11.11- benefietconcert van woensdag 23 oktober in CC Nova. Klik hier voor sfeerbeelden. Hier vind je nog meer foto's! Er zijn nog kaartjes te verkrijgen in CC Nova.

  In dubio pro libertate

  01/10/2013

  De 6des Klassieke Talen brachten vorige maandag door in een zonovergoten Gents justitiepaleis. Ze volgden er met retorische aandacht de slotpleidooien van de lopende assisenzaak. Het werd een dag lang bezinnen over de kracht van het woord, over de zin van een volksjury, over de ethiek van de advocaten, over de toestand van onze maatschappij in het algemeen ...

   

  SNS: een aanrader voor sportievelingen!

  30/09/2013
  Tip van de vakgroep L.O.: Sport Na School biedt een brede waaier aan sporten voor een zeer democratische prijs. Je kiest zelf wat, wanneer en hoe vaak je wil sporten. Je bent ook automatisch verzekerd via BLOSO. Van atletiek tot Zumba, keuze genoeg! Klik www.sportnaschool.be voor alle info.

  Eucharistieviering voor de eerstejaars

  27/09/2013

  In de grote Sint-Gertrudiskerk vierden onze eerstejaars samen eucharistie. Wij hebben een droom... We dromen samen van een school waar leerkrachten en leerlingen, door het wel en wee van een schooljaar heen, samen op weg willen gaan naar een goede toekomst. 

  De vierdes trekken de natuur in

  26/09/2013
  De vierdes hebben het druk deze week. Ze trekken tussen het koken en het bezoek aan Rijsel door ook nog op onderzoek in de natuur. Of het nu aan het Donkmeer of in Geraardsbergen is: ook de kleinste levensvormen ontsnappen niet aan hun aandacht.

  De tweedes ontdekken Wetteren

  25/09/2013
  Voor de tweedes ging de ontdekkingstocht al iets verder. Het was een schitterende dag om te fietsen door de mooie landschappen in Wetteren. De weergoden waren ons zeer gezind en de leerlingen hebben dan ook met volle teugen genoten.
   

  Eerstes op onderzoek in eigen school

  24/09/2013
  Na de eerste lesjes aardrijkskunde: 'Landschap, foto en kaart' gaan de leerlingen van het eerste jaar op leeruitstap in en rond de schoolgebouwen. Ze leren werken met een kompas en moeten de plattegrond op verschillende plaatsen juist oriënteren. Vandaag was het de beurt aan 1MB, heel leuk met dit prachtweer.
   

  De vierdes koken vegetarisch

  24/09/2013
  De vierdes hebben het druk deze week. Ze krijgen onder meer een workshop rond de destructieve invloed van de westerse voedingsgewoontes op onze planeet en haar bewoners. Met de actie “KOOK het VOORT” laat de werkgroep Milieu Op School hen proeven van een vegetarisch alternatief. Foto's.  

  De vierdes verkennen Rijsel

  24/09/2013
  De vierdes hebben het druk deze week. De zon was van de partij vorige dinsdag en dat kwam ten goede aan de leerlingen die zich via spelletjes en opdrachten moesten verstaanbaar maken in Rijsel.Ze werden er ondergedompeld in de Franse taal en cultuur. Verdeeld in kleine groepjes en begeleid door Roeland monitoren , genoten ze ervan om hun kennis om te zetten in praktijk!

  Zesdes ontdekken Oost -Vlaamse landschappen

  22/09/2013
  De zesdejaars trokken op ontdekkingstocht naar bijzondere landschappen in onze provincie. Ze lieten zich verrassen door onbekende en vooral ook heel mooie hoekjes in onze streek.

  Eerstejaars op verkenning in de natuur

  17/09/2013
  Dicht bij de school, in de mooie tuin aan RVT Schelderust, trokken de eerstejaars op biotoopstudie. Voor een verrassende ontdekkingstocht hoef je niet altijd ver te reizen! (Nu ook foto's van tweede groep).

  Grote broers en zussen, BEDANKT!

  15/09/2013

  Tijdens de bezinningsdagen worden de derdes niet alleen begeleid door hun eigen leerkrachten, maar ook door de "grote broers en zussen". Dit zijn oud-leerlingen die enthousiast meestappen in ons project: hoe helpen we jonge mensen zichzelf te zijn, anderen te respecteren en samen te bouwen aan een droom van een klas. Bedankt voor dit engagement, jullie waren fantastisch! 

  Tweede groep derdes op bezinning

  12/09/2013

  De zon schijnt niet meer zo fel als vorige week, maar de regengoden zijn ons wel gunstig gezind in Tongerlo. Een "droge" waardetocht en veel fijne momenten in een fotoreportage samengevat. Groepsfoto's met opdracht: zoek de B.V. !

  Dans of opera? Theater of jazz?

  11/09/2013
  Deze week kan je nog tot vrijdag inschrijven voor de tweede reeks Buitenschoolse Culturele Activiteiten. Een schitterend gevarieerd aanbod staat voor je klaar, klik op kalenders - cultuurkalender en je krijgt alle info. Het wordt een moeilijke keuze!

  Stralende zomerzon op bezinningsdagen 3des

  05/09/2013
  Een eerste groep derdes vertrok woensdag op bezinning. Sport en spel, ontspanning, maar ook ernstige werkmomenten bieden iedereen de kans om elkaar écht te leren kennen. Samen bouwen aan een top-klas voor een top-schooljaar! En met de hulp van de zon lijkt de zomer nog wat langer te duren ... Groepsfoto's.

  Eerstejaars voor het eerst samen op stap!

  04/09/2013
  De eerstejaars stapten dinsdagochtend op de bus voor een zonovergoten ontmoetingsdag. Nog onwennig vertrokken kwamen ze blij en tevreden terug: het komt helemaal goed in de nieuwe klas! Foto's De Pinte en Foto's Waasmunster

  Zomerse teambuilding voor tweedejaars

  03/09/2013
  Ook de tweedes werden warm onthaald. Onder een schitterende zomerzon leerden de nieuwe klasgenoten elkaar beter kennen. Nog een beetje vakantiegevoel met  een schools sausje.  

  Eerstes via rode loper naar SGW

  02/09/2013
  Directeur Van Driessche verwelkomt persoonlijk de eerstejaars. Een beetje aarzelend stappen ze het grote college binnen om na een gezond ontbijt en een eerste kennismaking met hun titularissen met een brede glimlach terug te keren naar huis. Fotoverslag van een spannende eerste schooldag! 

  SGW is gestart met Office 365

  29/08/2013
  SGW werkt niet meer met Horde maar met Office 365. Sinds vandaag maandag 26 augustus komen de nieuwe mails toe in Office 365. De oudere mails kunnen nog steeds geraadpleegd worden via Horde. Leerlingen zullen vanaf 1 september via de nieuwe mailserver kunnen inloggen.

  Boeken afhalen bovenbouw woe 28 aug

  28/08/2013

  De boeken liggen klaar in de feestzaal. Tweede graad komt in de voormiddag. 09.00 uur: 3ECA + ECB
  09.30 uur: 3LA + 3LB
  10.00 uur: 3HWE + 3GL + GA + GB
  10.30 uur: 3WE
  11.00 uur: 4ECA + 4ECB
  11.30 uur: 4LA + 4LB + 4WE
  12.00 uur: 4HWE + 4GL + 4GA + 4GB 
  Derde graad komt in de namiddag.
  13.30 uur: 5ET + 5EWE + EWI + 5WW
  14.00 uur: 5GL + 5GWE + 5GWI + 5HWE1 + 5HWE2
  14.30 uur: 5LT + 5LWE + 5LWI + 5TWE + 5TWI
  15.00 uur: 6ET + 6EWE + 6EWI + 6GL + 6GWE + 6GWI + 6WW
  15.30 uur: 6HWE + 6LT + 6LWE + 6LWI + 6TWE + 6TWI
   

  Boeken afhalen eerste graad woe 28 aug

  28/08/2013

  Eerste graad: boeken liggen klaar in de studiezaal.

  TWEEDES komen in de voormiddag: LATIJNSE om 9.00 u (A -M) en 09.45 u (N -Z). MODERNE om 10.30 u (A - M) en om 11.15 u (N -Z).GRIEKS LATIJN om 12.00 u.  EERSTES komen in de namiddag. LATIJNSE: 13.30 u (A - M), 14.15 u (N - Z). MODERNE: 15.00 u (A - M) en 15.45 u (N -Z).  

   

  Abadabukileyo gaat 11.11.11

  20/08/2013

  Op 23 oktober geeft ons schoolkoor in CC Nova een benefietconcert voor 11.11.11. De eerste van zes repetities vindt plaats op zaterdag 31 augustus van 14 tot 17 uur in de collegekapel. In totaal hebben al een 130-tal zangers toegezegd. Heb ook jij zin om mee te zingen voor een betere wereld? Iedereen met stem en hart op de  juiste plaats WELKOM! Alle info via reinout.bracke@sgw.be.
   
   

  We zijn terug, maar nog niet allemaal!

  19/08/2013

  Vanaf vandaag is de school open! Terwijl de leerlingen nog een paar weken genieten van een super zonnige vakantie, wordt alles in gereedheid gebracht om hen op maandag 2 september te verwelkomen. Inschrijven kan nog. Voor alle vragen kunt u ook weer terecht op het secretariaat.  

  Proclamatie tweedes

  28/06/2013

  Onze tweedejaars kregen hun eerste "diploma" plechtig (maar ook met een kus van de juf/meester!) overhandigd door hun klassenleraren. Directeur Van Driessche stak hen een hart onder de riem voor een mooie loopbaan in de richting van hun keuze. Een klein aandenken én receptie maakten de laatste schooldag extra leuk!

  Proclamatie zesdejaars

  26/06/2013

  Woensdagavond verkeerde onze school in feeststemming

  met hun ouders,leerkrachten en genodigden als getuigen kregen de zesdejaars hun welverdiende diploma. En vooral ook veel felicitaties en hartelijke wensen voor een fijne toekomst.

  Robin Wettinck wint liveoptreden van Sherman

  21/06/2013

  De provincie Oost-Vlaanderen lanceerde begin april een nieuwe interactieve website www.eenenaloor.be . Om de website te promoten organiseerde ze bovendien een wedstrijd voor alle Oost-Vlaamse scholen. Robin Wettinck uit 6 Hum. wet. won met zijn filmpje "Spijt" een akoestisch optreden van SHERMAN voor al zijn jaargenoten. Een extra verrassing dus voor de afscheidnemende zesdejaars!

  Jonge economisten evalueren minimarkten

  20/06/2013
  De leerlingen van 3 EC kwamen na hun laatste proefwerk samen om hun project  "Minimarkt" af te sluiten. Samen met leerkracht economie Els Van Hauwermeiren en taaladviseur Veerle Verbeke werd het werkjaar geëvalueerd: de afgelaste Collegefeesten waren een streep door de rekening, maar dit werd schitterend hersteld door een extra verkoopmoment tussen de middag. Zo was er toch nog een gunstig resultaat. Dat verdiende een hapje en een drankje!

  De cultuurkalender 2013-2014 is er!

  14/06/2013

  Het cultuuraanbod (BCA) voor de toekomstige leerlingen 3de graad, ouders, oud-leerlingen en leerkrachten is nu volledig. Je leest alle info over de Buitenschoolse Culturele Activiteiten in de cultuurkalender. Daar kan je later deel twee van het inschrijvingsformulier downloaden. Hou alvast de data vrij, het wordt een zeer boeiend cultuurjaar!

  Mini is maxi!

