Studieaanbod

Goed gekozen is half gewonnen!
SGW gidst de leerlingen graag in de richting van een juiste studiekeuze, d.w.z. een studierichting die past bij de talenten, vaardigheden, interesses en toekomstperspectieven van de leerlingen.

Op zoek naar de juiste studierichting? Bekijk ons aanbod en de bijbehorende lessentabellen en profielen.

Eerste graad

Wie start op het Sint-Gertrudiscollege, begint in onze eerstegraadsschool. In de eerste graad zijn er geen onderwijsvormen. De school organiseert enkel de A-stroom. Leerlingen leren er hun interesses beter ontdekken en ontwikkelen. Door een goede observatie kan na de eerste graad een keuze gemaakt worden voor een passende studierichting.

Tweede graad

In de tweede graad ligt de nadruk op het oriënteren van de leerling en zijn studie. De leerlingen kiezen gerichter. De verschillende richtingen bereiden voor op de componenten van de derde graad. In het derde jaar schakelen we een versnelling hoger. De leerlingen kiezen steeds bewuster vanuit hun specifieke interesses, motivatie en aanleg. Je krijgt er immers een voorbereiding op hoger onderwijs (professioneel of academisch). 

Derde graad

De leerlingen van de derde graad leren vooral te groeien in zelfstandigheid. Leerlingen kiezen voor een definitieve studierichting voor hun laatste twee jaren. In de tweede graad staan we garant voor het algemeen vormend karakter van onze studierichtingen, in de derde graad worden ze meer uitgediept.

Een overzicht van het studieaanbod kan je ook in onze infobrochure raadplegen.

Terug