WELKOM OP SGW

Je bent ongetwijfeld op zoek naar een geschikte school. Dan zijn jullie uiteraard van harte welkom op SGW.

SGW staat voor uitdagend onderwijs met een focus op ontwikkeling en met een oog voor verschillen.  

Als doorstroomschool is het ontwikkelen van een goede leerhouding en leermethode een essentiële vaardigheid die nodig is om hoger onderwijs aan te vatten. Sommige leerlingen leren ‘vanzelf’, zo lijkt het wel. Voor anderen loopt het niet allemaal van een leien dakje. Op SGW begeleiden we deze leerlingen gericht en zorgen we voor ondersteuning, remediëring en differentiatie.   

Daarnaast mogen we de cognitief sterke leerlingen niet uit het oog verliezen. Ze verdienen ook onze zorg. Deze leerlingen gericht uitdagen is niet evident. Daarom volgen we dit schooljaar met het schoolteam een extern traject rond cognitief sterk begaafde leerlingen. We hopen zo dat we een goede ondersteuning kunnen bieden om hen op een gepaste wijze te begeleiden. 

Inschrijven voor het eerste jaar

Wil je voor het schooljaar 2024-2025 inschrijven op SGW? Dan kan dit vanaf 14 mei 2024.

Het is reeds mogelijk om het interesseformulier digitaal in te vullen op onze website. Na het invullen ontvang je een mail met de bevestiging dat we je gegevens goed ontvangen hebben.

Vanaf 14 mei kan je inschrijven. Hiervoor volgt nog een uitnodiging. Je krijgt dan alle informatie i.v.m. de start van het schooljaar, het bestellen van de boeken, het nodige materiaal, de mogelijke STEAM-projecten, de laptop in het eerste jaar …

Donderdag 8 februari 2024 kan je kennis maken met SGW tijdens de Meet-and-Greet. We geven duiding bij de werking van onze school en je kan kennismaken met enkele vakleerkrachten. Binnenkort kan je je via deze weg inschrijven. 

Onze Open Dag gaat door in het weekend van 4 en 5 mei 2024. Ook dan kan je onze school verkennen.

Wil je graag een uitnodiging voor deze infomomenten? Vul  dan hier jouw contactgegevens in.  

Wilt je alle info nog eens rustig doornemen? 

Blader dan zeker eens in onze infobrochure voor de vernieuwde graden. 

Naast deze pagina vind je op onze site hopelijk al veel antwoorden op je vragen.

Vraag je je toch nog iets af of heb je een bezorgdheid? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Stuur een bericht naar  directie@sgw.be en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terug