Studieaanbod

StudieaanboD

Goed gekozen is half gewonnen!
SGW gidst de leerlingen graag in de richting van een juiste studiekeuze, d.w.z. een studierichting die past bij de talenten, vaardigheden, interesses en toekomstperspectieven van de leerlingen.

Op zoek naar de juiste studierichting? Bekijk ons aanbod en de bijbehorende lessentabellen en profielen.

Eerste graad

Wie start op het Sint-Gertrudiscollege, begint in onze eerstegraadsschool. In de eerste graad zijn er geen onderwijsvormen. De school organiseert enkel de A-stroom. Leerlingen leren er hun interesses beter ontdekken en ontwikkelen. Door een goede observatie kan na de eerste graad een keuze gemaakt worden voor een passende studierichting.

Tweede graad

Vanaf het derde jaar schakelen we een versnelling hoger. In de vernieuwde tweede graad kiezen de leerlingen uit 6 domeinoverschrijdende & 1 domeingebonden doorstroomrichting. Ons studieaanbod spreekt in hoge mate het abstractievermogen van de leerlingen aan, ze krijgen immers een grondige voorbereiding op hoger onderwijs (professionele of academische bachelor). In de tweede graad ligt de nadruk op de oriëntering van de leerling en zijn studie. 

Derde graad

De leerlingen van de derde graad leren vooral te groeien in zelfstandigheid. Leerlingen kiezen voor een definitieve studierichting voor hun laatste twee jaren. In de tweede graad staan we garant voor het algemeen vormend karakter van onze studierichtingen, in de derde graad worden ze meer uitgediept.