Ik trek het me aan!

SGW ruimt op!

Voor de actie Ik trek het me aan hebben wij ons op SGW gefocust op zwerfafval.  Na twee weken afval ruimen konden we zien dat er redelijk wat afval rondslingert op de speelplaats en in de klaslokalen.  Maar… opgeruimd staat netjes.  

 

 

Donderdag 9 februari heette vorig jaar nog Dikketruiendag.  Omdat dikke truien eerder de norm geworden zijn door de verhoogde energieprijzen heet die actie nu: ‘Ik trek het me aan’. Op SGW houden we een actie rond afval.

Ik trek het me aan! 

Er is afval… Veel afval! Soms netjes in de vuilbak, soms dwarrelt het rond op straat of op de speelplaats. We ruimen gedurende een week, samen met jullie, al het zwerfvuil op en verzamelen het op de speelplaats van de eerste graad. We stellen ons ook twee vragen over afval: hoeveel afval belandt er niet in de vuilbak? en, nog belangrijker: kan het ook minder?

De eerste vraag zal doorheen de week beantwoord worden. Ontdek ook hoe jij je bijdrage kan leveren aan een wereld met minder (zwerf)afval: scan de QR-codes aan de ‘afvalmand’ om tips te vinden en ermee aan de slag te gaan.