Geo-Olympiade

Finalist Geo-Olympiade met felicitaties van Frank Deboosere.

Nadat onze school eerder dit jaar de titel ‘Olympiadeschool Wetenschappen’ ontving, blijven onze leerlingen het goed doen.

In oktober gingen 39 leerlingen uit de 3de graad de uitdaging aan in de eerste ronde van de Geo‑Olympiade. Hiervan wisten er zich niet minder dan 11 jongens en meisjes te plaatsen voor de tweede ronde, tot grote vreugde van leerkracht Bavo De Paepe. In deze tweede ronde behaalden Guus, Lieke, Robin, Hannah, Mauro, Miel, Dag, Charlotte, Elise, Daan en Sam stuk voor stuk mooie scores.

Daan Vervaet wist zich zelfs te plaatsen voor het finaleweekend in Oostende. Tijdens deze finale onderzochten ze hoe landschappen, natuur, kustbescherming, de stad… zich in het verleden, heden en toekomst (zullen) ontwikkelen. Een unieke ervaring!

Gisteren vond de proclamatie plaats aan de KULeuven. Na het inleidend programma voelde je de spanning van de laureaten (en hun ouders en leerkrachten) door de aula gieren.
Daan mocht, met felicitaties van Frank Deboosere, een schitterende tiende plaats innemen. Naast zijn officieel diploma mocht hij een mooi prijzenpakket in ontvangst nemen met, hoe kan het ook anders, enkele van de nieuwste atlassen.

Ge(o)feliciteerd aan Daan en alle deelnemers!