Navigatie
 

  Het hele jaar door worden activiteiten ondersteund door onze pastorale werking....

 

Een snapshot van de activiteiten

Bezinningsdagen derdes

van 5-7 sept.16  

 

Wie ben ik? Wie wil ik zijn? Wie mag ik zijn te midden van een nieuwe klas, een nieuwe vriendengroep? Wat vind ik belangrijk, wat "waarde"-vol? Wie helpt mij op weg, wie is mijn grote voorbeeld? Pluimen kunnen wonderen doen. Bouwen aan een droom van een klas. Onze derdejaars zochten en vonden de antwoorden in Tongerlo.

foto's 2016

 

Eucharistieviering eerstes
do 29/09/2016

Een school is de plaats waar leerkrachten leerlingen mogen thuis brengen in talen,  wetenschap, muziek ...
waar je mag ontdekken wie en wat je zelf bent,
waar je mag voelen dat je kansen krijgt, telkens opnieuw,
waar je leert rekening houden met de anderen en met jezelf.
Het is ook de plaats waar je leert beseffen dat je zelf verantwoordelijk bent voor je leven en voor dat van anderen;
dat werken en studeren, samenleven met anderen en rekening houden met elkaar slechts langzaam groeit en bloeit.
Een school is een gemeenschap waar je recht hebt op waardering en waar je je waardevol mag voelen, ook al ben je niet de beste leerling van de klas.
Een school is een plaats waar leerkrachten en leerlingen, door het wel en wee van een schooljaar heen, samen op weg willen gaan naar een goede toekomst.
  

Eucharistieviering tweedes
10/11/2016

In november 2015 kwamen we met alle leerlingen van het tweede jaar samen in de decanale kerk voor de viering van de overledenen. Met tekst en symbolen werden overleden familieleden van de leerlingen en collega's herdacht. 

 

Foto's

 

Kerstmarkt op SGW
23/12/2016

Vrijdag 20 december 2013 vierden we Kerstmis op Sint-Gertrudis. Een gezellige kerstmarkt, het spel Expired voor de eerstes, film, theater, dj Erwin De Feyter. Het waren maar enkele ingrediënten van een gesmaakte voormiddag waar iedereen kon bijpraten bij een lekkere pannenkoek of een stukje cake. De opbrengst van de activiteiten bedraagt maar liefst 1060,74 euro en gaat naar Welzijnszorg voor de mensen in de vierde wereld.Want armoede verjaart niet.

 

Kamiano, verteltheater over Damiaan

10/01/2017

Over verteltheater Kamiano schreef een leerling: Ik vond het een tof toneel. Ik stelde me een toneel altijd voor als een gesprek tussen meerdere mensen, maar bij deze voorstelling was er één acteur die verschillende personages speelde. De acteur veranderde ook van hoed en jas, zo wist je dat hij een ander personage speelde.  Ik heb het verhaal over Damiaan al verschillende keren gehoord, maar dit  was voor mij toch een van de leukste manieren om nog dingen bij te leren over zijn leven. Na de voorstelling kregen we de  campagnefilm van de Damiaanactie te zien. De film gaf goed weer welk  zinvol werk de Damiaanactie verzet. Hopelijk kunnen we volgende week genoeg stiftjes verkopen en met een mooi bedrag de Damiaanactie ondersteunen.

 
 Damiaanactie

De sleutelhangeractie heeft 300 EURO winst opgebracht. Dat is een zeer mooi resultaat. We zijn de leerlingen van de vrije ruimte handwerk dankbaar voor hun naaiwerk en hun  inzet bij de verkoop. Ook jullie allen bedankt om een sleutelhanger te kopen t.v.v. Damiaanactie. Het geld zal zoals beloofd besteed worden voor lokale projecten die collega Christel Bossaer en twee leerlingen uit het zesde jaar, Jana Decaluwé en Bram De Man, volgende zomer in India zullen bezoeken.

 

Bezinningsdagen zesdes 

16 -17/02/2017

De laatstejaars kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod aan activiteiten.

 

Vasten   

in de Paasvakantie:

 

Witte Donderdag 13/04/2017

 

Goede Vrijdag 14/04/2017 

 

Pasen     16/04/2017 
 

De veertigdagentijd begint op Aswoensdag, dit jaar op 1 maart 2017.

De veertigdagentijd roept bij ons een dubbel gevoel op. ‘Vasten’, betekent dat immers niet: dingen laten staan, dingen opgeven, of consuminderen zoals we het met een modern woord zouden zeggen? Of mogen we het ook positief benoemen: ergens naartoe leven, hoop hebben, gelouterd worden, tijd en aandacht geven aan de belangrijkste zaken in het leven ... In een wereld waarin alles te koop is, al onze behoeftes bevredigd worden, waar de economie moet draaien en waarin we proberen geluk te vinden door dingen te kopen, lijkt de vasten niet te passen. De vasten vertelt ons immers dat geluk niet te vinden is in materiële zaken.
 

Sobere maaltijd
gepland op

di 14/03  (gr. I )

do 16/03 (gr.II) 

vr 17/03 (gr.III)

 

Vorig schooljar 820 deelnemers in drie shiften. Drie keer een refter vol met enthousiaste leerlingen, leerkrachten én stagiairs (dank je wel voor de vele helpende handen!) die solidair hun financiële steentje bijdroegen aan het vastenproject van Broederlijk Delen.  
 

In 2015 konden we in totaal 2783,79 euro overmaken aan Broederlijk Delen.