  02/06/2013

  Vrijdag 31 mei stelden de drie miniondernemingen hun jaarlijkse resultaten voor. De 6 EC stelden hun aandeelhouders niet teleur. In september verkochten ze aandelen voor 10 euro per stuk. Na 9 maanden hard werken, waren ze meer dan tevreden met hun resultaten."I-mini" bracht een rendement van 47,2 %, zodat het aandeel nu 14,72 euro waard is. "Untitled" deed het nog beter: het aandeel staat nu maar liefst 15,39 euro genoteerd en"Give a gift" kan zelfs meer dan 21 euro per aandeel uitbetalen.Aan alle miniondernemers een meer dan verdiende proficiat!
  De avond werd afgesloten met een receptie aangeboden door onze school.

   

  Inschrijven kan ook op zaterdag 1 juni!

  01/06/2013
  We sluiten graag aan bij de actie GasTvrij Wetteren door op zaterdag 1 juni van 14.00 tot 17.00 uur extra gelegenheid tot inschrijven te bieden. Uit solidariteit met de actie van de gemeente bieden we de liefhebbers van perimeterkoopjes parkeergelegenheid aan op onze speelplaatsen. 

  Eerstejaars op sportief avontuur

  21/05/2013
  Ook in Sint-Niklaas en Hamme was het een koude en natte sportdag, maar dat hield deze sportievelingen niet tegen om er een fantastische dag van te maken. Zelfs de leerkrachten lieten zich niet ontmoedigen... We kregen ook foto's van de activiteiten in Heuvelland.

  De SGW-versie van de echte flandriens

  20/05/2013

  Striemende regen, ijskoude temperaturen, Vlaamse Ardennen. Een ideaal menu voor echte flandriens. Meer dan 100 km reden deze dapperen op de sportdag. Respect!

   

  Minivoetbal: BRONS voor de miniemen!

  15/05/2013

  Tijdens het tweede en derde trimester streden 35 scholen voor de beker van Oost-Vlaanderen.Na talrijke overwinningen in de voorronden en halve finale, behaalde  de SGW-schoolploeg van de eerste graad brons.Een heel mooie prestatie.  Proficiat jongens!

   

  Collegefeesten afgelast, behalve ... de AWARDS!

  15/05/2013

  Op vrijdagavond startten de CF met de AWARDS voor de tweede graad, het was de enige activiteit die kon plaatsvinden. We tonen dan ook graag een extra grote fotoreportage van op de rode loper. 

  Voor de gehele reportage, klik je hier.

  Sportief SGW in stadsloop De Gentenaar

  13/05/2013
  21 leerlingen en leerkrachten trokken naar Gent om de 5 of 10 km te lopen. Iedereen heeft dat schitterend gedaan! Het is zeker voor herhaling vatbaar, maar dan graag met nog meer sportievelingen! Foto's

  Derdejaars oefenen hun EHBO-kennis

  12/05/2013
  Elk jaar krijgen de derdes op hun waardedag een EHBO-cursus. Een medewerker van het Rode Kruis simuleert verschillende verwondingen en de leerlingen moeten effectief eerste hulp verlenen. Samen met de leerkracht wordt er nadien besproken wat goed was en wat beter kon.Verbazingwekkend hoe echt het allemaal lijkt. Een dag later toont de  realiteit ons hoe ontzettend belangrijk hulpverleners zijn ...

  De school is op maandag 13 mei opnieuw open

  12/05/2013

  Het Sint-Gertrudiscollege kan opnieuw open, in alle veiligheid, na nulwaardemetingen door de bevoegde diensten in alle lokalen en ruimtes. We verwachten alle leerlingen om 10.15 uur op school.Dit geeft het SGW-team de kans om alle voorbereidingen van de Collegefeesten te verwijderen en de lokalen terug in orde te zetten. De leerlingen worden gebrieft over de gevolgen van de sluitingsperiode op hun studie.

  Ook op woensdag is de school gesloten

  08/05/2013
  In overleg met het crisciscentrum zal de school morgen woensdag 8 mei ontoegankelijk blijven en zullen wij dus gesloten zijn. De toestand is ondertussen weer verergerd.

  De Collegefeesten, inclusief Cultuurfrituur, worden definitief afgelast.

  Blijf onze website de komende dagen volgen. De directie.

  De school ook gesloten op dinsdag

  07/05/2013
  De brandweer gaat morgen grondige metingen uitvoeren, daarom blijft de school nog ontoegankelijk. Bijgevolg vervallen morgen dinsdag 7 mei ALLE lessen.
  Het is gebruikelijk dat men bij dit soort rampen grote organisaties zoals scholen niet snel vrijgeeft omwille van de extreem grote verantwoordelijkheid. Het bericht is ons gemeld door het crisiscentrum.

  De taal- en cultuurreizen van de vijfdes gaan echter WEL door (zie onderstaand bericht).

  Vertrekplaats uitstappen 5des GEWIJZIGD

  06/05/2013
  De vertrekplaats voor de taal- en cultuurreizen op dinsdag 7 mei is gewijzigd.
  Alle bussen vertrekken vanop de parking van de Carrefour GB , Zuidlaan 115.
  Dit geldt ook voor de reis naar Londen. Het vertrekuur voor Londen is 06.30 uur.

  De school open op dinsdag?

  06/05/2013

  Zoals de toestand nu gunstig evolueert, ziet het ernaar uit dat we morgen, dinsdag, onze schoolinfrastuctuur weer mogen gebruiken. Wij verwachten in de loop van de namiddag bevestiging.

  Alvorens de school vrijgegeven wordt,  zullen de gebouwen eerst door de brandweer en de civiele bescherming gecontroleerd worden om de veiligheid te garanderen.

  Wat de opstapplaatsen voor de studie-uitstappen morgen betreft: iedereen is het erover eens dat we het best bij de oorspronkelijke opstapplaats blijven om zo weinig mogelijk misverstanden te hebben door niet aangekomen informatie. Toch willen we zekerheid over het vrijgeven van de opstapplaatsen. We gaan ervan uit dat we die zekerheid in de loop van de late namiddag zullen krijgen. Wat wij weten, zult u ook zo snel mogelijk weten.

  Wat de Londenreis betreft - met verplaatsing vanaf Wetteren per bus, en niet per trein, naar Brussel Zuid - zullen we de leerlingen informeren over vertrekuur en locatie via de website en een oproep doen aan wie dit leest om de medeleerlingen via de sociale media (Facebook, Instagram ...)  te informeren. We zullen een aantal leerlingen bellen om op die manier ook nog een keer de informatie te verspreiden.

  Gelieve de website in het oog te houden voor de meest up-to-date informatie.
  Met vriendelijke groet en tot later op de dag.
  De directie

  De school ook gesloten op maandag 6 mei

  06/05/2013

  Het crisiscentrum van de gemeente Wetteren en van de provincie Oost-Vlaanderen heeft beslist dat het Sint-Gertrudiscollege op maandag 6 mei volledig gesloten moet blijven omwille van de veiligheid. Men zal namelijk het zwaar gecontamineerde bluswater dat nu aan de Scheldekade gestockeerd wordt, overpompen naar een schip.

  Men wil daarbij niemand in gevaar brengen.
  We hopen met u op een 'back to normal' op dinsdag 7 mei ...

  Ook geen Collegefeesten op zondag

  05/05/2013

  Op last van het crisiscentrum van de gemeente Wetteren en de provincie Oost-Vlaanderen mogen ook morgen zondag 5 mei de Collegefeesten niet doorgaan.

  We hebben alle begrip voor deze beslissing, genomen uit veiligheidsoverwegingen.

  Cultuurfrituur uitgesteld?

  04/05/2013

  Het leerlingenproject Cultuurfrituur dat voor vandaag was gepland, zal ook op zondag niet kunnen doorgaan. De ontgoocheling is groot. Maar groot is ook de bereidwilligheid. Er wordt bekeken of dit evenement kan plaatsvinden op zaterdag 11 mei. Ben je die dag nog beschikbaar? Hou je dan vrij.

  Deelnemers kunnen dit zo vlug mogelijk bevestigen op cultuurfrituur@sgw.be.

  Geen Collegefeesten op zaterdag

  04/05/2013

  Wegens giftige dampen in de riolering werd veiligheidshalve de hele Wegvoeringstraat, waaronder ook onze school, geëvacueerd. Niet alleen de Cultuurfrituur, maar ook alle andere activiteiten op zaterdag zijn daardoor afgelast.

  De situatie voor zondag is nog af te wachten. Blijf hiervoor de website volgen ...

  Cultuurfrituur mag niet doorgaan

  04/05/2013

  De overheid heeft beslist om alle buitenactiviteiten te verbieden. Zie ook de info op de site van de gemeente Wetteren. Het crisiscentrum heeft ons dit bevestigd. Voor de NAP en de kaasavond wachten we nog af hoe bereikbaar het centrum zal worden in de loop van de namiddag. Hou deze site in de gaten!  

  The voice of ... SGW komt!

  03/05/2013
  Ze is oud-leerlinge. Ze heeft een prachtige, zuivere stem. Ze heeft de halve finale van The Voice van Vlaanderen gehaald. En ze komt zaterdag 4 mei naar ... de cultuurfrituur! JANA  VERZORGT HET VERRASSINGSOPTREDEN!

  Nog één keer slapen en onze sterren zullen stralen

  03/05/2013
  Het is nu bijna zover: de "cultuurfrituristen" zijn volop aan het repeteren voor hun optreden op de Collegefeesten. Zaterdagnamiddag is het zover! We haalden alvast de krant.

  Onze jongste economisten doen zaken op de Collegefeesten

  29/04/2013
  De leerlingen van 3EC bieden op de CF allerlei lekkers aan in het kader van de "minimarkt". Zo brengen ze de lessen economie in de praktijk. De marketing hebben ze al onder de knie, zo bleek op de Open Dag.

  Zaterdag stonden de SGW-deuren wijd open

  27/04/2013

  De Open Dag was er speciaal voor 12-jarigen en hun ouders: ze bezochten de lokalen en de infobeurs, ze luisterden naar onze leerkrachten die hun vak met vuur voorstelden. Zo lieten we hen proeven van de sfeer op ons college. Een impressie in 20 foto's.

  2des speeddaten met 4 en 5des over ... studiekeuze

  22/04/2013
  De 2des kiezen in juni een nieuwe studierichting. Ze krijgen daarover info van het CLB en de leerlingenbegeleiders. Zo bouwen ze een keuzedossier op. Maar een goed gesprekje met een ervaringsdeskundige betekent nog zo veel meer. Bedankt aan alle enthousiaste advocaten van de verschillende richtingen! Foto's. 

  4WE1 een beetje moe na de lessenmarathon

  20/04/2013

  4 WE1 heeft er een lessenmarathon van 24 uur opzitten. De leerlingen voerden een heel jaar lang allerlei acties en lieten zich sponsoren voor hun inspanningen. De opbrengst gaat naar Bone4Kids. Fotoreportage. Alvast een grote proficiat, ook aan de dappere leerkrachten trouwens!

  Lille op zijn Frans voor onze vierdes

  20/04/2013

  Omdat Frans de tweede landstaal is en elke Vlaming zich uit de slag moet kunnen trekken, kregen onze vierdejaars een dagje Rijsel voorgeschoteld. In groepjes van 10 verkenden ze de stad met als gids een “Lillois(e)” en kregen ze allerhande taalopdrachten. De conclusie van de gidsen op het einde van de dag was heel erg lovend voor onze leerlingen: “ils se débrouillent très bien”. Klik hier voor wat sfeerbeelden.

  Bijna in de finale ...

  18/04/2013
  In het minivoetbal haalden onze kadetten bijna de finale van Oost-Vlaanderen. Met het Heilige Maagdcollege van Dendermonde troffen ze in de halve finale hun meerdere. Toch proficiat, jongens!

