Navigatie
interscholencross


Sportactiviteiten Enkele sfeerbeelden
 Atletiek

Succesvol Oost-Vlaams Atletiekkampioenschap.
 
Woensdag 7 mei 2014 behaalde het SGW-atletiek -team maar liefst 8 medailles en tal van ereplaatsen.
Annelien Beelaert (miniemen Kogel) en Hannelore De Lathouwer (cadetten 800m) waren goed voor goud.
Simon Verhofstadt (miniemen Ver) en het 4x100m team bij de cadetten (Laurens Lauwaert, Edward Benschop, Reindert Dumon en Victor Van Hecke) behaalden zilver.
Bert Bauwens (miniemen 800m), Pieter Vandenborne (miniemen Kogel), Victor Van Hecke (cadetten 100m) en Febe D'Hauwe (scholieren Ver) kroonden zich met brons.
Ook Tine en Tim Vandenborne, samen met Laurens Lauwaert plaatsen zich net als de medaillewinnaars voor de Vlaamse kampioenschappen op 21 mei.
Ook Lara en Laura De Meester zetten hun beste beentje voor!

Reactie van papa-supporter Bert: ik heb gisteren weer eens kunnen genieten van een heerlijke atletieknamiddag als bevoorrechte getuige van een collectief sterke prestatie van onze jongeren. Maar liefst 10 SGW leerlingen konden zich plaatsen voor de finale.
Dat is knap als je weet dat je bij de eerste 5 van je discipline moet zijn om je te plaatsen!

 Foto 2013

Foto 2014

Middagsport Klassencompetitie minivoetbal :
Per graad strijden jongens en meisjes een schooljaar lang voor de begeerde beker
Foto '08-'09-1 
Foto '08-'09-2 
Middagsport voor en door leerlingen :
dans, tafeltennis, circustechnieken ...
 
Buitenschoolse sport

SGW heeft een ijzersterke traditie en reputatie in de interscholencompetities. Op woensdagnamiddag bekampen tal van Vlaamse scholen elkaar. Eerst in een provinciale competitie, waarna de beste doorstoten naar het Vlaamse kampioenschap veldvoetbal, minivoetbal, zwemmen, volleybal, basketbal, atletiek enz.  Ook de leerkrachten geven het beste van zichzelf in competities met leerkrachten van andere scholen.

Foto's '14

zwemmen

volleybal

basket

Stratenloop

Laat maar lopen.

23 november '11

Een mooie herinnering!

Proficiat aan alle leerlingen die op de een of andere manier hun steentje hebben bijgedragen tot het welslagen van deze mooie namiddag. We mogen alweer eens trots zijn op SGW: maar liefst 300 leerlingen kwamen rondjes lopen. Ook de leerkrachten zetten hun beste beentje voor … om dan nog maar te zwijgen over de imposante som sponsorgeld die onze leerlingen verzamelden: meer dan 3.600 euro!!!!

Dank om jullie inzet en enthousiasme. Het was schitterend om te zien hoe jullie van het samen lopen, samen aanmoedigen, samen plezier maken , ja zelfs samen bijna fuiven … konden genieten. Tussen het vele schoolwerk door maakten jullie tijd voor deze eenmalige actie. Dat geen ploeg van onze school erin slaagde het meeste rondjes te lopen, is ons bijna ontgaan. Dat een van onze ploegjes het grootste aantal sponsorkaartjes wist te verkopen, daar zijn we meer dan trots op!!! Zij mogen mee naar het glazen huis!!! Meer dan verdiend als je erin slaagt 355 kaartjes aan de man te brengen!
Het LO-team dat jullie wekenlang mobiliseerde tot deelname is meer dan tevreden! Ook zij verdienen een pluim!
Het groepsgevoel - of kunnen we spreken van een SGW-gevoel - werd aangewakkerd en was duidelijk te voelen. Geniet van de fotoreportage !

Foto '09-'10
Foto '10-'11

 NIEUW!Survivaltrophy 14 mei 2014

Voor het eerst namen we op 14 mei 2014 deel aan de survivaltrophy (enkel derde graad) in de Blaarmeersen. Leerkracht Karen Herremans trok met vier vijfdejaars naar Gent: Emma Ydiers, Febe De Coen, Robbe Leyman en Domien Grillaert.  Deze trophy werd voor het eerst georganiseerd door SVS en BLOSO en was een groot succes (100-tal ploegen uit West- en Oost-Vlaanderen). Aanvankelijk waren er 4 ploegjes ingeschreven maar door enkele gekwetste leerlingen en leerlingen met teveel werk zo vlak voor de examens werd dat herleid tot 1 supergemotiveerd ploegje (de jongens hebben pas gisteren beslist om 2 gekwetste meisjes te vervangen). And ... they survived!

 Foto's 2014
Stadsloop
25 mei 2014

Start to run. Elk jaar loopt SGW mee met een grote stadsloop. Leerkrachten en leerlingen trainen af en toe samen voor dat ene grote doel: de stadsloop uitlopen! In het verleden deden we al mee met de 20 km van Brussel, de 10 km van Gent en de 10 miles in Antwerpen.

We kijken uit naar  de stadsloop De Gentenaar (in Gent uiteraard)op 25 mei 2014. Leerlingen en leerkrachten kunnen kiezen tussen 5 of 10 km.  


Foto 2013
Langlaufen
Als er sneeuw ligt, trekken we met de tweede graad richting Hoge Venen om er te langlaufen. We klikken onze latten vast en zorgen voor een dag vol sneeuwpret. Foto '09-'10
Foto '12-'13
Minivoetbal

De eerste graad heeft  op 15 mei brons gehaald bij de miniemen.

Ook de tweede graad heeft zich (met iets meer moeite) geplaatst voor die halve finale.

 

Sportdag

13 mei 2016

Eind mei is het telkens zover: onze jaarlijkse sportdag. Meer dan 1000 leerlingen trekken de sportschoenen aan en leven zich op verschillende locaties uit in verschillende sporten : teambuilding, hoogteparcours, vlottenbouw, MTB, kajak, surfen, muurklimmen, schermen, zeerafting en nog zo veel meer...

Foto 2015

Sportieve bezinningsdagen derdes In het programma van de bezinningsdagen speelt sport een grote rol.

Foto's 13-14

Foto's groep 2