Navigatie
Fysica-Olympiade

De Vlaamse Fysicaolympiade is een fysicawedstrijd die jaarlijks in Vlaanderen wordt georganiseerd voor leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van het Vlaams secundair onderwijs.
De wedstrijd probeert de fysicabeleving bij jongeren te stimuleren.

De wedstrijd verloopt in drie rondes. De eerste ronde vindt plaats op school onder toezicht van een schoolverantwoordelijke.  De leerlingen krijgen een 25-tal vragen over de leerstof van de voorbije jaren. De test wordt online afgenomen.  De besten mogen door naar de tweede ronde, georganiseerd in één van de universiteiten.  De 15 besten hiervan mogen deelnemen aan de Vlaamse finale. Uiteindelijk mogen 3 Vlaamse en 3 Waalse laureaten deelnemen aan de Internationale Fysicaolympiade.

   

Backflash
2017
   
2014

Op woensdag 22 januari namen 11 leerlingen deel aan de eerste ronde op de school zelf: Thomas Blancquaert, Floris Claeys, Zara Cuvelier, Emmelie De Ridder, Louise De La Mane, Lauren Uyttenhove, Pieter Afschrift, Cedric Bouckaert, Silvio Lampaert, Fien Luwaert en Thomas Vereecken.
 
Fien Luwaert stoot als enige door naar de tweede ronde. Proficiat en veel succes!

 
2013 Aurélie Capiau, Lomme De Pauw, Cédric Stroobandt en Katrien Timmermans durfden het aan om deel te nemen aan de eerste ronde.  Helaas kon niemand doorstoten naar de tweede ronde.
2012 Mathias Apers, Filip Swinnen, Timothy Vervaet, Sergej Kopilov, Wouter Plaetinck en Jasper Van de Vijver namen deel aan de eerste ronde.  Jasper kon zelfs doorstoten naar de tweede ronde.