  Lunchen met de Romeinen

  30/03/2013
  De leerlingen van de tweede Latijnses proefden van een echte Romeinse lunch. Fastfood of gezond eten? 

  Fluo wordt beloond

  30/03/2013

  De leerlingen die de voorbije winter bij elke onverwachte controle fluo droegen, kregen vandaag een beloning: een coole schoudertas! En nog véél belangrijker: zij waren overtuigd dat gezien worden tijdens donkere winterdagen veiliger is.

  Tongeren met het tweede jaar

  30/03/2013
  Donderdag 28 maart gingen de leer- lingen van de tweede moderne weten- schappen op zoek naar Romeinse over- blijfselen. Waar konden ze dat beter doen dan in Tongeren? In het museum gingen de leerlingen al gamend op zoek naar de oplossingen van hun vragen. Ook bij de stadswandeling kwamen zij heel wat te weten over Tongeren in de Romeinse tijd. Hier enkele foto's.

  Ze zijn vertrokken, de zesdes. En de tweedes ook

  29/03/2013
  Veel volk op De Aard donderdag in de vooravond! En koud! Onze zesdejaars vertrokken naar een hopelijk warmer en zonniger Italië. Vrijdag stapten de tweedes op een splinternieuwe bus naar hopelijk veel skiplezier. We volgen beide reizen via de blogs.

  Eerstejaars nemen teletijdmachine

  29/03/2013
  In Aubéchies voor één dag in het verre verleden leven : het werd een verrassende en interactieve tocht door het dagelijks leven van onze voorouders. Archeologie en geschiedenis: zo boeiend!

  Wetenschappen moet je beleven

  27/03/2013
  Dat deden de leerlingen van 6 EWE, GWE, LWE, TWE en WW.  In het kader van het competentiegericht onderwijs proberen wij hen te leren zelfstandig een wetenschappelijk onderzoek tot een goed einde te brengen. In het begin van het jaar kozen ze binnen welk vak (aardrijkskunde, bio, chemie of fysica) ze een onderwerp zouden verwerken.  Dan moesten ze zelf de nodige theoretische kennis vergaren om tot een onderzoeksvraag te komen. Vandaag konden ze gedurende 3 lesuren deze kennis toepassen in een practicum.  Er werd druk overlegd, gemeten, gediscussieerd en op het eind werden de resultaten verwerkt.  We zagen bij alle groepen nieuwsgierigheid, enthousiasme en ook wel trots dat het hen lukte. Proficiat aan alle wetenschappers in spe voor jullie inzet vandaag.

  Proeven van de Grote School en van ... pannenkoeken

  20/03/2013
  De basisscholen uit de streek komen op bezoek deze week. Het zesde leerjaar komt het college verkennen: een eerste les Latijn uitproberen, een kijk krijgen op de lessen techniek, het ICT-lokaal uittesten, een wiskundige uitdaging aangaan ... Zo veel nieuwe indrukken opslaan: dat verdient een pannenkoek! Foto's.

  SGW op TV voor zuiver water

  19/03/2013

  Ook op dinsdag voerden we actie én we kregen bezoek! Klik op de link om de reportage op TV OOST te bekijken. De actie zal vrijdag wereldwijd politici aanspreken om hun beloftes na te komen om iedereen waar ook ter wereld te voorzien van zuiver drinkwater en veilige sanitaire voorzieningen.

   

  4ECA2/ECB/WE2 walk for water

  18/03/2013
  Miljoenen mensen moeten elke dag gemiddeld 6 kilometer wandelen, gewoon om het water te halen voor hun basisvoorzieningen. Op Wereldwaterdag 22 maart zullen duizenden mensen over de hele wereld 6 kilometer stappen om aandacht te vragen voor de waterproblematiek. Onze leerlingen geven alvast het voorbeeld!

  Wereldwaterdag wordt actieweek in SGW

  16/03/2013
  Volgende week staat onze school stil bij het hoge verbruik van flessenwater in ons land en de grote milieubelasting die dat met zich meebrengt. Daarom worden de drankautomaten gedurende een week op non-actief gesteld en zal er - ook tijdens de middagpauzes - enkel kraantjeswater ter beschikking staan. Meer info.

  Mondiale dag voor vijfdes

  08/03/2013

  Samen naar de sobere maaltijd en daarna mondiale dag voor de vijfdejaars: actie voeren voor Broederlijk Delen met een car wash, maar ook kijken naar de campagnefilm, luisteren naar een getuigenis uit Oeganda en naar Dirk Barrez.

  Spannende wiskunde op de Olympiade

  06/03/2013

  2288 JWO- en VWO-leerlingen streden voor een plaatsje in de nationale wiskundefinale. 30 onder hen kwamen van onze school! Proficiat! Ook aan de 2 leerlingen die door omstandigheden niet mee konden doen.

   

  SGW eet sober deze week

  05/03/2013

  Deze week nemen 866 leerlingen en leerkrachten deel aan de sobere maaltijden ten voordele van Broederlijk Delen. De eerste graad kwam eerst aan de beurt, donderdag en vrijdag de andere graden. Proficiat aan alle deelnemers die zo een gebaar van solidariteit stellen.

  Terug uit Polen, parel in het oosten

  17/02/2013
  Onze 40 leerlingen zijn behouden en wel, maar vooral diep geroerd, teruggekeerd van hun uitwisseling. Wil u hun “indruk”-wekkende  avonturen herbeleven? Klik dan bij projecten op "Uitwisseling Polen ". Van dag tot dag hebben ze er hun belevenissen achtergelaten.

  Vierdes gingen langlaufen

  09/02/2013

  Vorige donderdag lag er onverwacht veel sneeuw in de Ardennen. In allerijl werd een wintersportdag georganiseerd voor de vierdes: langlaufen in Hockai. Wondermooie natuur, sportieve prestaties, een heerlijke dag met zicht op de krokusvakantie. Fotoreeks .

  Ouderraad leert reanimeren

  08/02/2013
  In het kader van het project hartveilige school hebben nu ook ouders de kans gekregen om de workshop reanimeren en defibrilleren te volgen. Hier foto's.

  Polen, here we come!

  07/02/2013

   40 leerlingen uit 5 en 6 vertrekken naar Polen. Na een bezoek aan Auschwitz, Krakau en Wroclaw rijden ze door naar onze zusterschool in Krzesiny, nabij Poznan. Daar zullen ze een week lang samenleven met de leeftijdsgenoot die ze leerden kennen tijdens het eerste deel van de uitwisseling in oktober.Voor hun blog: klik op het icoon.

  SGW ontmoet Belgische wereldtop atletiek

  06/02/2013
  Vorige week waren leerlingen van de eerste graad in de Topsporthal voor Sport Na School (SNS) - atletiek. Ze hebben daar wereldsterren Svetlana Bolsjakova en Jonathan Borlée ontmoet die de jeugd een hart onder de sportieve riem kwamen steken. En onze jonge atleten deden het ook zeer goed!

  Geo-olympiade: de eerste stap naar Kyoto is een feit ...

  06/02/2013
  Vandaag werd voor de 18de keer de Vlaamse Geo-olympiade georganiseerd.  SGW was opnieuw goed vertegenwoordigd. 15 lln van de 3de graad offerden hun vrije namiddag op om geografische raadsels op te lossen, ruimtelijke processen in te schatten en om hun oriënteringsvermogen op de proef te stellen.De ultieme beloning ligt in Kyoto (Japan). Lees meer.
   

  Het leven zoals het is in het Vlaams Parlement

  04/02/2013

  Hommeles in het Vlaams Parlement met 6 Humane Wetenschappen op de getuigenbank. "Een mooi staaltje theater", liet een leerling zich ontvallen.

  Link

  Zesdes waren op bezinning

  03/02/2013
  Ze zijn terug, onze zesdes! Veel ervaringen rijker. Ze konden een keuze maken uit talrijke mogelijkheden: stiltedagen in de abdij van Orval, sportieve bezinningsdagen, inleefverblijven in verzorgende instellingen, kennismaking met de vreemdeling in Wetteren ... Klik hier voor een overzicht.

  De 2 MW gaan shoppen in Wereldwinkel

  29/01/2013

  In de lessen sociaaleconomische initiatie (SEI) gaan de leerlingen op uitstap naar de Oxfam Wereldwinkel. Zij maken kennis met dit verkooppunt én de producten die er verkocht worden. Door de medewerkers van de Wereldwinkel wordt uitleg gegeven over de herkomst van de producten en de werking van deze organisatie. Hoe economie en solidariteit kunnen samengaan ...

  Damiaan en de stiftjes

  23/01/2013
  Elk jaar verkopen de tweedejaars de bekende stiftjes ten voordele van de Damiaanactie. Het was erg koud én glibberig, maar onze tweedes hebben dat schitterend gedaan. Voor een prikje red je een mensenleven ...

  Violet is Sofie Gerardi. Enkel op zondag.

  18/01/2013

  Violet Braeckman (5GL) speelt een belangrijke rol in de spannende televisiereeks Salamander, te zien op Eén op zondagavond.  Ze acteert naast heel grote namen als de dochter van het hoofdpersonage (rol van Filip Peeters).

   

  Afscheid van oud-superior Goedgezelschap

  14/01/2013
  Op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar nam Wetteren afscheid van E.H. Goedgezelschap. Zijn leven was verbonden met onze gemeente en ons college: als leraar, als superior, als pastoor van Overschelde, als voorzitter van het schoolbestuur, als vriend van velen. 

  Kerstevocatie op SGW

  21/12/2012
  Een mooi kerstprogramma: een kerstmarkt ten voordele van Welzijnszorg, een kerstvertelling, fotoshoots, een muzieklounge, een spijkerspel en nog heel wat andere activiteiten. De kerstsfeer was overal te voelen.

  Schitterende beelden

  03/12/2012
  Ze zijn er eindelijk, de beelden van het galaconcert van ons schoolkoor.
  Klik hier om de avond te herbeleven.

  Galaconcert indrukwekkend

  23/11/2012
  Met 150 stonden ze gisteren op het podium van CC Nova, de zangers en vooral oud-zangers van Abadabukileyo. Ze maakten er een indrukwekkend optreden van met als klap op de vuurpijl een gastoptreden van Luc De Vos en monseigneur Van Looy. Hier al een eerste groepsbeeld. En ook een ode aan 15 jaar zalig zingen, gemaakt door een oud-zanger.

  Generale van het galaconcert

  21/11/2012

  Woensdagavond 21 november vond de generale repetitie van het galaconcert van ons schoolkoor plaats. Nog zonder podium, nog zonder projectie, nog zonder technische steun. Maar laat één ding duidelijk zijn: de 150 zangers zijn er helemaal klaar voor. Vrijdag wordt CC Nova een muziektempel tot de nok gevuld met enthousiasme. Hier wat sfeerbeelden.

  Miniondernemingen op SGW

  20/11/2012
  Op vrijdag 9 november vond de algemene vergadering van de SGW-miniondernemingen plaats.
  Deze avond stelden onze zesdejaars uit de economische richtingen hun drie miniondernemingen voor: foto's
  1. Give a gift (geschenken, oorbellen)
  2. Untitled (T-shirts bedrukken, geschenkjes)
  3. I-mini (planten, wenskaarten, petten bedrukken)

  Eucharistieviering 2de jaar

  19/11/2012

  Op 15 nov. kwamen de tweedes samen voor een viering rond Allerheiligen.

