Praktisch

Praktisch

Een dag op SGW

Een volledige schooldag telt 7 lesuren van 50 minuten. ‘s Woensdags zijn er slechts 4 lesuren, de woensdagnamiddag is vrij. Sommige studierichtingen hebben een 8ste lesuur op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag of een 5de lesuur op woensdag. In de voormiddag worden de 4 lesuren onderbroken door een speeltijd. In de namiddag zijn er 3 lesuren zonder onderbreking. 

Het dagschema ziet er als volgt uit:

Tijdens de middagpauze kunnen de leerlingen in het schoolrestaurant eten. Je kan je eigen lunchpakket nuttigen. Het gebruik van brooddozen is beter voor het milieu en is op onze school goed ingeburgerd. Het gebruik van aluminiumfolie voor het (laten) verpakken van onder andere etenswaren laten we niet toe.

Er is gratis water verkrijgbaar aan de drankfonteintjes op de speelplaatsen. Om de afvalberg aanzienlijk te beperken bevelen we herbruikbare waterflessen aan via MOS (Milieu Op School).

In het kader van ons gezondevoedingsbeleid bevelen wij gezonde drank aan: plat en bruisend water zijn dan ook heel goedkoop te verkrijgen. Aangezien de consumpties betaald worden met de elektronische betaalsleutel, is een uitprint van de consumptie door een leerling(e) mogelijk voor ouders die daar om vragen.

Je kan ook broodjes bestellen op school. Dat kan wel de dag zelf tussen 8.00 uur en 8.25 uur en ook onmiddellijk te betalen met ons intern betaalsysteem. De broodjes worden in de refterkeuken afgehaald tussen 12.15 uur en 12.30 uur.

Na het middagmaal starten de middagactiviteiten en kan je je op verschillende manieren ontspannen. SGW staat nooit stil, er is een heleboel te doen. Benieuwd naar onze activiteiten? 

Na de lessen is er avondstudie mogelijk van 16.00 uur tot uiterlijk 17.30 uur. Je kan de studie verlaten om 16.30 u, 17.00 u en 17.30 u, volgens afspraak met je ouders. Op vrijdag is er geen avondstudie.