Onze visie

Onze visie

Vanuit deze waarden bieden wij kwalitatief onderwijs aan. We gaan en staan voor uitdagend onderwijs met een focus op ontwikkeling en met oog voor verschillen. Hoe herken je onze werkwijze?

SGW staat voor ...

… uitdagend onderwijs met een focus op ontwikkeling en met een oog voor verschillen.  

Oog voor iedereen​

We dragen zorg voor onze leerlingen. Dat is onze uitdaging, daar streven we naar. De juiste begeleiding voor iedere leerling is essentieel. Zowel op sociaal als persoonlijk vlak worden onze leerlingen zo goed mogelijk opgevolgd.

Voorbereiding op hogere studies​

We zijn trots op het feit dat we een goede voorbereiding bieden voor latere studies. SGW'ers scoren boven het gemiddelde wanneer we naar de slaagkansen aan de universiteiten en hogescholen kijken.

Evenwicht tussen leren en leven

Ons volledige korps heeft de ambitie om van onze school niet alleen een krachtige, eigentijdse leeromgeving voor onze leerlingen te maken, maar ook een warm nest. Onze activiteiten tonen aan dat onze school echt leeft.


Onze oud-leerlingen

Aranka Devos

humane wetenschappen

We werden frequent uitgedaagd om verder te denken en leerden onze eigen mening te vormen. Ik kon er op verschillende mensen rekenen, op welk moment dan ook. Het was voor mij een zeer vertrouwde en aangename omgeving. Op sommige momenten voelde het bijna alsof je niet op een school zat. Ik kwam op SGW als een onzekere leerling en studeerde af als mezelf.

 

Jonas De Schaepmeester

WETENSCHAPPEN-WISKUNDE

Ik ging graag naar school op SGW! De leuke sfeer in de klas, de goede relatie met de leerkrachten en het warme gevoel op school maakten van mijn tijd op SGW een fantastische tijd. Vooral de sterke wiskundige en wetenschappelijke basis die we op SGW meekregen, is een grote meerwaarde gebleken tijdens mijn verdere studies!

Christophe Lostrie

Latijn-wetenschappen

We kregen een zeer goeie feedback bij de zoektocht naar onze verdere studiekeuze. Op die manier heb ik toch een juiste keuze kunnen maken. Ik leerde grote hoeveelheden leerstof verwerken. Deze vaardigheid kwam goed van pas tijdens mijn hogere studies. Ik was ook enigszins opgelucht dat ik al een goede basis verworven had over bepaalde onderwerpen. 

Een ouder vertelt

Drie jaar geleden studeerde onze zoon op SGW af.  Intussen heeft hij zijn 3de jaar bio-ingenieur achter de rug, een traject dat hij tot nu toe zonder problemen heeft afgelegd. We beseffen ten volle dat dit grotendeels aan zijn eigen werkkracht ligt, maar we zijn er ook van overtuigd dat jullie uitdagingsgerichte manier van onderwijs hieraan zeker ook een bijdrage levert: een ervaring waarop onze kinderen kunnen terugvallen als het net dat ietsje moeilijker wordt.

Onze kinderen hebben met volle teugen genoten van hun opleiding bij jullie, elk op hun eigen manier. Niet alleen het pure onderwijsgebeuren boeide hen (meestal), maar vooral -en misschien nog meer- de mensen die achter dat onderwijs staan. Jullie gedrevenheid en strengheid, maar zeker ook jullie openheid en de altijd aanwezige mogelijkheid tot communicatie, zorgde ervoor dat zij gemotiveerd waren en in staat het beste van zichzelf te geven.

Jonge mensen klaarstomen voor het hoger onderwijs is in deze tijd niet de gemakkelijkste opdracht, maar jullie team doet dat schitterend.