  Ik heb je lief

  Ik heb je liever

  Liever dan mijn leven

  Dan om het even wat

  Ik heb je lief

  Ik heb je liever

  Liever Liefste

  Elke dag

  SGW gaat fluo - dag 4

  15/11/2012
  Voor wat hoort wat, dus beloonden we onze fluorescerende leerlingen deze ochtend ook weer met een kleine attentie! 's Middags bewezen de leerlingen van de eerste graad dat ook zij knap overweg kunnen met hun fiets. Kijk zelf maar!

  SGW gaat fluo - dag 2

  13/11/2012

  Met een lange busreis in het vooruitzicht oefenden de 2des en 6des alvast een busevacuatie. Weinig waarschijnlijk, maar veiligheid voor alles! Daarnaast showden de leerlingen van de tweede graad hun behendigheid op het fietsparcours. Wat een uitdaging! Foto's .

  Abadabukileyo wordt 15!

  13/11/2012
  Vandaag -  13 november – verjaart ons schoolkoor. Dag op dag 15 jaar geleden vond de eerste repetitie plaats. Om dat speciaal in de verf te zetten, kan je vanaf vandaag tot 7 december in de foyer van CC Nova de fototentoonstelling “De kracht van zingen” bezoeken. Loop zeker eens langs!

  SGW gaat fluo - dag 1

  12/11/2012

  Onze leerlingen worden gestimuleerd om fluo te dragen. Al wie fluo draagt, krijgt een beloning. Een kleine beloning voor iets kleins, een grote voor iets groots ;-) Op volgende foto's merk je meteen het effect van fluo in het donker.

  POST-ITgekte op SGW !

  09/11/2012
  De 2e Modernes van SGW werden uitgedaagd: een mooi ontwerp (tekening + slogan) maken in het kader van "VEILIG IN HET VERKEER" en de aandacht trekken van alle leerlingen op de school om zich veilig in het verkeer te begeven!
  FLUO, HELM, ZICHTBAARHEID ?

  En het resultaat is schitterend! De foto's spreken voor zich.

  Galaconcert komt dichter

  09/11/2012
  Op vrijdagavond 9 november vond de vierde repetitie voor het galaconcert van ons schoolkoor plaats. Alweer waren ze met meer dan 100, zangers en oud-zangers. Nu enkel nog de generale op 21 november en dan het grootse concert zelf op vrijdag 23 november. Spijtig genoeg uitverkocht. Beelden van de repetitie vind je hier .

  Sing for the climate

  26/10/2012

  Op 26 oktober werd er gehoor gegeven aan de oproep van Nic Balthazar. We zagen de clip die op school werd gemaakt.  Een leerkracht van MOS gaf duiding waarom ons klimaat in gevaar is. Daarna zong iedereen mee.  Tijdens de middagpauze werd er geproefd van alternatieven voor  vlees. Minder vlees eten is niet alleen gezonder, het is ook beter voor ons klimaat.

  Hier het filmpje van onze school.

  Naar de stad der Sinjoren ...

  18/10/2012

  De laatste uitstap voor onze Poolse gasten ging naar Antwerpen: het MAS, de binnenstad, het Rubenshuis … De zoveelste onvergetelijke herinnering aan het prachtige Vlaanderen. Hier foto’s.

   

  Bruksela, stolica Europy

  17/10/2012

  Op woensdag gingen onze Poolse uitwisselingsstudenten naar Brussel, naar de hoofdstad van Europa. Eerst werden ze rondgeleid door Jana en Lotte, twee leerlingen van ons vijfde jaar. Vervolgens bezochten ze de Europese instellingen. Hier foto’s.

  No more war!

  16/10/2012

  Dinsdag was een bewogen dag voor onze Poolse gasten. Een bezoek aan In Flanders Fields en de oorlogskerkhoven in de Westhoek werd een “indruk”-wekkende ervaring, spijtig genoeg gevolgd door een “modderig staartje”. Hier foto’s

   

  Niderlandzki? Impossible to pronounce!

  15/10/2012

  Uitwisseling dag 3. De 42 Poolse leerlingen kwamen in de voormiddag les volgen op SGW. In de namiddag volgde een bezoek aan de fiere stede van Gent en om 18 uur werden de Poolse en onze leerlingen ontvangen door de kersvers herkozen burgemeester van Wetteren. Foto’s.

  Witamy!

  14/10/2012

  Vrijdagavond zijn 42 Poolse jongeren uit het verre Poznan in SGW neergestreken, het begin van een zevendaagse uitwisseling. Zaterdag was een dag in de familie, met o.m. ook een interview van een nog levende getuige van WO II. Zondag stond een bezoek aan het wondermooie Brugge op het programma. Klik hier voor sfeerbeelden.

   

  Mijn klas zit me als gegoten

  04/10/2012
  De eerstejaars verzamelden in de kerk voor een gebedsviering bij de start van dit schooljaar waarin we een grote stap zetten in het worden wie we echt zijn. Geef ons het lef om de schouders onder dit jaar te zetten!

  Zesdes verkennen Vlaamse landschappen

  02/10/2012
  Een geslaagde landschapsexcursie met stopplaatsen in Wetteren (Ham), Laarne (Molenberg), Heusden (Zandberg), Oosterzele (Betsberg), Balegem (zandsteengroeve), Waasmunster (cuesta), Lokeren (Molsbroek & Durme), Wachtebeke (Puyenbroek & Heidebos) en Gent-Zeehaven: aardrijkskunde in de praktijk!

  Opvallende invasie in het Wetterse

  24/09/2012
  Aardrijkskunde in de praktijk. De tweedes verkenden Wetteren op de fiets, gelukkig tussen de ergste wind- en regenbuien door. En ze vielen op in het verkeer met hun fluohesjes: veiligheid voor alles! Foto's.

  Wat ruist daar in het struikgewas?

  14/09/2012
  De eerstejaars trokken deze week op verkenning in de natuur. In de prachtige tuin van het RVT Schelderust troffen ze verrassend veel "leven" aan. Foto's van de biotoopstudie.

  Derdejaars vertrekken op bezinningsdagen - deel 2

  12/09/2012
  De eerste groep derdejaars kwam blij en tevreden terug van de driedaagse bezinning. Klik hier voor Foto's . Vandaag vertrekt groep 2, we kijken uit naar hun verhaal! Foto's

  Startschot voor het galaconcert Abada

  05/09/2012
  De eerste repetitie voor het galaconcert van Abadabukileyo zit erop! Ondanks de niet ideale datum (kermiszaterdag en volle tweede zit) daagden meer dan 100 zangers op. Als iedereen die dat beloofd heeft, ook echt meezingt, zullen er op 23 november in de Nova meer dan 150 zangers op het podium staan. Klik hier voor enkele sfeerbeelden.

  De tweedejaars en hun klas: dat komt goed!

  04/09/2012
  Een prachtige zomerdag, die eerste echte schooldag... Ideaal om op een speelse of muzikale manier de nieuwe klasgenoten beter te leren kennen. Foto's .

  Lachende gezichtjes op ontmoetingsdag eerstejaars

  04/09/2012
  Een fantastische zomerse dag. Ideaal om een eerste keer op stap te gaan met de nieuwe klas. Het was een heel leuke kennismaking met elkaar en met de klassenleraars. Ze zijn er nu helemaal klaar voor, onze eerstejaars. Foto's WaasmunsterFoto's De Pinte.

  Eerste graad, eerste jaar, eerste schooldag

  03/09/2012

  De eerstejaars kwamen nog wat aarzelend voor het eerst het college binnen... Over de rode loper nog wel! Een lekker en gezond ontbijt hielp de zenuwen overwinnen. De brooddozen zijn een leuk cadeau van onze ouderraad. Klik hier voor de foto's.

  Boeken bovenbouw donderdag 30 augustus

  30/08/2012

  09.00 uur: 3ECA + ECB

  09.30 uur: 3LA + 3LB

  10.00 uur: 3HWE + 3GL + GA + GB

  10.30 uur: 3WE

  11.00 uur: 4ECA + 4ECB

  11.30 uur: 4LA + 4LB + 4WE

  12.00 uur: 4HWE + 4GL + 4GA + 4GB

  14.00 uur: 5ET + 5EWE + EWI + 5WW

  14.30 uur: 5GL + 5GWE + 5GWI + 5HWE1 + 5HWE2

  15.00 uur: 5LT + 5LWE + 5LWI + 5TWE

  15.30 uur: 6ET + 6EWE + 6EWI + 6GL + 6GWE + 6GWI + 6WW

  16.00 uur: 6HWE + 6LT + 6LWE + 6LWI + 6TWE

  Bancontact of cash?

  30/08/2012

  Tot onze spijt moeten wij u melden dat de betaling via bancontact vertraging kan oplopen. Wie echt snel bediend wil worden kan beter ... cash betalen.

  Boeken eerste graad: woensdag 29 augustus

  29/08/2012

  Volgens beginletter familienaam:

  09.00 uur: 2 LAT van A tot en met M

  09.30 uur: 2 LAT van N tot en met Z

  10.00 uur: 2 MOD van A tot en met M

  10.30 uur: 2 MOD van N tot en met Z

  11.00 uur: 2 GL

  13.30 uur: 1 MOD van A tot en met M

  14.15 uur: 1 MOD van N tot en met Z

  15.00 uur: 1 LAT van A tot en met M

  15.45 uur: 1 LAT van M tot en met Z

  SCHOOLBOEKEN AFHALEN

  18/08/2012

  De bestelde handboeken MOETEN afgehaald worden op de dag van de boekenverdeling op WOENSDAG 29 augustus 2012 of DONDERDAG 30 augustus 2012 in de studiezaal of feestzaal van het college. Er kunnen geen boeken afgehaald worden op 31 augustus 2012!!!

  Indien de leerling(e) zelf zijn/haar handboeken niet kan komen afhalen, zorgt hij/zij ervoor dat een familielid deze taak overneemt. De rekening moet bij afhaling betaald worden, cash of met bancontact. CASH BETALEN GAAT SNELLER DAN BANCONTACT.

  We zijn weer open!

  16/08/2012
  Na een deugddoende vakantie is SGW klaar voor de aanloop naar het nieuwe schooljaar. Inschrijven kan nog alle weekdagen van 10.00 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur. Ook het secretariaat is bereikbaar voor alle vragen.

  Abadabukileyo 15 jaar

  05/07/2012
  Op 23 november 2012 vindt het hoogtepunt plaats van het 15-jarig bestaan van ons schoolkoor. Het wordt een wervelende tsunami van wereldliederen, gebracht door een 125-tal zangers, oud-zangers en fans. Wie er vijf jaar geleden bij was (bij het tienjarig bestaan), weet hoe tropisch onze feestzaal toen was. Hou nu al 23 november vrij, om 20 uur in Wetterens cultuurtempel CC Nova. Hier een sfeerbeeld.

  BOEKENLIJST NIET VERGETEN!

  01/07/2012
  Denk aan je handboeken voor volgend schooljaar: 3 juli nadert! Mail boekenlijst@sgw.be als je problemen hebt.

  4GL en LA steunen de kleuters van Sint-Lodewijk

  22/06/2012
  Een cheque van 1.291 euro konden de leerlingen van 4GL/LA overhandigen aan directeur Lien Windels en juf Joke Bracke van de basisschool Sint-Lodewijk in Kwatrecht. Zij hadden deze mooie som in de loop van het schooljaar ingezameld met hun lessenmarathon en vele andere acties. Binnenkort fietsen de kleuters op nieuwe fietsjes aangepast aan hun beperking. Proficiat 4GL/LA!

