Welkom op SGW

WELKOM OP SGW

Uw zoon/dochter zet binnenkort de stap van de vertrouwde basisschool naar het secundair onderwijs. U bent ongetwijfeld op zoek naar een geschikte school. Dan is uw zoon of dochter uiteraard van harte welkom op SGW.

SGW staat voor uitdagend onderwijs met een focus op ontwikkeling en met een oog voor verschillen.  

Als doorstroomschool is het ontwikkelen van een goede leerhouding en leermethode een essentiële vaardigheid die nodig is om hoger onderwijs aan te vatten. Sommige leerlingen leren ‘vanzelf’, zo lijkt het wel. Voor anderen loopt het niet allemaal van een leien dakje. Op SGW begeleiden we deze leerlingen gericht en zorgen we voor ondersteuning, remediëring en differentiatie.   

Daarnaast mogen we ook de cognitief sterke leerlingen niet uit het oog verliezen. Ze verdienen ook onze zorg. Deze leerlingen gericht uitdagen is niet evident. Daarom hebben we er als school voor gekozen om met enkele leerkrachten een opleiding te volgen zodat we cognitief sterke leerlingen beter kunnen begeleiden. Met trots kunnen we vandaag zeggen dat we een goede werkwijze gevonden hebben om deze leerlingen te ondersteunen.

Graag leiden we je digitaal rond op SGW. Bekijk dit filmpje en maak kennis met onze school!

Video afspelen

Hoe verlopen de inschrijvingen voor nieuwe leerlingen?

Vanaf 10 januari is onze aanmeldpagina beschikbaar. Neem gerust contact met ons op. Dit kan via info@sgw.be of via een telefoontje op het nummer 09 369 10 63 (tijdens de schooluren).

Naast deze pagina vind je op onze site hopelijk al veel antwoorden op je vragen. Indien je nog bijkomende vragen hebt: aarzel niet om ons te contacteren via info@sgw.be 

We helpen je graag!

Wil je alle info nog eens rustig doornemen? 

Blader dan zeker eens in onze infobrochure voor de eerste graad.