  Handboeken elektronisch bestellen

  14/06/2012

  Als je bestelling goed geregistreerd is, moet je een bevestigingsmail krijgen. Als dit niet het geval is, volg je het best de stappen in de handleiding: klik daarvoor op het icoon "handboeken bestellen " linksonder op deze pagina. Lukt het nog niet, mail dan naar boekenlijst@sgw.be

  De leerlingen van de eerste graad verdienen een ster

  11/06/2012

  “ Zij/hij is een goede tussenpersoon, want zij/hij helpt ruzies op te lossen.”
  “ Ondanks een moeilijke situatie thuis, toch heel enthousiast in de les.”
  “ Zij/hij draagt veel zorg voor de zieke leerling en kan ontzettend goed luisteren.”
  In het kader van de 2de gok-cyclus, thema socio-emotionele ontwikkeling, delen we sterren uit. Medeleerlingen kunnen iemand in de klas nomineren van wie zij vinden dat die zich verdienstelijk heeft gemaakt het afgelopen schooljaar.

   

  SGW behaalt zilver op de Geo-olympiade

  24/05/2012
  Dankzij de goede resultaten van Jurgen Verstraeten (6GWi), Ben Vintioen (6GWi), Filip Swinnen (6WW) en Ben Lateur (6WW) eindigde SGW tweede in het Vlaamse scholenklassement op de 17de Geo-olympiade. Dit is een aardrijkskundewedstrijd voor middelbare scholieren. Coach Philip Plaetinck mag zich een trotse en tevreden leraar noemen. Proficiat jongens!

  Vlieg eens over je school!

  20/05/2012

  Arjen, Jonas, Lucas, Tim, Timothy en Wouter: zij vormden de winnende ploeg op de Collegespelen. En zij mochten vorige zaterdag een uurtje vliegen met een eenmotorig vliegtuig. Drie van hen vlogen over Wetteren, de tweede groep vloog naar de kust. Geniet mee van een paar schitterende foto's . Nogmaals proficiat,  jongens!

     

  Eerste graad ontvangt jeugdauteurs

  15/05/2012
  Jeugdauteurs Guy Didelez en Dirk Bracke kwamen naar SGW om over hun werk te praten. Uiteraard hoorde daar een signeersessie bij!

  SGW op sportdag

  11/05/2012

  Fietsen, surfen, kajak, rugby, vlottenbouw, hindernissenparcours, muurklimmen ... Van de zee tot de Ardennen: de vakgroep L.O. organiseerde een ware volksverhuizing om SGW aan het sporten te zetten. Enkele sfeerbeelden :

   

   

   

  - Eerstes in Hamme - Sint-Niklaas
  - Tweedes in Blaarmeersen en Nieuwdonk
  - Derdes in Laarne

  Collegefeesten 2012

  06/05/2012

  Koude lentedagen, warme feesten. De beelden spreken voor zich:

  - SGW Awards op vrijdag 
  - De Collegespelen op zondag.
  - 15de jaarconcert van Abada: 1, 2, 3
  - Cafetaria

  Een ridder, onze derdejaars en Brugge...

  05/05/2012
  Op studiereis naar Brugge liepen onze derdes een geheimzinnnige ridder tegen het lijf. Het was een van de vele ontmoetingen, opdrachten, bezoeken die het prachtige Brugge voor altijd onvergetelijk moest maken voor onze leerlingen. Foto's.

  24 lesuren voor het goede doel

  04/05/2012

  4 Grieks-Latijn en 4 Latijn A hebben een lessenmarathon gehouden op vrijdag 27 april. Het was het hoogtepunt van een schooljaar lang actie voeren om de kinderen van de basisschool Sint-Lodewijk in Kwatrecht extra aangepaste speeltuigen te kopen. Proficiat en we zijn benieuwd naar de opbrengst! Hier krijgt u al een eerste korte fotoreportage.

   

  HET KAN NOG!

  03/05/2012

  Zowel voor de kaas- en wijnavond als voor de barbecue kunt u nog inschrijven tot vrijdagochtend.

   

   

   

  Speeddaten in de studiezaal

  26/04/2012

  De tweedejaars maken een belangrijke studiekeuze eind dit schooljaar en ze worden daar intensief bij geholpen door o.a. leerkrachten, CLB en ouders. Maar wij organiseerden ook een speeddate met vierde- en vijfdejaars die als ervaringsdeskundigen hun eigen  richting konden toelichten aan de tweedes. Leerrijk!   

  Eerste graad op stap in de geschiedenis!

  25/04/2012

  Er waren dinsdag geen leerlingen van de eerste graad te bespeuren op SGW: de tweedes waren naar Xanten (de Latijnses) en Tongeren (de modernes) afgereisd, de eerstes naar Brussel (de Latijnses) en Aubéchies (de modernes). In het Jubelpark waanden onze Latijnses zich een beetje in het Oude Egypte.

  Vijfdejaars in Flanders Fields

  24/04/2012

  De vijfdes trokken naar de Westhoek waar ze de sporen van een donkere periode uit onze geschiedenis volgden. De onmetelijke wreedheid van de Eerste Wereldoorlog liet niemand onberoerd. Maar ook de pracht van de natuur in dit stukje Vlaanderen maakte indruk. Foto's.

  Hoe zwaar kan een boekentas zijn?

  23/04/2012
  De ouderraad heeft deze ochtend een boekentassenweging gehouden. Een boekentas mag niet meer dan 10% van het lichaamsgewicht wegen om geen overbelasting van onder meer de rug te veroorzaken. De resultaten van de steekproef worden nu verwerkt. U hoort er later meer over. Foto's.

  Water voor later

  22/04/2012

  De werkgroep Milieu Op School - kortweg MOS - start vandaag een bewustmakingscampagne rond waterverbruik. De komende decennia zal water een kostbare grondstof worden, we kunnen er dus maar beter zuinig mee omspringen.

  12-jarigen proeven van het collegeleven.

  21/04/2012
  Nog een beetje verlegen kwamen ze massaal een kijkje nemen op het college: wordt dit de nieuwe school op 1 september? Er viel veel te ontdekken: de vaklokalen, de nog onbekende vakken, de projectenbeurs, de middagactiviteiten en ... kennismaken met de leerkrachten, die zo enthousiast uitleg gaven. Spannend! Foto's.

  Zaterdag 21 april zetten we onze deuren OPEN!

  18/04/2012

  Van 10 tot 17 uur kunnen nieuwsgierige 12-jarigen en hun ouders onze school verkennen, onze leerkrachten ontmoeten, onze projecten volgen ... Kortom het college leren kennen. Je bent welkom!  

   

  Met de vijfdes aan zee

  17/04/2012

  In het kader van de vrije ruimte hebben de leerlingen van het 5de jaar toerisme de kust per fiets verkend. Van De Panne tot Knokke, geen enkele badplaats werd vergeten. Klik hier voor enkele foto's.

  Klik hier voor de volledige reportage.

  SGW op de latten in Italië

  02/04/2012

  Het gaat (gelukkig) wat bergaf met de tweedejaars ... op de ski's :-) . Een unieke ervaring. Wil je op de hoogte blijven, volg dan de blog, linksonder op het scherm. Onder "Dagboek" vind je de laatste nieuwtjes.

  Mondiale week slotmoment

  09/03/2012
  Tijdens het slotmoment was er een blij weerzien tussen de inleefreizigers en de reisbegeleidster Cecile. Ook Frank Lavens van Broederlijk Delen kwam en zag dat het goed was. Er waren Peruviaanse hapjes: spicy! En tot slot een touwtrekwedstrijd leerlingen - leerkrachten. Wat kunnen we zeggen: jongens van 17 zijn héél sterk...

  Sobere maaltijd

  08/03/2012
  Zo'n 820 leerlingen en leerkrachten namen deel aan de sobere maaltijd voor Broederlijk Delen. Proficiat en bedankt aan alle helpende handen!

  Eerste graad op reis naar Peru ... in de les aardrijkskunde

  07/03/2012

  De leerlingen van de eerste graad begeven zich in deze mondiale week in de lessen aardrijkskunde voor één keer buiten de grenzen van Europa. Zij maakten een atlasoefening over Peru, zodat ze dit prachtige land kunnen situeren in de wereld.

   

  Tweedejaars doen aan FAIR TRADE

  06/03/2012

  In het kader van de lessen SEI brachten de leerlingen van de tweede Moderne Wetenschappen een bezoek aan de wereldwinkel (foto's). In de lessen SEI maken onze leerlingen kennis met verschillende verkooppunten en het principe van de eerlijke handel.  In de wereldwinkel waren we getuige van de enthousiaste inzet van de vele vrijwilligers en het rijke aanbod aan producten van over de hele wereld, ook uit Peru!

   

  Vierdejaars volgen workshop Groen Goud

  06/03/2012
  De vierdejaars nemen deel aan de workshop ‘Groen goud’ van Studio Globo. Met behulp van legoblokjes leren ze hier meer over de verwoestende gevolgen van grondstoffenontginning voor het leven van mensen in Latijns-Amerika en over de alternatieven voor een duurzaam grondstoffengebruik.

  Mondiale week lekker van start!

  05/03/2012
  Een heerlijk ontbijt als startmoment van de Mondiale week. De regen hield ons niet tegen, we bleven gezellig in een overvolle studiezaal. Deze smakelijke actie betekent een eerste steun voor de mensen in het Zuiden. 

  Wij knopen er wel een touwtje aan vast!

  05/03/2012
  Waarom de mensen in het Zuiden onze hulp nodig hebben, kwamen enkele klassen al te weten in de vastenbezinning. Onze leerlingen gingen daar ook het engagement aan om hun steentje bij te dragen. Ze deden dit door een touwtje vast te knopen aan het grote touw. Op deze manier willen we symbolisch mee-trekken met de mensen in het Zuiden.

  GEO - OLYMPIADE 2012

  15/02/2012
  Zestien leerlingen van de derde graad namen in de gebouwen van de UGent deel aan de provinciale selectieproeven van de Geo-olympiade. Er waren ongeveer 250 Oost-Vlaamse leerlingen ingeschreven. De drie hoogste  scores zijn geselecteerd voor de Vlaamse finale op 21 en 22 april. We wachten dus in spanning op de resultaten. Alvast proficiat aan de deelnemers die de uitdaging aandurfden!

  Bezinningsdagen zesdes

  07/02/2012

  Woensdag, donderdag, vrijdag wordt het stiller op school: 142 zesdejaars zijn dan naar uiteenlopende locaties voor de bezinningsdagen. Elke leerling maakte een keuze uit het aanbod: groepsactiviteiten of liever solo, sportieve dagen of de stilte opzoeken... Hier lees je meer info.

  Damiaan en de tweedes: ACTIE!

  27/01/2012
  De tweedejaars keken naar het verteltheater Kamiano. Dit is de start van de lessenreeks rond Pater Damiaan en de Damiaanactie. Tijdens de week van 23 tot 27 januari verkopen deze leerlingen op school de bekende stiftjes ten voordele van de Damiaanactie. En om de inzet van onze leerlingen te belonen nodigt de Damiaanactie 4 leerlingen uit om het benefietconcert van Niels Destadsbader, de peter van de Damiaanactie, bij te wonen. Een verslagje van het verteltheater lees je hier . Foto's.

  Auschwitz. De herinnering moet blijven.

  27/01/2012

  Omdat onze school veel belang hecht aan “herinneringseducatie”, waren wij door het ministerie van Defensie geselecteerd om met negen leerlingen en een leerkracht deel te nemen aan een herinneringsreis naar Auschwitz (Polen) Elk jaar organiseert het ministerie deze reis om via de confrontatie tussen jongeren en de laatste overlevenden de herinnering aan één van de grootste gruwelmomenten uit de geschiedenis levendig te houden. Reis mee via de fotoreportage.

   

  Gedichtendag: soms verrassend wiskundig...

  26/01/2012

  Ganzenjacht
  Zijn buurman vond de ganzenjacht
  zo’n prachtig mooie sport.
  Dus Jens moest mee, hoewel hij dacht:
  Doe mij maar ganzenbord.
  Hij mikte op een vette gans,
  die dapper overvloog,
  maar schoot–het was zijn eerste kans –
  een metertje te hoog.
  Hij schoot opnieuw. Het galmde luid
  langs bos en beukenhaag.
  Zijn buurman riep meewarig uit:
  ‘Een metertje te laag!’
  De gans vloog verder, blij verrast,
  zo’n kluns trof hij niet vaak.
  Maar Jens verklaarde enthousiast:
  ‘Gemiddeld schoot ik raak!’

  SGW officieel de eerste HARTVEILIGE SCHOOL

  18/01/2012

  Tijdens een academische zitting in de kapel stelden de verschillende partners dit project voor: het Rode Kruis Vlaanderen, de Lionsclub Ghent Seaport (financiering) en SGW als pilootschool.  Daarna werd het AED –toestel ingehuldigd . Voor meer info klikt u hier. Geniet ook van de fotoreportage. (foto's Tim Mussche). Hier een artikel in de krant.

  Terug van een onvergetelijke reis naar Peru!

  15/01/2012

  We zijn terug! Terug van een onvergetelijk avontuur. Een reis vol plezier, met een lach en af en toe ook wel een traan.  Ons verhaal krijgen jullie tijdens de Mondiale week van 5 tot 9 maart. Maar klik hier voor een eerste indruk en hier voor enkele foto's .

   

  Winnaars ballonwedstrijd

  10/01/2012

  En dit zijn de winnaars van de ballonwedstrijd tijdens de fluoweek:     2 MWG. Hun ballon werd teruggevonden in Houtave - Zuienkerke (bijna aan zee). De hele klas werd op de kerstmarkt getrakteerd op pannenkoeken en chocolademelk. Proficiat!

   

  GELUKKIG EN GEZOND 2012!

  09/01/2012

  Met een fotoreportage over de kerstmarkt wensen we iedereen een fantastisch 2012. Dat het ons allemaal goed mag gaan in dit nieuwe jaar, op school en in onze familie.

   

  Driekoningen in de luchthaven

  06/01/2012
  De vijfdejaars die in de vrije ruimte toerisme volgen, bezochten tijdens de vakantie samen met hun leerkrachten de luchthaven van Zaventem. Het werd een bijzondere blik achter de schermen.

  Kerstmarkt voor Welzijnszorg

  23/12/2011
  Vrijdagvoormiddag wordt het College omgetoverd tot een grote kerstmarkt met film, theater, sport,  spel en ... een Blauw Huis. In een heerlijke geur van pannenkoeken, taart en warme chocolademelk vind je in de studiezaal een posterbeurs, kaarsenstand en Wereldwinkel. We tonen onze solidariteit met Welzijnszorg: omdat armoede geen kinderspel is.

  Tijdens de kerstnacht naar Peru

  21/12/2011

  Onze inleefreizigers zijn volop aan het pakken en aan het aftellen: op kerstdag vertrekken ze naar PERU! Spannende dagen dus. Je kan hen volgen op Facebook Inleefreis PERU Sint - Gertrudiscollege Wetteren en op hun blog http://www.bloggen.be/inleefreisperusgw/ 

  Klassenraden op 20 - 21 - 22 december

  20/12/2011
  Dinsdag, woensdag en donderdag zijn de evaluatiedagen van het eerste tri-/semester: de voltallige klassenraden, de leerlingenbegeleiders, CLB -adviseur en directie bespreken de resultaten van de leerlingen grondig en bekijken of er enige bijsturing wenselijk is.

  Hoog bezoek bij onze brave kindjes

  06/12/2011
  Omdat de Sint zeer goede banden heeft met onze oud-leerlingenbond, was hij bereid hoogstpersoonlijk een bezoekje te brengen aan SGW. En hij kwam niet met lege handen. Dank u Sinterklaasje!

  Zing ook jij mee in november 2012?

  05/12/2011

  Ons schoolkoor heeft de eerste stappen gezet in de viering van haar 15-jarig bestaan. Er is een groots galaconcert gepland in november 2012 en daarvoor wordt er nu al contact opgenomen met de oud-zangers. In twee weken tijd hebben al meer dan 100 oud-zangers gereageerd op de oproep. Wil je er alles over weten? Of wil ook jij meezingen? Tik dan op Facebook “Abadabukileyo Wereldkoor Wetteren” in of stuur een mailtje naar info@abadabukileyo.be.

  Solidariteit met Peru was troef op SGW!

  26/11/2011
  Maar liefst 510 leerlingen (soms zelfs volledige klassen!), oud-leerlingen, collega's, oud-collega's, familie en vrienden genoten van een lekker bord spaghetti.
  Met deze spaghettiavond is de eerste actie achter de rug. Alvast een grote dankjewel aan alle helpende handen (collega's,  stagiairs en leerlingen van de vrije ruimte) en alle spaghetti-eters! Jullie steun doet ons veel plezier en op deze manier zullen we heel veel 'broederlijk' kunnen delen met de mensen in het Zuiden.  BEDANKT!

  Wetterse Stratenloop groot succes!

  24/11/2011

  Proficiat aan alle leerlingen die op een of andere manier hun steentje hebben bijgedragen tot het welslagen van deze mooie namiddag. We mogen alweer eens trots zijn op SGW: maar liefst 300 leerlingen kwamen rondjes lopen. Ook de leerkrachten zetten hun beste beentje voor … om dan nog maar te zwijgen over de imposante som sponsorgeld die onze leerlingen verzamelden: meer dan 3.600 euro!!!! Hier de uitslagen van de groepen. Verder verslag en foto's.

   

  Een kaarsje voor een dierbare overledene

  21/11/2011
  In november kwamen de tweedes samen in de dekenale kerk voor een eucharistieviering in het teken van Allerzielen. Een sfeervolle viering ... Foto's

  En de winnende klas is ... 2 MWC

  19/11/2011

  Celine heeft de kleuren van de klas met (fluo)verve verdedigd! Zij werd Miss Fluo SGW en de hele klas mag gaan schaatsen op de grote openluchtpiste in Gent. Fotoreportage van de verkiezing. Hier het filmpje .

  Sticker gekleefd?

  18/11/2011
  De leerlingen die de reflecterende sticker die ze gisteren kregen, op hun fiets hadden gekleefd, werden vandaag beloond met warme chocolademelk. Een overweldigend succes! Foto's

  Winnaars sloganwedstrijd krijgen hun prijs!

  17/11/2011
  Matthias Dhaenens, Jonas Erzeel en Tibo Loete kregen vandaag hun prijs als bedenkers van de winnende slogan "Met een helm en een hessy ben je heel erg flashy", een wedstrijd in het kader van de lessen SEI. U ziet rechts op de foto directeur Kristel Van Driessche en links de trotse leerkracht, mevrouw Ilse Heerman. Proficiat jongens!

  Van de sint? Nee, van de burgemeester!

  17/11/2011

  Alle eerstejaars kregen van de gemeente Wetteren een kleurige hoes om over hun rugzak of tas te trekken cadeau. Zo zie je deze vrolijke bende wel komen!  Dank u wel aan het gemeentebestuur! Hier een filmpje.

  Busevacuatie oefenen

  17/11/2011
  Donderdag en vrijdag krijgen tweedes (skireis) en zesdes (Italiëreis) een les over busevacuatie. Hier een filmpje1 of filmpje2 .

  Fietsencontrole

  16/11/2011
  Vandaag was er een fietsencontrole door de lokale politie. Met dank aan de agenten die de kou trotseerden!

  Met een helm en een hessy ben je heel erg flashy

  15/11/2011
  Dit is de winnende slogan! In de lessen SEI werkten we in het tweede jaar rond  mobiliteit. De leerlingen moesten een slogan bedenken om hun leeftijdsgenoten ertoe aan te zetten beter zichtbaar te zijn in het verkeer. Alle leerlingen van de eerste graad stemden voor hun favoriete slogan.  Dit zijn de winnaars uit 2MWb, speciaal voor de foto héél erg flashy uitgedost. Als je ze in het donker wil zien, klik dan hier.

  99 Luftballons?

  15/11/2011

  Wel ja, bijna toch. Eén ballon per klas. Met de intentieverklaring om zich voortaan allemaal goed zichtbaar in het verkeer te begeven, werden alle ballonnen opgelaten. De klas waarvan de ballon het verst neerkomt, wint een leuke verrassingsprijs. Foto's hier of bekijk het filmpje .

  START FLUOWEEK

  14/11/2011

  Deze morgen hielden we een steekproef bij de leerlingen: wie draagt iets fluoreflecterends bij zich? Slechts één op de vijf leerlingen! Zij kregen meteen een beloning, maar dat aantal moet absoluut beter ... Toch een erg motiverende start voor onze actieweek! Klik hier voor foto's.

   

  Abadabukileyo wordt 14

  13/11/2011
  13 november 1997: voor het eerst komen in de collegekapel een aantal jongeren samen om wereldliederen te zingen. 14 jaar later is het nog steeds een groep jongeren die tweemaal per week hun geloof in een betere wereld uitzingen. Een wereld waarin solidariteit en respect geen lege begrippen zijn, waarin we dromen dat het beter kan en ontdekken hoeveel moois elk continent muzikaal te bieden heeft. Klik hier voor enkele  foto's uit de oude doos.

  Wetteren verovert Brugge

  11/11/2011

  Stel je voor: je brengt alle leerlingen van de hotelschool Spermalie samen voor een gebedsviering t.g.v het 60-jarig bestaan van de school. Hoe kan je deze viering voor 750 leerlingen aangenamer, eigentijdser maken? Door dezelfde jongeren uit te nodigen die met hun zang en enthousiasme ook het 50-jarig bestaan opgeluisterd hebben. U raadt het al: ons schoolkoor! Oh ja, Abadabukileyo is nu al uitgenodigd voor het 70-jarig bestaan. Klik hier voor meer foto's. De hele reportage vindt U op de koorsite .

  Lotte Ydiers leest "Brief aan God"

  24/10/2011
  Op zaterdag 22 oktober vond in de promotiezaal van de K.U.Leuven de eerste nacht van de spiritualiteit plaats. Rik Torfs ging er in gesprek met Jef Vermassen, Liesbeth List, Herman Van Rompuy en Bart De Wever over hun spiritualiteit. Sylvia Vanden Heede, Stef Bos en Paul Ambach (Boogie Boy) brachten er hun brief aan God. Als winnares van de gelijknamige wedstrijd mocht Lotte Ydiers (6GWE) er ook haar brief voorlezen. Het werd een intiem getuigenis over twijfel en het verlies van haar opa, dat vele aanwezigen wist te ontroeren. Zo ook een intens gelukkige en fiere godsdienstleerkracht Kristien Matthys!

  Voorbereidingsweekend PERU

  23/10/2011
  Het voorbije weekend trokken Elisabeth, Lena, Lucas en Matthieu samen met leerkracht Sara Portier naar zee om zich met de andere geselecteerde scholen voor te bereiden op hun inleefreis. Ze spraken er Spaans, leerden omgaan met cultuurverschillen en leerden ook het land zelf beter kennen. Klik hier voor foto's.

  Amnesty International

  21/10/2011
  Vrijdag 21 oktober hebben leerlingen deelgenomen aan de "Schrijf - ze - vrij - dag". Vooral de leerlingen van de tweede graad toonden zich geëngageerd. Foto's

  Wetterse jeugd loopt voor MUSIC FOR LIFE

  20/10/2011

  Op woensdag 23 november tussen 14 en 16 uur kan je meelopen in de grote stratenloop ten voordele van de welbekende actie van Studio Brussel. Inschrijven kan vanaf 20 oktober in de grote turnzaal (groepen van minimaal 5 en maximaal 20 personen).

   

  (School)taal inoefenen kan je overal

  20/10/2011
  Elke week worden een aantal typische schooltaalwoorden speciaal ingeoefend in de lessen. Dat zoiets ook in de les  L.O. op een originele manier kan gebeuren, bewijzen deze foto's .

  Zesdes in de tuin van het hart

  14/10/2011

  Het Hortamuseum en het museum Van Buuren in Brussel kregen ook onze laatstejaars over de vloer. Kunst én taalkennis werden gevoed, de gidsbeurten werden in het Frans gegeven. Foto's

  Zesdes naar Mechelen en Breendonk

  12/10/2011
  Tijdens de stadswandeling verkenden de laatstejaars het historisch centrum van Mechelen aan de hand van een aantal opdrachten. Ze brachten ook een bezoek aan het Fort van Breendonk, een indrukwekkend gedenkteken van de Tweede Wereldoorlog. Foto's

  Klassenraaddag vrijdag 30 september

  30/09/2011
  De leerlingen zijn thuis omdat alle leerkrachten vergaderen in klassenraden voor alle jaren. Na vier weken les worden de eerste observaties besproken. De leerlingen genieten van een welverdiend verlengd weekend...

  Een deel van de keten ben jij

  27/09/2011

  De startviering voor de eerstes werd een zinvolle oproep om samen de schouders onder dit schooljaar te zetten. De eerstejaars zorgden zelf voor de muzikale omkadering. Hier enkele foto's.

  Onze derdes vinden elkaar in Tongerlo

  15/09/2011
  Wie ben ik? Wie wil ik zijn? Wie mag ik zijn te midden van een nieuwe klas, een nieuwe vriendengroep? Wat vind ik belangrijk, wat "waarde"-vol? Wie helpt mij op weg, wie is mijn grote voorbeeld? Pluimen kunnen wonderen doen. Bouwen aan een droom van een klas. Onze derdejaars zochten en vonden de antwoorden in Tongerlo. Klik hier voor sfeerbeelden : periode1 - periode2

  Zesdes gespot in zonnig landschap

  12/09/2011
  De leerkracht aardrijkskunde gidste de zesdes door de provincie om allerlei variaties in het landschap te verkennen. Hier  enkele foto's.

  De eerstejaars en de natuur

  11/09/2011

  Een biotoopstudie, je hoeft er niet altijd ver voor te reizen. Vlak bij de school leerden de eerstes anders naar hun groene omgeving kijken: een verrassende zoektocht zowaar. 

  Klik hier voor foto's. 

  Mooie vakantieherinneringen - 3

  06/09/2011
  Leerkracht Sara Portier en leerlingen Elisabeth De Backer, Ida Pauwels en Elisabeth Verstraete trokken samen met 1,5 miljoen jongeren uit 190 landen naar de Wereldjongerendagen in Madrid. De momenten in de stad waren zeer indrukwekkend: al die vlaggen, al die kleurrijke mensen. Er was een rijk gevuld programma, met de 600 Vlamingen in de voormiddag en met de rest van de wereld in de namiddag. De mooiste, echt hartverwarmende momenten waren de ontmoetingen met andere jonge gelovigen. In het stadspark werden veel nieuwe wereldse vriendschappen gesloten. Foto's hier.

  Ontmoetingsdag eerstes

  04/09/2011
  Op vrijdag 2 september trokken alle eerstejaars samen met hun klassenleraars op ontmoetingsdag naar De Pinte of Waasmunster. Het werd een toffe dag vol leuke spelletjes, ook al omdat de zon volop van de partij was. In de namiddag stond een wandeling op het programma, met de bedoeling elkaar in een gemoedelijke sfeer te leren kennen. De dag werd afgesloten met een welverdiend ijsje. Foto's klik hier.

  Mooie vakantieherinneringen - 2

  03/09/2011
  In het kader van de lessen vrije ruimte toerisme bezochten enkele leerkrachten en leerlingen op donderdag 25 augustus Rijsel. Onder leiding van een ervaren gids werd de multiculturele wijk Wazemmes verkend. Aansluitend volgde een bezoek aan de oude stad en de citadel.

  Mooie vakantieherinneringen

  02/09/2011
  In augustus trok een groepje leerlingen, leerkrachten en oud-leerlingen op tentenkamp naar de Kemmelberg. Het waren ontspannende dagen vol sport en spel, plezier maken en vriendschappen opbouwen. Maar ook de aangrijpende Last Post aan de Menenpoort in Ieper en de vele zichtbare sporen van de Eerste Wereldoorlog in een prachtig landschap lieten een onvergetelijke indruk na.
  Hier enkele sfeerbeelden op de blog en enkele foto's .

  1 september 2011

  01/09/2011
  We hijsen de schoolvlag om onze leerlingen feestelijk te verwelkomen. Klik hier  voor een paar sfeerfoto's van het ontbijt voor de nieuwe eerstejaars. 

  Voor het eerst...

  30/08/2011
  Maandag kwamen de eerstejaars hun boeken afhalen. Het wordt spannend op 1 september, maar ze zien het best wel zitten. Als die boeken nu maar wat minder zouden wegen...

  en voor het laatst...

  30/08/2011

  Als laatsten kwamen de zesdes om hun (kleinere) stapel boeken en ook zij met de glimlach!

  Afhaling boeken

  29/08/2011
  We zijn er weer!
  De gordijnen zijn nog dicht … Maar de boeken liggen te wachten op
  nieuwe leergierige eigenaars. We verwachten jullie op maandag 29
  en dinsdag 30 augustus 2011 volgens bijgevoegd schema.

  Peru

  28/06/2011
  Onze school is geselecteerd door Broederlijk Delen om op inleefreis te gaan naar Peru. In de kerstvakantie van volgend schooljaar zullen Matthieu Dekeyzer, Lucas Van Damme, Lena Van Der Gucht,  Elisabeth Verstraeten en leerkracht Sara Portier kennismaken met de werking van Broederlijk Delen en DMOS_COMIDE in Peru. De hoofdbestanddelen van de inleefreis naar Peru zijn: ontmoeting en activiteiten met Peruaanse jongeren, kennismaking met de boeiende werking van enkele ontwikkelingsorganisaties en een inleeftijd bij gastgezinnen op het platteland. In de grote vakantie starten ze het voorbereidingstraject en gaan ze op wereldkamp. Er zijn al heel wat plannen om iedereen op school volgend jaar te betrekken bij dit project. Jullie horen er nog van!

  Bestellen handboeken

  23/06/2011

  Het bestellen van de handboeken is NIET mogelijk via het internet.  Gelieve de boekenlijst ten laatste op 30 juni te bezorgen op het secretariaat.

  Enquête 4des : Gsm-gebruik op school

  06/06/2011

  Vind hier de resultaten van de enquête "Gsm-gebruik op school"
  Bijlage

  Proclamatie Geo-olympiade

  29/05/2011

  Dankzij Bavo De Paepe 84%, Jasper Van de Vyver 76%, Laura D’hont 69% en Ben Vintioen 67% wint SGW de GEO-OLYMPIADE 2011 (+/- 850 leerlingen en 150 scholen). Door hun hoge scores kwalificeerden Bavo en Jasper zich voor de Vlaamse finale. Jasper eindigde op een eervolle 16de plaats en Bavo bereikte zelfs de Vlaamse top 3. Daarmee is hij geselecteerd voor de geoderby tegen Nederland. Deze zal betwist worden in augustus 2011 in Vlissingen. Foto's hier .

  Fotoreportage Collegefeesten

  26/05/2011
  Klik hier. Met dank aan Jana voor deze foto's.

  Folkbal

  25/05/2011
  Klik hier voor de foto's van het folkbal.  Bedankt Marjan voor deze schitterende foto's.

  Winnaars tombola Collegefeesten

  23/05/2011

  Volgende personen hebben een prijs gewonnen op de Collegefeesten:
  Evelien De Vuyst: weekendarrangement voor 6 personen
  Wouter Plaetinck: miniketen
  Pascal Van Wesemael: digitaal fototoestel
  Mathias Van De Vijver: cd-radio-mp3-speler
  Kasper De Smaele: klokradio
  Fien Schepens: klokradio
  Margot Galle: mp3-speler
  Stefanie De Ridder: mp3-speler

   

  Proficiat aan alle winnaars en bedankt aan alle deelnemers!

  Abadabukileyo brengt “Dichter”

  19/05/2011

  Abadabukileyo, ons wereldmuziekkoor, bracht tijdens de Collegefeesten zijn 14de jaarconcerten onder de titel “Dichter” publiek en koor dichter bij elkaar. De collegekapel rilde bijwijlen tijdens de intieme momenten en daverde om de haverklap tijdens het enthousiasme
  dat over en weer golfde tussen toehoorders en zangers. Klik hier voor enkele foto’s.

  De volledige fotoreportage is hier terug te vinden (met dank aan papa Verstraete).

  Winnaars Battle Of The Sexes

  19/05/2011

  De winnaars van onze Collegefeestenwedstrijd zijn deze ochtend opgehaald door een limousine. De gelukkigen waren: Carl De Backer, Rens Heyrick, Arnaud De Keyser, Jens Van Der Putten, Jelle Braeckman en Jeroen Sevens.

  Later meer foto's.

  Studieuitstap: Westhoek

  16/05/2011

  In het kader van de vrije ruimte zijn de leerlingen die kozen voor toerisme, gaan kamperen in de Westhoek.

  Klik hier voor enkele foto's.

  De volledige fotoreportage is hier terug te vinden.

  VERRASSINGSCONCERT

  09/05/2011
  Vrijdag in de ochtendpauze verraste de Fatback Brass Band ons met een fantastisch miniconcert.
  Het Festival van Vlaanderen bood  ons dit concert aan als beloning omdat we de school met het grootste aantal deelnemers aan de festivaleditie 2010 – Gent waren.
  We feliciteren ook graag onze enthousiaste gangmaker voor de buitenschoolse
  culturele activiteiten, mevrouw Annick Daghuyt.

  Collegefeesten 2011

  04/05/2011
  Bekijk hier het programma voor de collegefeesten 2011.

  Museumbezoek eerstejaars

  08/04/2011
  Foto's bij de vakoverschrijdende leeruitstap van het 1ste jaar. De leerlingen bezochten o.a. in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, de afdeling Egypte.  Klik hier voor de foto's.

  Haguruka… sta op!

  06/04/2011
  De vijfdes maakten op hun Mondiale dag deze oproep waar. Ze engageerden zich om Burundees te koken en de school te laten meegenieten van hun kookkunst op de slotreceptie; ze gingen in de omliggende lagere scholen lesgeven en knutselen; ze keken naar The Constant Gardener, ze quizden en ze wasten auto’s op de Wetterse pleinen. De opbrengst komt ten goede aan de Burundese Haguruka-groepen die met de steun van Broederlijk Delen voor zichzelf een weg zoeken naar een gelukkig leven. Voor foto’s: klik hier .

  Project tweedes

  21/03/2011

  Op donderdag 3 maart 2011 vond de projectdag plaats. Dit jaarlijkse evenement werd naar gewoonte georganiseerd door de leerlingen van het tweede jaar. Deze enthousiaste tweedejaars hebben zich maanden beziggehouden met de voorbereidingen voor dit heuse gebeuren. Zij hebben de eerstejaars dan ook heel wat bijgeleerd over het thema “Europa”. Zo zijn ze meer te weten gekomen over de Schotse delicatesse “haggis”, de oorsprong van de Eiffeltoren, Sandra Kim die ooit de overwinning wegsleepte op het Eurovisiesongfestival... en nog veel meer Europese weetjes! Dit alles onder de vorm van een quiz, webquest, filmpjes, dansjes…
  Maar dat is nog niet alles… Tijdens het laatste lesuur kwamen alle leerlingen van de eerste graad samen in de Gemeentelijke Feestzaal te Wetteren waar een slotshow plaatsvond. Zij hebben daar de chapelloise gedanst op ‘t Smidje van Laïs, gebracht door drie leerkrachten met een gouden stem. Het was een aangename dag met veel afwisseling, we hebben genoten van de folklore die hier opnieuw tot leven kwam! Klik hier voor de foto's.

  “Met dank voor de steun  van Lionsclub Wetteren Rozenstreek.”

  Ik val op ... fluo!

  18/03/2011
  Verdiend applaus en een flashy prijs voor Emma De Kestelier uit 1Me want met “Ik val op ... fluo!” zorgde zij voor de allerbeste slogan voor de actie “SGW gaat fluo”. De opdracht leek eenvoudig: met een of meer van de 20 schooltaalwoorden van het tweede trimester een toffe slagzin bedenken. Voor hun massale deelname krijgen 1Me en 1Ld een symbolische pluim van de jury. Dank aan alle deelnemers!

  Kangoeroe: ik reken, denk en puzzel

  17/03/2011
  Op 17 maart deden alle tweedes mee aan de Kangoeroewedstrijd. Dit is een uitstekende test om hun algemene wiskundekennis te peilen. Hopelijk kunnen flink wat leerlingen van onze school zich net als vorig jaar bewijzen. In 2010 nestelden vier van onze leerlingen zich immers aan de top van Oost-Vlaanderen.

  Vlaamse Wiskundeolympiade

  14/03/2011
  Op woensdag 2 maart  was SGW zeer trots om met 24 geselecteerden aan de start te komen van de tweede ronde van de Vlaamse Wiskundeolympiade. Van de ruim 100 leerlingen die aan de eerste ronde deelnamen, behoren zij tot de echte top in het logisch denken. Proficiat. Op de terugweg vergeleken en bediscussieerden onze leerlingen hun antwoorden, waarna sommigen zelfs de hoop uitspraken om nog een ronde verder te geraken. We duimen alvast mee.

  Geo-olympiade 2011

  03/03/2011
  SGW was opnieuw goed vertegenwoordigd op de 16de Geo-olympiade. In het verleden was SGW reeds 2x laureaat van deze scholenwedstrijd (in 2007 en 2010).
  Dit jaar engageerden zich in totaal 15 leerlingen van de 3de graad om onze school te vertegenwoordigen op deze aardrijkskundewedstrijd. Vanzelfsprekend gaat er een welgemeende dank naar alle deelnemers.

  4de sterrenkijkavond

  24/02/2011
  Iedereen is welkom op de 4de sterrenkijkavond op vrijdag 25 februari 2011.
  Kom vanaf 19 u. gratis een kijkje nemen door één van de opgestelde telescopen. Bovendien is er een live-presentatie over sterren, planeten, melkwegstelsels ...

  Lezing G. Bodifee

  11/02/2011
  Graag nodigen we jullie uit voor de lezing van G. Bodifee, Nocturnes: nachtelijke gedachten over de mens, de kosmos en God op dinsdag 15 februari om 20 u. in CC De Poort. Interesse? klik hier

  Damiaanactie van start

  14/01/2011
  De tweedes bieden ons voor 5 euro – pasgeld, graag! – de overbekende stiftjes aan. ‘Kamiano’-inspiratie vonden ze in de kapel, een snelcursus ‘enthousiaste verkoper’ kregen ze in een les Nederlands.
  Met elke 40 euro helpen we 1 tuberculose- of leprapatiënt genezen! Doen!

  Project: Concrete hulp aan Congo

  09/12/2010
  Sinds 1 september werken we op ons college mee aan een kleinschalig project: "Concrete hulp aan Congo".
  We helpen hierdoor twee scholen in het Congolese binnenland; één ervan wordt geleid door de Paters van Scheut, de andere door de Zusters van Liefde.
  Het project is heel simpel: we verzamelen schoolbenodigdheden die voor ons misschien oudmodisch, maar toch nog best te gebruiken zijn. Voorbeelden: boekentassen, sportzakken, rugzakken, schriftjes (zelfs deels beschreven), balpennen, (kleur)potloden, pennenzakjes enz. Ook speelgoed, knuffels, zelfs fietsen die maar staan te roesten, nog bruikbare pc's, printers en noem maar op.
  Het project kabbelt rustig door en we konden reeds driemaal een zeer aanzienlijke lading meegeven, onder meer door het succes van onze inzamelactie op 3 december jl.
  Indien je dus je zolder opruimt, of je kast 's leegmaakt: nog bruikbare spullen zijn van harte welkom.
  Het kost je niets, enkel wat aandacht, en je maakt er jonge mensen gelukkig mee.

  Fotoreportage Café Chantant

  29/11/2010
  Deze foto's willen we jullie niet onthouden, met dank aan Marjan Verhulst, Guy Verstraete en Guy De Graeve!

  Eucharistieviering tweedes

  29/11/2010
  Op dinsdag 16 november kwamen we met alle leerlingen van het tweede jaar samen in de decanale kerk voor de viering van de overledenen. Met tekst en symbolen werden overleden familieleden van de leerlingen en collega's herdacht.  Klik hier voor de fotos.

  SGW gaat FLUO: dag 5!

  19/11/2010
  Op dag 5 van de fluoweek werden 240 fietsen gecontroleerd door de politie.
  169 leerlingen kregen een pluim, 71 leerlingen moeten hun fiets in orde brengen.

  SGW gaat FLUO: slothappening

  19/11/2010
  Hoofdinspecteur Ludo Geerts en verrassingsgast Eline De Munck
  probeerden de leerlingen nog eens te overtuigen van het belang van fluo in het verkeer.
   
  Tot slot kregen alle leerlingen een reflecterend poppetje mee om aan de boekentas of jas te hangen.
  En nu maar hopen dat iedereen de ernst van het gevaar inziet en de daad bij het woord voegt.
  De hele winter lang belonen we, via prikacties, wie fluo draagt…  <<foto's>>

  SGW gaat FLUO: dag 4!

  18/11/2010
  Wie vandaag met fluo naar school kwam, kreeg een warme chocomelk tijdens de pauze.
  En kijk goed op de foto’s : de fluogadgets vallen op in de massa!
  En ondertussen op de speelplaats… De nieuwe flashmob van onze minionderneming EFFECT’IV.
  Zij verkopen tussen de middag voor het eerst hun waar-met-effect!

  SGW gaat fluo - dag 3!

  17/11/2010
  Woensdag, de elektriciteit is onderbroken door werken.

  Ideaal om te tonen dat de fluoletters zelfs bij duisternis en bij regenweer vanop grote afstand leesbaar blijven.

  Klik hier voor meer foto's.

  SGW gaat FLUO - dag 2!

  16/11/2010

  Opvallen kan je op vele manieren… Vandaag werden de  leerlingen verrast door een heuse flashmob op de speelplaats!

  En wie viel het meest op? Wie iets fluo droeg natuurlijk! Waka waka in fluo!
  Wat brengt  dag 3? Draag iets fluo en je zal beloond worden…
  Klik hier voor meer foto's.

  SGW gaat FLUO

  15/11/2010
  Om zichtbaar te zijn in het verkeer is, vooral tijdens deze donkere maanden, het dragen van fluo een echte must.  
  Veiligheid en zichtbaarheid in het algemeen, en bij ons in het bijzonder de werken in de Scheldedreef vereisen dat wij als school het dragen van fluo bij onze leerlingen willen promoten en stimuleren.

  Daarom houden wij een projectweek die deze ochtend spectaculair van start ging met een opgemerkte intrede van de leerkrachten… in fluo!
  De foto’s bewijzen meteen ons punt: met fluo word je gezien!   

  De komende dagen worden fluo-spannend…

  Sfeerbeelden repetitie Café Chantant

  09/11/2010
  Klik hier voor enkele sfeerbeelden van onze repetities. De allerlaatste kaarten voor vrijdag 19 november zijn nog beschikbaar via mail: reservatiecc@sgw.be.

  Alle voorstellingen Café Chantant zo goed als UITVERKOCHT!

  03/11/2010

  Onze voorstellingen van Café Chantant op zaterdag 20 en 27 november 2010 zijn volledig uitverkocht.  Voor deze avonden wordt een wachtlijst opgesteld, indien u hier een plaatsje op wenst, kunt u een mailtje sturen naar reservatiecc@sgw.be.

  Voor vrijdag 19 en 26 november zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Indien u deze wenst, kunt u eveneens een mailtje sturen naar reservatiecc@sgw.be. U krijgt zo snel mogelijk een mailtje terug met de bevestiging van uw reservatie of de mededeling dat u op de wachtlijst geplaatst bent.

  Latin Lovers

  26/10/2010
  Is Latijn écht een dode taal ? Man bijt hond kwam het antwoord o.a. op SGW zoeken. Klik op http://www.een.be/programmas/man-bijt-hond/latin-lover en kijk.

  GOK-project schooltaal opnieuw gestart

  19/10/2010
  In de eerste graad begonnen we voor het tweede schooljaar op rij met een nieuwe reeks van 60 schooltaalwoorden: 20 per trimester, 5 per week, met een proefwerktoets op vrijdag 19 november tijdens het eerste lesuur.

  Anders dan vorig jaar? Ja, want de aanbreng van de woorden gebeurt nu niet enkel in de lessen Nederlands, maar ook door de meeste andere vakken. Ook benieuwd wat dat wordt in een (zwem)les L.O.?

  Reservaties Café Chantant

  15/10/2010
  De reservaties zijn sinds vandaag geopend!  Reserveren kan via deze link.

  Interscholencross

  11/10/2010
  Klik hier voor de foto's

  Eucharistieviering eerstejaars

  10/10/2010
  Klik http://www.sgw.be/2010-2011/index.php?page=list-image&album=8 voor de foto's

  Biotoopstudie eerstes

  23/09/2010
  Klik hier voor de foto's

  Werken Scheldekaai

  23/09/2010

  De eerste grote fase van de werken begint op maandag 27 september.

  Klik hier voor alle nodige informatie .

  Abadabukileyo gestart

  14/09/2010
  Ons wereldmuziekkoor Abadabukileyo is gestart met zijn 14de werkjaar. Op donderdag 16 september is er om 12.45 u. in de kapel de kennismakingsrepetitie voor de nieuwe leerlingen. Iedereen van harte welkom! Wil je nu al in de sfeer komen ? Klik dan hier (fragment uit het laatste jaarconcert).

  Bezinningsdagen derdes

  08/09/2010

  Sportieve bezinningsdagen voor onze derdejaars, een jaarlijks terugkerend gebeuren, al decennialang. De locatie is bovendien schitterend: het Sportacomplex in de schaduw van de abdij van Tongerlo.

  Klik hier en hier om te proeven van enkele sfeerbeelden.

  Ontmoetingsnamiddag tweedes

  07/09/2010
  Klik hier voor de foto's.

  Ontmoetingsdagen eerstes De Pinte

  05/09/2010
  Klik hier voor de foto's

  Ontmoetingsdagen eerstes Waasmunster

  05/09/2010
  Klik hier voor de foto's.

  Ontbijt eerstejaars

  01/09/2010

  Op 1 september werden onze eerstejaars in de watten gelegd door Fides.  Alle leerlingen kregen een ontbijt + brooddoos (geschonken door de ouderraad) aangeboden. Klik hier voor de foto's.  Bekijk de 5 nieuwste nieuwsberichten op de voorpagina.